• Goes 1 (zon) naar de kwartfinale districtsbeker

  21 feb 2024
 • GOES moest in de 1/8 finale van de Districtsbeker op bezoek in Oostkapelle, voor de confrontatie met SVOD ’22.
  Deze tegenstander schakelde GOES vorig seizoen, al in een eerder stadium, uit in dit tournooi.
  Op zaterdag 22 oktober 2022 werd het, na een 3-0 ruststand, uiteindelijk 4-3 voor de geel-blauwen.
  Waar GOES in bijna dezelfde opstelling aan de start verscheen als tegen Best Vooruit (alleen Roycel James had knieklachten en werd vervangen door Steven Smulder), moest SVOD ’22 vaste basisspelers als Jens Kamphorst, Jochem Hazelaar, Sander Versendaal en Sander de Kam missen, terwijl Maarten Hazelaar als invaller een halfuurtje vol kon maken.
  Desondanks nam de thuisploeg direkt het initiatief in handen en een vroege voorsprong was de verdiende beloning. Een vrije schop vanaf de linkerflank, werd geraakt door Mark Maljaars en het “rollertje” verdween naast de verbaasde GOES-doelman Matthew Lentink in het doel (7’ 1-0).
  GOES kreeg amper tijd om deze tegenslag te verwerken en mocht niet klagen toen een fraai doelpunt van Wouter Verduijn, wegens buitenspel, werd afgekeurd.
  De thuisploeg kreeg opmerkelijk veel vrije schoppen te nemen, wat de stemming op het veld er niet beter op maakte. Een vrije schop van Sven Wisse kon uit de doelmond worden gekopt en niet veel later viel aan de andere kant de gelijkmaker. Een inzet van Daniël Wissel verdween na een carambole tussen doelman Niels Dekker en Bas van der Wel in het doel (31’ 1-1). Dit was ook de ruststand.
  Direkt na de rust zette Dennis de Nooijer drie verse krachten in. Rowan Traas, Claude de Smit en Stefan de Bert zorgden voor fris “elan” in het Goese team.
  Een kopbal van Erwin Franse, na een voorzet van Timo Lijbers, ging nog over het doel, maar niet veel later werd Franse gevloerd en mocht Daniël Wissel aanleggen vanaf 11 meter. De aanvoerder maakte geen fout (53’ 1-2). Halverwege de tweede helft reageerde Rowan Traas alert op een “lange bal” van achteruit en beheerst maakte de invaller de 1-3 (67’). Enkele minuten later werd Traas onderuit getrokken door Mark Maljaars, wat hem “rood” en GOES opnieuw een strafschop opleverde. Weer maakte Wissel geen fout (70’ 1-4).
  De wedstrijd leek beslist, maar de thuisploeg sloeg razendsnel terug. Een voorzet werd fraai ingekopt door Luuk van Wuyckhuyse (74’ 2-4), waardoor de spanning nog enigszins terugkeerde.
  Toch was het weer Rowan Traas die van zich liet spreken. Eerst werd een voorzet, na een passeeractie, nog op het nippertje onderschept, maar het bleek uitstel van executie, want enkele minuten later wist hij, na een prima actie, af te ronden met een doelpunt (80’ 2-5).
  Een vrije schop voor GOES werd door Steven Smulder fraai “binnen”geschoten (85’ 2-6), zodat GOES zich definitief plaatste voor de kwartfinale.
  Tegenstander hierin is IFC en de wedstrijd wordt gespeeld in Hendrik-Ido-Ambacht, op 30 of 31 maart óf 1 april 2024.

  Scheidsrechter: Dhr. C. van Oijen (Bergen op Zoom).   Assistenten: Dhr. J. Heijboer en dhr. J. Langerak.

  Geel: Sven Wisse, Jack Welch en Thomas Hogeweg, allen SVOD ’22.
           Jeremie Noa en Reza Maipauw, beiden GOES.

  Rood: Mark Maljaars, SVOD ’22.

  GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe (46’ Rowan Traas), Eys Murre (46’ Stefan de Bert), Steven Smulder, Yanilio de Nooijer; Timo Lijbers (73’ Reza Maipauw), Jeremie Noa (46’ Claude de Smit), Mitchell de Nooijer (73’ Dany van Dijk); Erwin Franse, Daniël Wissel, Sjoerd Verhulst.


  Jan Tierie