• GOES is de (verlate) start van de tweede competitiehelft, begonnen met puntverlies. Dat geldt ook voor de Vlaardingers, want ook hun wedstrijd tegen Achilles Veen werd afgelast.
  Zwaluwen, de eerste competitiehelft afgesloten met resp. 2 gelijke spelen en 3 overwinningen, zat dus in een goede “flow”.
  Toch kwam GOES het beste uit de startblokken, want al in de 1e minuut kwam een ingestudeerde corner bij Daniël Wissel, die zijn schot zag eindigen op de buitenkant van de paal. Niet veel later moest Zwaluwen-doelman Boy de Jong een schot van Erwin Franse lossen en werd de rebound ingeschoten door Claude de Smit. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel …….
  Zwaluwen wist met een snelle aanval gevaar te stichten, maar doelman Matthew Lentink wist de diepe bal tijdig te onderscheppen. Ook zij zagen een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel.
  Niet veel later kwam Claude de Smit ten val bij contact met Boy de Jong, maar de scheidsrechter liet doorspelen. De resterende tijd van de eerste helft bleef de wedstrijd in evenwicht en het was dan ook niet verwonderlijk dat de rust aanbrak met een 0-0 stand.
  Na de rust leek de wedstrijd voort te kabbelen, maar was het GOES dat op voorsprong kwam.
  Erwin Franse passeerde zijn tegenstander en zijn “panklare” voorzet werd fraai ingekopt door Caude de Smit (57’ 1-0).
  De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd en het was aan de verdediging van GOES, met Matthew Lentink aan het hoofd, te danken dat de voorsprong in takt bleef.
  Toch kwamen de “Zwaluwen” langszij. In een melee van spelers wist Pjotr Jongste, de bal uit de draai binnen te schieten (80’ 1-1).
  Door het inbrengen van fysieke invallers kreeg GOES het moeilijk. Toch was Renzo Roemeratoe nog dicht bij een treffer, maar zijn schot schampte de lat.
  Matthew Lentink redde in de 5e minuut van de extra tijd nog een punt voor GOES, door een ultieme redding.
  Trainer Dennis de Nooijer kon na afloop wel vrede hebben met het gelijke spel.
  Het ziet er naar uit dat GOES alles moet zetten op de 3e periode. De 2e periode begon GOES met drie nederlagen, gevolgd door twee overwinningen, tegen resp. Jodan Boys (0-2) en Achilles Veen (4-0) en nu dus een gelijkspel van j.l. zaterdag. De achterstand op koploper Capelle in de 2e periode bedraagt al 9 punten, al heeft GOES nog wel de inhaalwedstrijd bij WNC tegoed, die gespeeld gaat worden op 18 februari 2023.
  In de reguliere stand vinden we GOES terug op plaats 4, dus ook plek 2 is nog binnen handbereik.

  Scheidsrechter: Dhr. R. Sturm (Oostkapelle).
  Assistenten: Dhr. W. Ruter (Drunen) en dhr. J. Adu Boahen (Boxtel).

  GEEL: Maily Lopez (70’), Zwaluwen en Reza Maipauw (90’+ 1’) en Mitchell de Nooijer (90’+4’), beiden GOES.

  GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe, Steven Smulder, Mitchell de Nooijer, Dangelo Martien (64’  Dany van Dijk); Tim de Winter, Jesse Kalwij (30’ Reza Maipauw), Timo Lijbers; Erwin Franse, Daniël Wissel, Claude de Smit (70’ Francis Kabwe Manengela).

  Wisselspelers: Wout den Engelsman, Dion Aerssens, Eys Murre, Ryleigh Doesburg.

  Jan Tierie.

  Foto's: René van der Vliet