• GOES moest in de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker aantreden tegen competitiegenoot Sportlust ’46 uit Woerden.
Sportlust ’46 is door twee promoties op een rij, opgeklommen naar de 3e divisie.
Na resp. een 3e en 4e plaats in 1B en 1A volgde in 2018-2019 het kampioenschap in 1C, met 62 punten uit 26 wedstrijden, met de daarbij behorende promotie naar de hoofdklasse.
Vorig seizoen 2019-2020 stond de club bij het afbreken van de competitie op de 1e plaats in de Zaterdag hoofdklasse A:
    1. Sportlust ’46 21 42 46 – 21

2. DHSC 21 41 44 – 26

3. SC Feyenoord 21 38 55 – 29

4. Achilles Veen 21 36 49 – 25

5. AZSV 20 34 32 – 23

6. Smitshoek 21 33 31 – 33
    Het verzoek om in aanmerking te komen voor promotie naar de 3e divisie, werd gehonoreerd en zo werd
de eerste van de 3 onderlinge wedstrijden met GOES dit seizoen, gespeeld op “Het Schenge” in Goes.
GOES trad aan met een (bijna) nieuw elftal. Van de basisspelers in de beginopstelling waren alleen aanvoerder Ruben Hollemans én Jelle Klap, ook vorig seizoen basisspeler, met resp. 23 en 21 optredens, van de totaal 23 wedstrijden.
Jesse Bank kwam tot 12 optredens en de invallers Remon de Vlieger, Nazario de Fretes en Ralph de Kok
resp. tot 19, 7 en 11 wedstrijden.
De bezoekers hadden het grootste gedeelte van de eerste helft een veldoverwicht. Naarmate de rust in zicht kwam, ontworstelde GOES zich hieraan en kwam de wedstrijd meer in balans.
Matthew Lentink, die “onder de lat “ stond, had al verschillende keren handelend op moeten treden vooraleer het eerste “wapenfeitje” voor GOES zich aandiende. Een vrije schop van Sven Mbikulu werd echter weggekopt.
Na een “flipperkast-situatie” voor zijn doel, zag Matthew tot zijn opluchting de bal naast zijn doel verdwijnen. Een overtreding op Thomas de Rijke leverde een vrije schop op. Ruben Hollemans zijn schot werd nog licht geraakt door de muur, maar de bal werd een prooi voor Sportlust-doelman Romero Antonioli. Dit was één van de weinige pogingen van GOES in de eerste helft.
Ook in de tweede helft was de thuisclub minimaal gelijk aan de bezoekers. Kansjes vielen er aan beide kanten te noteren. Het leek er sterk op dat er een verlenging zou komen, maar GOES zette in de extra tijd nog een laatste aanval op over de linkervleugel. Jordi Balk wist deze uitbraak te onderbreken, maar ontving bij deze actie z’n tweede gele kaart.
Mede door het ondertal van Sportlust ’46, zette het spelbeeld van de tweede helft, zich voort in de verlenging. Nu leken de Utrechters wel vrede te hebben met eventuele strafschoppen.
Siebe Schets besliste anders. Van 20 meter verraste hij doelman Antonioli met een schuiver in de uiterste hoek (116’ 1-0).
Ook nu zat het “venijn in de staart”. Bij een kopduel werd Ruben Hollemans, die al een masker droeg vanwege een gebroken neus, geblesseerd aan het hoofd en bleef liggen. De tegenstanders lieten het na om de bal uit de schieten, ook al omdat scheidsrechter Dogterom, ook door liet spelen …….
Toen GOES uiteindelijk zelf de bal buiten speelde, ontstond er een opstootje.
Op aanraden van zijn assistent Amilcar Mejia, toonde de scheidsrechter de rode kaart aan uitblinker Jesse Bank.
    Het slotoffensief van Sportlust ’46 leverde niets meer op en nu treft GOES in de tweede kwalificatieronde opnieuw een competitie-genoot.
ODIN ’59 dat, ook na verlenging, met 3-4 wist te winnen van hoofdklasser AWC uit Wychen.
Deze wedstrijd wordt gespeeld in Goes, op 6, 7 of 8 oktober 2020.
De winnaar van deze wedstrijd plaatst zich voor het hoofdtournooi van de KNVB beker.
    Scheidsrechter: M.G.J. Dogterom
Assistent: A.A. Mejia
Assistent en M.A. Kuijpers
    GOES: Matthew Lentink; Jelle Klap, Stefan de Bert, Jesse Bank, Rico van Nielen (98’ Ralph de Kok); Jerzy van Bergen (46’ Nazario de Fretes), Ruben Hollemans (119’ Remon de Vlieger), Sven Mbikulu (120’+ 2’ Ryleigh Doesburg); Huib van Hecke (105’ Amidu Tanko), Siebe Schets, Thomas de Rijke.
    Wisselspelers: Brian Meulmeester, Jussi Gerritse.

Klik hier voor de foto's