• Voor de kwartfinale in de districtsbeker Zuid 1, moest GOES op Sportpark “Schildman” in Hendrik-Ido-Ambacht aantreden tegen IFC.
  De tegenstander komt uit in de 2e klasse F (Za) en staat momenteel op de 3e plaats. De stand:

  Spartaan ’20 17 44 57 – 15
  Oranje-Wit    18 44 53 – 13
  IFC               17 35 38 – 23
  VVGZ            18 28 29 – 30
  EBOH            18 25 36 – 37 

  In de 1e periode, over 12 wedstrijden, eindigden de bovenste drie ploegen, in dezelfde volgorde als in de huidige stand. Wat betreft de 2e periode voldoet IFC niet aan de verwachtingen.
  Een 9e plaats, met 6 punten uit 5 wedstrijden, waardoor het nog niet onmogelijk is, maar wel een haast onmogelijke opgave.
  Winst in deze kwartfinale is daardoor de enige “prijs” die nog haalbaar is voor IFC, want dat zou deelname aan de kwalificatie-wedstrijden van de TOTO/KNVB- beker opleveren.

  Dennis de Nooijer kon weer beschikken over Matthew Lentink, waardoor Renzo Roemeratoe, nu als linksachter kon fungeren. Mitchell de Nooijer was nog niet geheel fit en verschillende basisspelers begonnen op de “bank”, zoals Roycel James, Yanilio de Nooijer, Erwin Franse, Jeremie Noa, Sjoerd Verhulst en Eys Murre.

  GOES kende een “flitsende” start. Via Timo Lijbers en Daniël Wissel kwam Dany van Dijk één op één met doelman Jeroen de Veij, maar deze wist de inzet te keren. Toen was er nog geen halve minuut gespeeld …..
  Even later kwam de bal, na een afgeslagen corner, voor de voeten van Steven Smulder, die zijn schot op de buitenkant van de paal zag komen.
  “Motte ze eest wé achter komme” klonk het tussen de GOES-supporters.
  Nadat Rowan Traas een slechte voorzet had afgeleverd, kreeg hij het voorbeeld voorgeschoteld aan de andere kant. Op de linkervleugel van IFC leverde Ties van Aggelen een panklare voorzet af, die schitterend én beheerst, direkt werd ingeschoten door Achraf El Hajouti (6’ 1-0).
  GOES wist zich te herpakken en een prima aanval over links leverde de gelijkmaker op.
  Renzo Roemeratoe zette de aanval op en via Tim de Winter, Claude de Smit, opnieuw Roemeratoe, terug op Daniël Wissel, die Claude de Smit bereikt, die uit de draai “tegendraads” de gelijkmaker binnen schoot (11’ 1-1).
  Hierna volgde een periode waarin tweedeklasser IFC nauwelijks iets onder deed voor 4e divisionist GOES.
  Aan beide kanten werden mogelijkheden onbenut gelaten.
  Na een corner viel de bal voor de voeten van Timo Lijbers, maar zijn volley werd van de doellijn gekopt.
  Een prima aanval van de thuisploeg werd onderschept door Stefan de Bert en zo “kabbelde” de wedstrijd naar het rustsignaal.
  Erwin Franse en Roycel James kwamen direkt “na de thee” in het veld. Nu waren het de bezoekers die in de beginfase van de tweede helft wisten te scoren.
  Rowan Traas ging op “avontuur” en werd gevloerd. Scheidsrechter Cremers besliste penalty, maar eerlijksheidshalve wezen TV-opnames later uit dat het “net buiten” het strafschopgebied plaats vond.
  Aanvoerder Daniël Wissel benutte dit buitenkansje en schoot zijn ploeg op voorsprong (53’ 1-2).
  IFC ging niet bij de pakken neerzitten en Noah de Neijs raakte met zijn schot uit de draai, ook de buitenkant van de paal (70’).
  De ruimtes werden groter en GOES wist daarvan te profiteren.
  Claude de Smit won op de middelllijn een duel om de bal die bij Sjoerd Verhulst terecht kwam. Hij wist Erwin Franse alleen voor de keeper te zetten. Via de binnenkant van de paal besliste hij de wedstrijd (90’+ 4’  1-3).
  Het laatste doelpunt van Franse viel op zaterdag 9 december 2023 in de thuiswedstrijd tegen Nemelaer (3-1 winst). Na de vele assists die van zijn voeten kwamen, nu dus weer een doelpunt.
  Dat moet een goed gevoel geven en als er één schaap over de dam is ………

  Scheidsrechter: Dhr. N.P.P. Cremers (Valkenburg).
  Assistenten: Dhr. K.M.L. Rombouts (Tilburg) en dhr. M. Dommerholt (Eindhoven).

  Geel: Daniël Wissel (25’), GOES.

  GOES: Matthew Lentink; Reza Maipauw (46’ Roycel James), Steven Smulder (90’ Jeremie Noa), Stefan de Bert, Renzo Roemeratoe;, Tim de Winter (72’ Sjoerd Verhulst), Timo Lijbers, Daniël Wissel; Dany van Dijk
  (46’ Erwin Franse), Claude de Smit, Rowan Traas.

  Wisselspelers: Yanilio de Nooijer, Wiebe Provoost en Eys Murre.

  Jan Tierie.


  Foto's: René van der Vliet