• Deze wedstrijd, die op 14 december 2019 werd afgelast, moest nu worden ingehaald in het Carnavalsweekend. Op deze bijzondere datum, n.l. 22 – 02 – 2020 had een 2-0 of 0-2 eindstand niet misstaan en ook een 2-2 gelijkspel had tot de mogelijkheden behoord.
  Maar GOES had duidelijk andere plannen. Al binnen de halve minuut lag de bal “ in het netje ”.
  Jarreau Manuhuwa speelde Steve Schalkwijk aan, die heel lang wachtte om de bal voor te geven.
  Remon de Vlieger legde terug op Tim de Winter, die op zijn beurt Hiep Nguyen aanspeelde. Vanaf “randje 16” schoot hij de 1-0 op het electronische scorebord. Het was voor Hiep de eerste basisplaats sinds 5 oktober 2019, de thuiswedstrijd tegen ODIN ’59……. Hij speelde in de plaats van Mart de Kroo.
  De gasten uit Sassenheim legden zich niet neer bij deze vroege achterstand, maar achtereenvolgens Jeffrey Bok (hoog over) en Mounir Darrazi (harde schuiver uit de hoek getikt door Keeper Brian Meulmeester) waren niet trefzeker. Robert Steemers (eveneens over) en Joey van den Berg (kopbal naast) voegden zich bij hun voorgangers.
  Nadat Hiep Nguyen namens GOES, met een prima sliding een tegenaanval onderbrak en een vermeende overtreding van Jop Dekker in “de 16” was weggewuifd, bleek GOES meer rendement uit de mogelijkheden te halen. Tim de Winter vond Daniël Wissel, doelman Clé Vos de Mooij wist zijn voorzetje niet “klem” te krijgen en Toon Zwetsloot schoot de bal uit de rebound tegen een medespeler aan. De bal werd vervolgens ingeschoten door Hiep Nguyen en nu kwam de bal, via Zwetsloot, opnieuw bij Nguyen, die nu, met links, hoog binnenschoot (18’ 2-0).
  Ter Leede toog onverschrokken ten aanval, mar de GOES-verdediging, met Jesse Bank op de plaats van de afwezige Sherief Tawfik (privé-omstandigheden), gaf geen krimp en anders was daar altijd nog Brian Meulmeester, als slot op de deur. Ruststand 2-0.
  Met de stormachtige wind schuin in de rug, was GOES als eerste gevaarlijk. Keeper Vos de Mooij ging onder een corner door, maar Jesse Bank werkte de bal over het doel.
  Omdat Hiep Nguyen niet naar de bal toekwam en Jop Dekker uitgleed op het zompige veld, kwam Ian van Otterlo in schietpositie. Opnieuw was Meulmeester op z’n post.
  Hiep Nguyen gaf een iets te harde steekpass op Steve Schalkwijk en even later toonde Daniël Wissel hoe het wel moest. De beproefde combinatie Wissel/Schalkwijk werd weer “van stal” gehaald en Steve passeerde de Ter Leede-doelman in de verre hoek (66’ 3-0).
  Met nog een kwart wedstrijd te gaan leek de strijd beslist. Aan beide kanten vielen nog wat kansjes te noteren, waarbij vooral Daniël Wissel had moeten scoren, of kunnen voorgeven. Hakan Basagac maakte na 15 wedstrijden op de bank, in de 86e minuut z’n debuut in de hoofdmacht.
  Het arbitrale trio had een makkelijke middag en er werden geen kaarten getrokken.
  Een compliment voor Daan Eikenhout en z’n mannen, die voor de vijfde achtereenvolgende thuisoverwinning zorgden. Een bijzonderheid als we alle thuiswedstrijden op een rijtje zetten:


  Leverden de eerste zes thuiswedstrijden van deze competitie slechts één schamel puntje op, afgelopen zaterdag viel de vijfde opeenvolgende overwinning op “Het Schenge” te bejubelen.
  Tevens is de rood-witte brigade al zes wedstrijden op een rij ongeslagen, want na de overwinning op DOVO volgde een 4-4 gelijkspel bij Jong Almere City en na de puike overwinning op Hoek volgde eveneens een gelijkspel bij Ajax (1-1).
  Afwachten wat de verre uitwedstrijd in Sneek ons gaat brengen. In ieder geval veel succes gewenst ……

  Scheidsrechter: Dhr. R.G.C.M. Schul (Leidschendam)
  Assistent 1: Dhr. H. Ramcharan (Papendrecht)
  Assistent 2: Dhr. M. Fieret (Krimpen a/d IJssel)

  GOES: Brian Meulmeester; Jelle Klap, Jarreau Manuhuwa, Jesse Bank, Jop Dekker; Tim de Winter, Ruben Hollemans, Remon de Vlieger (72’ Sylvio Hage); Steve Schalkwijk (86’ Hakan Basagac), Hiep Nguyen (81’ Nazario de Fretes), Daniël Wissel.

  Wisselspelers: Ruben Besuyen en Ralph de Kok.

  Jan Tierie.

  Foto's: René van der Vliet

  Klik hier voor de foto's.