• GOES kreeg de nr. 3 van de ranglijst op bezoek. Op 7 september 2019 werd in Ermelo met 4-0 verloren van Door Vereniging Sterk ’33. GOES was dus gewaarschuwd.
  In de eerste helft golfde het spel op en neer, met de wat betere mogelijkheden voor de bezoekers. Zo werd een voorzet van Joshua Patrick door twee aanvallers in kansrijke positie gemist en wist doelman Brian Meulmeester een hard schot van Daniël van Warven weg te boksen. Met de 0-0 ruststand werd de veldverhouding juist weergegeven.
  Vroeg in de tweede helft kwamen de bezoekers toch op voorsprong. Olivier Pilon was attent bij een rebound en schoot de 0-1 binnen (50’). Na de openingstreffer leek DVS een overwicht te krijgen. Brian Meulmeester moest ingrijpen na balverlies van Ruben Hollemans en Sherief Tawfik, samen met Jop Dekker, wisten een counter te neutraliseren. Nadat een poging van Jarreau Manuhuwa (GOES) om de verre hoek op te zoeken was mislukt, werd aan de overzijde een buitenspeldoelpunt afgekeurd.
  Met nog 15 minuten te spelen brak het “GOES-kwartiertje” aan.
  Daniël Wissel stuurde Steve Schalkwijk diep, die via de binnenkant van de paal de gelijkmaker inschoot (76’ 1-1). Amper bekomen van de opwinding viel ook het tweede GOES-doelpunt.
  Een voorzet van invaller Ralph de Kok, belandde via “het klokkenspel” van Sylvio Hage voor de voeten van Steve Schalkwijk, die hard binnenschoot (79’ 2-1).
  In de 89e minuut kreeg Rafaël Uiterloo, ingevallen in de 80e minuut, een rode kaart van de prima leidende scheidsrechter Preston Henshuijs, na een overtreding op Ruben Hollemans.
  Ver in blessure-tijd wist Daniël Wissel, na een één-tweetje met Sylvio Hage, de eindstand op 3-1 te brengen. Het mag niet ongenoemd blijven, de drie invallers bij GOES, Sylvio Hage, Hiep Nguyen en Ralph de Kok kunnen terugkijken op een prima invalbeurt.

  GOES begon 2020 met een 3-0 nederlaag tegen Sparta in Nijkerk. Hiermee werd de eerste periode afgesloten, hoewel GOES nog een inhaalwedstrijd tegen Ter Leede, tegoed heeft. Deze wedstrijd staat voor a.s. zaterdag op het programma……
  Met de wedstrijd GOES-DOVO werd een begin gemaakt met de tweede periode. Ook deze bestaat uit 16 wedstrijden.
  Het begin is formidabel te noemen:  Natuurlijk moeten we aan deze (tussen)stand geen conclusies verbinden, maar mooi staat het wel.
  Opmerkelijk is de positie van Sparta Nijkerk. De huidige koploper én winnaar van de eerste periode, met 45 punten uit 16 wedstrijden, had in deze periode een voorsprong van maar liefst 10 punten op de nr. 2, DVS ’33 Ermelo. Nu staat het troosteloos onderaan in de tweede periode met één punt uit 4 wedstrijden………
  Nog een opmerkelijk weetje:
  GOES heeft in de huidige competitie na 20 wedstrijden 27 punten behaald, doelsaldo 28-41.
  Vorig seizoen was “de oogst” na 20 wedstrijden eveneens 27 punten. Doelsaldo destijds 42-41.
  Daarmee bezette GOES toen een 10e plaats, terwijl we GOES nu terugvinden op plaats 12……
  O ja, in de resterende 14 wedstrijden, vorig seizoen, wist GOES maar liefst 34 punten bijeen te sprokkelen. Er staat dus nog heel wat te gebeuren in deze competitie…..

  Scheidsrechter: Dhr. P. Henshuijs (Amsterdam)
  Assistent 1: Dhr. J. v.d. Waaij (Rotterdam)
  Assistent 2: Dhr. J. Pleijte (Vlissingen)

  GEEL: Joshua Patrick (66’) DVS ’33 Ermelo ROOD: Rafaël Uiterloo (89’) DVS ’33 Ermelo

  GOES: Brian Meulmeester; Jelle Klap, Jarreau Manuhuwa, Sherief Tawfik, Jop Dekker (74’ Ralph de Kok); Tim de Winter, Ruben Hollemans, Remon de Vlieger (61’ Sylvio Hage); Steve Schalkwijk, Mart de Kroo (71’ Hiep Nguyen), Daniël Wissel.

  Wisselspelers: Nazario de Fretes, Hakan Basagac, Jesse Bank, Merlijn Swennen.
  Jan Tierie.


  Foto's: René van der Vliet

  Klik hier voor de foto's.