• GOES moest op bezoek bij hekkensluiter De Dijk in Amsterdam.

  Hoewel de thuisclub slechts twee punten heeft verzameld in 19 wedstrijden, blijft altijd een mogelijke vorm van onderschatting op de loer liggen. 
Zo wist Smitshoek, de huidige nummer 2 van de ranglijst, op 28 januari j.l., maar met 1-0 hun thuiswedstrijd tegen De Dijk te winnen ……

  De eerste helft op Sportpark Schellingwoude was erg rommelig. Veel overtredingen, voornamelijk van De Dijk, waaronder een hele zware op de enkel van Timo Lijbers, die slechts geel opleverde voor de “dader”, maar ook geel voor Francis Kabwe Manengela, die er wat van zei …..

  Diverse vrije schoppen voor de bezoekers, die niets opleverden en Erwin Franse, die werd teruggefloten wegens vermeend hands bij het aannemen van de bal.
 De thuisploeg was nog het dichtst bij een doelpunt via Amir Riffi, die zijn schot uit de kruising getikt zag worden door GOES-doelman Matthew Lentink. Ruststand 0-0.

  Het eerste gevaar in de tweede helft kwam ook van De Dijk, maar een corner werd door iedereen gemist.
 Het was GOES dat op voorsprong kwam. Een slim boogballetje van Daniël Wissel, werd goed op waarde geschat door Francis Kabwe Manengela, die de bal onder de doelman door in het doel wist te schieten (51’ 0-1). Het ijs was gebroken en GOES ging gemakkelijker voetballen.
 De Amsterdamse doelman verslikte zich bij het aannemen van de bal buiten zijn strafschopgebied en Erwin Franse wist hem de bal te ontfutselen en de 0-2 in het lege doel te schieten (65’).
  
Het werd wat onvriendelijker in het veld wat leidde tot een opstootje aan de zijlijn. Gelukkig loste de scheidsrechter het op zonder gele kaarten.
 Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd definitief “ in het slot gegooid ”. De opstomende Renzo Roemeratoe gaf een perfecte voorzet die werd afgerond door Claude de Smit (75’ 0-3). Het was al zijn vierde doelpunt in de laatste vijf wedstrijden.

  Al met al een regelmatige overwinning voor de mannen van Dennis de Nooijer, die met deze driepunter de 2e periode afsluiten op een 8e plaats met 15 punten uit 10 wedstrijden.
 Winnaar van deze periode is Capelle (21 uit 10), dat met 1-0 wist te winnen van Spijkenisse en mede omdat Kloetinge (21 uit 10) de periodetitel verspeelde door de 1-4 thuisnederlaag tegen Smitshoek (ook 21 uit 10).
  GOES speelde al eerder in “Schellingwoude”. 
De laatste wedstrijd van de reguliere competitie 2013-2014 in de hoofdklasse A, werd gewonnen door GOES met 2-5. Door deze zege wist GOES direkte degradatie te voorkomen, maar in de nacompetitie ging het alsnog mis.
De Meern – GOES 1-1 en GOES-De Meern 2-3 waren de uitslagen, die voor degradatie naar de 1e klasse zorgden. 
Volgende week begint de 3e periode voor GOES met de thuiswedstrijd tegen Poortugaal. De uitwedstrijd op 1 oktober 2022 eindigde in een 0-1 overwinning voor GOES.
  Wout den Engelsman zat tegen De Dijk de 2e en laatste wedstrijd van zijn schorsing uit en omdat ook Jesse Kalwij weer beschikbaar is, kan Dennis de Nooijer vooralsnog beschikken over een complete selectie.
  Scheidsrechter: Dhr. R. Groenewegen (Utrecht).
 Assistenten: Dhr. E. van Gurp (Stad a/h Haringvliet) en dhr. J. Leider (Almere).
  Geel: Francis Kabwe Manengela (18’), GOES.

  Prince Owusu (18’), Mohamed Akhayad (25’) en Brian Groothuesheidkamp (53’), allen De Dijk.
  GOES: Matthew Lentink; Mitchell de Nooijer, Steven Smulder, Dangelo Martien, Renzo Roemeratoe (86’ Dany van Dijk), Tim de Winter (81’ Stefan de Bert), Daniël Wissel, Timo Lijbers (81’ Eys Murre), Erwin Franse (86’ Ryleigh Doesburg); Claude de Smit, Francis Kabwe Manengela (86’ Reza Maipauw).
  Wisselspelers: Dion Aerssens, Jesse Kalwij.
  Jan Tierie.