• Vanmiddag werd de wedstrijd Goes - Jodan Boys gespeeld. Vooraf werd een minuut stilte gehouden en werd er met rouwbanden gespeeld in verband met het overlijden van oud-speler en trouw supporter Dick van Zanten.

  Op Sportpark “Het Sschenge” ontmoette GOES in de laatste reguliere competitie-thuiswedstrijd het Goudse De Jodan Boys, momenteel staand op een direkte degradatieplaats en dus strijdend voor hun laatste kans.
  GOES kwam flitsend uit de startblokken en Daniël Wissel werd al in de 4e minuut “teruggevlagd” wegens buitenspel. Toch kwam de thuisclub nog in dezelfde minuut wel op voorsprong. Een diepe bal bereikte Erwin Franse die in de verre hoek afrondde (4’ 1-0).
  Erwin Franse en Steven Smulder waren beiden weer beschikbaar na hun schorsing en Steven begon op de bank. Dany van Dijk en Francis Kabwe Manengela ontbraken vanwege blessures.
  GOES ging direkt op jacht naar meer en een vloeiende aanval werd afgesloten met een schot, buitenkant rechts, van Daniël Wissel wat in het zijnet belandde.
  De bezoekers deden wat terug via Rick Wils, maar zijn kopbal ging over en even later eenzelfde scenario na een verre inworp. Een gevaarlijk uitziende voorzet ging voorlangs.
  GOES was effectiever en een aanval over verschillende schijven werd afgerond door Daniël Wissel (14’ 2-0). Na deze snelle voorsprong ging het allemaal wat stroever bij de thuisploeg en Jodan Boys kwam beter in de wedstrijd, wat resulteerde in de “aansluitingstreffer”.
  Na een aanval over rechts werd de bal teruggetrokken op Bradley el Idrissi die Matthew Lentink wist te verschalken (22’ 2-1). Hierna werd het nog wat onsamenhangerder bij GOES. Slordig balverlies van Timo Lijbers resulteerde uiteindelijk in een grote kans voor Rick Wils die recht op Lentink schoot. Verschillende GOES-spelers volgden het voorbeeld van Lijbers en zo maakten zij zelf de tegenstander sterker.
  Een vrije schop van Jodan Boys werd in het éénmans-muurtje, gevormd door Renzo Roemeratoe, geschoten en ook Matthew Lentink deelde in de malaise. Eerst een slechte uittrap en even later leed hij bijna balverlies, wat nog net goed afliep. De rust brak desondanks aan  met een 2-1 stand.                                                    Waar verwacht mocht worden dat de bezoekers de draad van vóór de rust weer op zouden pakken, gebeurde het tegenovergestelde. Ruim binnen de minuut rondde Erwin Franse een voorzet van Daniël Wissel doeltreffend af (46’ 3-1).
  Na enkele plaagstootjes van Jodan Boys was het weer GOES dat effectief bleek. Een uitgespeelde “aanval uit het boekje”, via Erwin Franse en Daniël Wissel werd afgerond door Claude de Smit (53’ 4-1).
  Trainer Erik van Zoest van Jodan Boys bracht drie wissels tegelijk in en vier minuten later volgde Dennis de Nooijer zijn voorbeeld.
  De wedstrijd werd nog stilgelegd. Niet omdat er iets op het veld werd gegooid, maar voor het opvullen van een konijnenhol in het strafschopgebied van de Boys …….
  Matthew Lentink wist nog redding te brengen bij een gevaarlijke inzet en een vrije schop van Mohammed Bellahcen belandde op de “tennisbaan”.
  Alweer balverlies op het middenveld, nu door een slechte aanname van Eys Murre, werd afgestraft door Milan Harteloh (81’ 4-2). In de resterende tijd werd er niet meer gescoord.
  Voor onze tegenstanders is de situatie er niet beter op geworden en we wensen ze dan ook veel succes in hun laatste (thuis)wedstrijd tegen Zwaluwen, om direkte degradatie te voorkomen.

  Scheidsrechter: Dhr. M.R.G. Vink (Oosterhout).
  Assistenten: Dhr. P. Meuldijk (Terneuzen) en dhr. C.M. Koster (Goudswaard).

  Geel: Reza Maipauw (19’), GOES.

  GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe (60’ Dangelo Martien), Stefan de Bert, Wout den Engelsman, Reza Maipauw (60’ Steven Smulder); Mitchell de Nooijer (79’ Eys Murre), Timo Lijbers (60’ Jesse Kalwij), Tim de Winter: Erwin Franse, Daniël Wissel, Claude de Smit (79’ Ryleigh Doesburg).

  Wisselspeler: Dion Aerssens.

  Jan Tierie.


  Foto's: René van der Vliet