• De openingswedstrijd van de competitie 2020-2021 is voor GOES slecht afgelopen. Na afloop prijkten de kille cijfers 1 – 5  op het scorebord. De twee voorgaande “ouvertures” in de 3e divisie werden wel in winst omgezet:

26-08-’20   3e div. B (zo)   GOES – Westlandia  4 – 0  (Erwin Franse 3x, Daniël Wissel 1x)
    24-08-’20   3e div. A (za)   DOVO – GOES     2 – 3  (Steve Schalkwijk 2x, Mart de Kroo 1x)

DVS ’33 Ermelo, een ambitieuze tegenstander, kon zich de 3-1 nederlaag van eerder dit jaar (15 februari 2020) nog goed herinneren en was niet van plan dezelfde fout te maken.
    Met goed combinatiespel werd een veldoverwicht afgedwongen en binnen 20 minuten resulteerde dit in het openingsdoelpunt. Na een aanval over rechts werd de voorzet nog licht aangeraakt door een GOES-verdediger, maar kon desondanks bij de 2e paal worden binnen gewerkt door Abderrahim Loukili (19’ 0-1).
    Balverlies van GOES op het middenveld luidde nog geen 3 minuten later de 0-2 in. Benjamin Roemeon scoorde beheerst en was zes minuten later, na opnieuw balverlies van GOES, nogmaals trefzeker (28’  0-3).
    Doelman Brian Meulmeester wist te voorkomen dat de voorsprong met de rust, niet nog groter werd.
    Eerst wist hij, na wat gegrabbel, een poging na een corner te verijdelen, daarna stond hij op de goede plek bij een harde kopbal van Jeremy Jonker en ook bij een dieptepass van Stef Nijland, laatst spelend voor De Graafschap, op Benjamin Roemeon, kwam hij als winnaar uit de strijd.
    In de slotfase werd een kansrijke counter van GOES, van Thomas de Rijke en Siebe Schets, afgefloten wegens buitenspel. Ruststand 0-3.
    GOES kreeg “ na de thee “ wel mogelijkheden om terug te komen in de wedstrijd, maar opgelegde kansen werden niet benut. Vooral over de rechtervleugel, kwam het gevaar. Een voorzet van Huib van Hecke werd volledig gemist door Thomas de Rijke en even later ging een voorzet van Jelle Klap aan iedereen voorbij ….
    Toch kwam GOES, zij het gelukkig, aan een doelpunt. Door een enorm misverstand tussen Tarik Evre en zijn doelman Daan Huiskamp, kon Siebe Schets kinderlijk eenvoudig de “ aansluitingstreffer ” maken (62’ 1-3).
    Brian Meulmeester wist na een mislukte terugspeelbal eerst nog de 1-4 te voorkomen, maar één minuut later viel deze alsnog. Stef Nijland wist, bijna uit stand, de rechterbovenhoek te vinden (80’ 1-4).
    GOES-invaller Souffiane Ouazzani probeerde tevergeefs met een schuiver de verre hoek te vinden, maar het slotstuk was weer voor de bezoekers. Een verre pass van Sten Vreekamp, werd in één beweging
    aangenomen en haast achteloos voorbij Brian Meulmeester geschoten door Olivier Pilon (90’+ 1’  1-5).
    Vooe GOES staan nu twee uitwedstrijden op het programma. Eerst met Staphorst als tegenstander, gevolgd door de uitwedstrijd in Harderwijk tegen VVOG.

Scheidsrechter: Dhr. T. Hardeman (Wijk bij Duurstede)
    Assistent 1:       Dhr. J.L. de Koning (Wijk bij Duurstede)
    Assistent 2:       Dhr. L.T. de Koning (Wijk bij Duurstede)

GOES: Brian Meulmeester; Jelle Klap, Stefan de Bert, Jesse Bank, Rico van Nielen; Sven Mbikulu (86’  Remon de Vlieger), Ruben Hollemans, Nazario de Fretes (69’ Francis Kabwe Manengela); Huib van Hecke, Siebe Schets, Thomas de Rijke (74’ Souffiane Ouazzani).

Wisselspelers: Matthew Lentink, Amidu Tanko, Ralph de Kok, Jerzy van Bergen.

Foto's: René van der Vliet

Klik hier voor de foto's