• GOES moest voor de laatste uitwedstrijd van 2023 naar het Brabantse Nuenen.
In het verleden speelde GOES 3x eerder deze wedstrijd en erg succesvol waren de resultaten niet, want alle wedstrijden gingen verloren:

Seizoen 2012-2013 HB Nuenen – GOES 3 – 0

Seizoen 2015-2016 1C Nuenen – GOES 2 – 0

Seizoen 2017-2018 HB Nuenen – GOES 5 – 1 (GOES-doelpunt Boy de Jonge)
    De tegenstander beleeft een wisselvallig seizoen. Zo werd er van de zes thuiswedstrijden, slechts één gewonnen, maar wel van UDI ‘19/CSU, met 3-1. Verder werd er tweemaal gelijk gespeeld en gingen er drie verloren (= 5 punten).
Op “vreemde bodem” leverden de zeven wedstrijden 11 punten op (3W, 2G en 2V).
    Om maar meteen met de deur in huis te vallen, de teleurstellende wedstrijd (van GOES-zijde) leverde een 1-1 eindstand op, maar 4-4 had ook zomaar tot de mogelijkheden kunnen behoren.
    Al in de 2e minuut mocht Nuenen de 1e corner nemen, die ook meteen de 2e corner, aan de andere kant, opleverde. De kopbal uit deze corner ging voorlangs.
Beide ploegen kregen legio kansen om de score te openen. Toch duurde het tot de slotminuut van de 1e helft, alvorens het openingsdoelpunt viel.
Namens GOES waagde Rowan Traas het met een schot, wat keeper Tibotius Odunze te machtig bleek.
De rebound kwam via een verdediger bij Sjoerd Verhulst, die beheerst binnenschoot (45’ 0-1).
Claude de Smit kreeg in de extra tijd nog een grote kans, na voorbereidend werk van Erwin Franse en Mitchell de Nooijer, maar miste de bal.
    GOES kwam “slecht” uit de kleedkamer. De eerste de beste aanval van de thuisploeg leverde een “penalty-moment” op. Zelfs een verstokte GOES-supporter zou vrede hebben gehad met een strafschop, omdat duidelijk bleek dat Matthew Lentink te laat was. Groot was daarom de verbazing dat het Coen Brouwers geen penalty, maar een gele kaart opleverde wegens een “schwalbe”…..
De bezoekers kwamen hier goed mee weg, maar twee minuten later werd het alsnog gelijk. Geklungel in de GOES-verdediging leverde Nuenen een corner op. Uit deze corner kopte Jordi Wapenaar de gelijkmaker binnen (48’ 1-1).
In het restant van de tweede helft, waren de doelkansen niet van de lucht. Daniël Wissel schoot 2x op de paal en de beide doelmannen Odunze en Lentink kregen alle gelegenheid om hun kwaliteiten te tonen.
Namens de thuisclub kregen Sep Drabbels, Max Nijst en Ed Craenen “levensgrote” kansen, maar wisten niet te scoren.
Zo was er voor GOES opnieuw puntverlies in een uitwedstrijd.
    In de stand is het bovenin “stuivertje wisselen”.
Door het verschil in het aantal gespeelde wedstrijden is de ranglijst verwarrend. De TOP 5:
    Dongen 14 9 3 2 30 33 – 17

GOES * 13 8 3 2 27 43 – 21

Best Vooruit 14 8 3 3 27 30 – 24

UDI ‘19/CSU 12 8 2 2 26 24 – 8

Achilles Veen 13 6 5 2 23 20 – 15

Even ter vergelijking: Vorig seizoen was het resulttat na 13 wedstrijden:
    GOES 13 6 3 4 21 25 – 21
    GOES stond hiermee op een 7e plek.
    Opvallend: GOES scoort dit seizoen 18 doelpunten méér en het aantal tegendoelpunten is precies gelijk. Maar liefst 43 doelpunten in 13 wedstrijden is 3,31 doelpunt/wedstrijd.
Daar staat tegenover dat er maar tweemaal “de nul” werd gehouden, t.w. GOES - EVV Echt (3-0) en Wittenhorst – GOES (0-4).
Vorig seizoen slaagde GOES er na het zelfde aantal wedstrijden in om 5x het doel “schoon” te houden.
Het belangrijkste verschil is dat GOES nu al een periodetitel op zak heeft.
    Met nog twee competitiewedstrijden, allebei op “Het Schenge”, voor de boeg in dit kalenderjaar, is er nog van alles mogelijk. Afwachten dus …….
    Scheidsrechter: Dhr. P.A.J. Weghorst (Oldenzaal).
Assistenten: Dhr. E. Senal (Geldrop) en dhr. J. Adu Boahen (Schijndel).
    Geel: Coen Brouwers (47’) en Janic Teunissen (77’), beiden Nuenen.

Mitchell de Nooijer (88’), GOES.
    GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe, Mitchell de Nooijer, Eys Murre, Yanilio de Nooijer; Sjoerd Verhulst (87’ Wiebe Provoost), Timo Lijbers, Claude de Smit (84’ Stefan de Bert); Erwin Franse, Daniël Wissel, Rowan Traas.
    Wisselspelers: Dany van Dijk, Steven Smulder, Reza Maipauw, Stephan Beekman.