• GOES is 2023 gestart met een “trainingsweekend” in het Spaanse Sevilla, van zaterdag 7 tot dinsdag 10 januari 2023. Er werd o.a. de voetbalwedstrijd in La Liga, Sevilla-Getafe (2-1) bezocht.
  Een week later moesten de spelers “echt” aan de bak, in een oefenwedstrijd tegen RVVH (Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules), uitkomend in de 1e klas C (West 2).
Bij het ingaan van de winterstop zijn de tegenstanders terug te vinden op plaats 8.
Enkele opponenten:
  1. Xerxes DZB 12 7 4 1 25 28 – 9
  8. RVVH 11 4 4 3 16 16 – 12
  10. Terneuzense Boys 11 3 5 3 14 19 – 23
  11. SVOD ’22 11 3 1 7 10 14 – 30
  RVVH wist hun thuiswedstrijd tegen SVOD ’22 te winnen met 3-0 en a.s zaterdag komen de Ridderkerkers weer naar Zeeland voor de wedstrijd tegen Terneuzense Boys.
  De oefenwedstrijd tegen GOES viel in het trainingsweekend in Zeeland voor RVVH.
  Dennis de Nooijer begon in de volgende basisopstelling:
Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe, Steven Smulder, Mitchell de Nooijer, Wout den Engelsman; Reza Maipauw, Timo Lijbers, Tim de Winter; Daniël Wissel, Claude de Smit, Erwin Franse.
  Scheidsrechter Vincent Wagenaar zette de wedstrijd in gang onder “erbarmelijke omstandigheden”.
Een stormachtige wind, dwars op het veld, en een gestaag vallende regen, maakten de situatie op “veld 3”
er niet gemakkelijker op.
Toch nam de thuisclub al snel een voorsprong. Daniël Wissel kreeg de bal, na een één-tweetje met Tim de Winter in “de 16”, terug en schoot hard de openingstreffer binnen (2’ 1-0).
De bezoekers kwamen al snel langszij. Scheidsrechter Wagenaar besliste “strafschop”, nadat een GOES-speler de bal tegen een arm had gekregen. Everton Pires Tavares wist wel raad met dit kadootje vanaf 11 meter (7’ 1-1).
Net binnen het half uur namen de 1e klassers de leiding. Een corner werd door Jesse Eggers fraai richting de verre hoek gekopt en via de binnenkant van de paal ging de bal “binnen” (28’ 1-2).
Claude de Smit zorgde er met een harde kopbal voor dat beide teams met een gelijke stand de kleedkamers op konden zoeken (41’ 2-2).
Dion Aerssens, Eys Murre, Jesse Kalwij, Ryleigh Doesburg en Dany van Dijk kwamen in de 2e helft in het veld. De diepgestuurde Timo Lijbers rondde doeltreffend af en bracht GOES weer op voorsprong (55’ 3-2).
Aan beide kanten waren er nog verschillende mogelijkheden, maar de keepers lieten zich niet meer verschalken. Stefan de Bert (blessure) en Dangelo Martien (afwezig) waren niet inzetbaar.
  
A.s. zaterdag is WNC in Waardenburg de eerste officiële tegenstander in 2023. De openingswedstrijd van het seizoen in Goes eindigde in 3-3. Jesse Dibbets verzogde de complete productie voor WNC …….
De gastheren bezetten de 8e plaats met 23 punten. GOES is derde, met 27 punten, beiden na 15 wedstrijden. Veel succes gewenst……
  Jan Tierie.