• GOES – MZC ’11

Dinsdagavond speelde GOES een oefenwedstrijd tegen MZC ’11  in Zierikzee.
    Voor GOES kwamen zowel spelers van Zondag 1 als van Zaterdag 1 in actie.
    Na een 2-1 ruststand eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 3-2 overwinning voor de thuisclub.
    Het scoreverloop :

4’ 1 – 0     Sander van Vossen
    18’ 1 – 1     Jeremie Noa
    38’ 2 – 1     Ramon Janson

74’ 3 – 1     Martijn Dalebout
    89’ 3 – 2     Zoubeir Ezzoubai

Scheidsrechter: J. Simonse.
    Assistenten: N. Francke en C. Wagenaar.

GOES – EVV Echt

De Limburgse club EVV Echt kwam op bezoek in Zeeland voor de avondwedstrijd tegen GOES.
    Vorig seizoen eindigde EVV in de 4e divisie B (Zo.) op plaats 13, wat nacompetitie voor handhaving betekende. Uiteindelijk wist de club zich inderdaad voor opnieuw een seizoen in de 4e divisie te plaatsen.
    In de provinciale krant “De Limburger” stond te lezen dat EVV naar Goes afreisde om te winnen….
    Na een moeizame start van deze competitie werden er van de eerste drie wedstrijden twee (uit) verloren, met daar tussenin één thuisoverwinning.
    De volgende drie wedstrijden bleef de ploeg ongeslagen met twee overwinningen én één gelijkspel. Er is dus sprake van een “flow”.
    In de eerste helft waren de bezoekers zeker niet minder tegen de “koploper”. GOES haalde bij lange na niet het gebruikelijke niveau. Beide ploegen wisten geen grote kansen te creëren en de enige “commotie” ontstond na een botsing tussen Claude de Smit en EVV-doelman Steff Haemers, maar de scheidsrechter liet doorspelen.
    Ook na de rust niet direkt een spetterend schouwspel, maar GOES wist wel het niveau “op te krikken”.
    Dat resulteerde “net na het uur” in het openingsdoelpunt. Tim de Winter wist, na een aanval over links, de bal terug te leggen op Daniël Wissel, die de bal hard en hoog inschoot (62’ 1-0).
    GOES kwam op toeren en het volgende doelpunt liet niet lang op zich wachten. Een vere trap van achteruit werd doorgekopt en slecht aangenomen door een EVV-verdediger. Claude de Smit wist de bal te ontfutselen en schoot zijn zevende competitie-treffer binnen (72’ 2-0).
    Niet veel later werd de wedstrijd definitief beslist. De aanval werd opgezet door Daniël Wissel die Mitchell de Nooijer aanspeelde. Na goed doorzetten wist ook hij “het net te vinden” (78’ 3-0).
    Deze overwinning betekende de eerste “nul” in verdedigend opzicht. Hulde aan het verdedigende deel van het team, waarbij aangetekend moet worden dat “verdedigen begint in de voorhoede”.
    Wat dat betreft gaf Erwin Franse het juiste voorbeeld. In de 74e minuut wist hij na een indrukwekkende sprint zijn verdediging te assisteren, door de bal te heroveren. Het slotakkoord was ook voor hem. Met de bal aan de voet ging hij op avontuur, maar het afsluitende schot werd een “afzwaaier” dat bij de cornervlag eindigde ……
    Een wedstrijd met twee gezichten, was de conclusie na afloop.
    Na alle gespeelde wedstrijden van dit weekend staat GOES bovenaan met 16 punten uit 7 wedstrijden, maar Best Vooruit heeft met “15 uit 6” de minste verliespunten. De achtervolgers UDI ‘19/CSU (1-1 bij HVCH) en Wittenhorst (3-2 bij Best Vooruit) verloren punten.
    Volgend weekend gaat GOES op bezoek bij nummer voorlaatst, Juliana ’31 in Malden.

Scheidsrechter: Dhr. O.T.H. van Hoof (Maastricht).
    Assistenten: Dhr. S.P. Berg (Voorschoten) en dhr. P. Meuldijk (Eindhoven).

Geel: Boris Gehlen (83’), EVV Echt.

GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe (88’ Reza Maipauw), Eys Murre, Mitchell de Nooijer, Yanilio de Nooijer; Tim de Winter, Sjoerd Verhulst, Timo Lijbers; Erwin Franse, Claude de Smit, Daniël Wissel.

Wisselspelers: Stefan de Bert, Wout den Engelsman, Steven Smulder, Jeremie Noa, Wiebe Provoost, Stephan Beekman.

De foto's zijn van Rene van der Vliet.