• GOES kreeg de “rode lantaarndrager” Orion(uit Nijmegen) op bezoek. Vier keer ging een wedstrijd verloren met één doelpunt verschil, maar met steeds een andere uitslag.
    Achilles Veen – Orion   1-0, Orion – HVCH   3-4, Orion – Dongen   2-3 en Orion – EVV Echt   1-2. Tussen deze wedstrijden in werd bij Best Vooruit met twee doelpunten verschil verloren (3-1).
    GOES was dus gewaarschuwd …….
    Dennis de Nooijer had voor de volgende basisopstelling gekozen: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe, Steven Smulder, Eys Murre, Yanilio de de Nooijer; Tim de Winter, Timo Lijbers, Sjoerd Verhulst; Erwin Franse, Claude de Smit, Daniël Wissel.
    “Dat een gewaarschuwd mens voor twee telt” bleek overduidelijk.
    Orion-doelman Mika van Haren nam teveel tijd om een bal naar zijn “voorwaartsen” te schieten. Claude de Smit stoorde zodanig dat hij de bal blokte en deze in het doel zag belanden (2’ 1-0).
    Het kan niet beter zou men denken, maar het kon wel beter. Via Renzo Roemeratoe en Sjoerd Verhulst kwam de bal bij Daniël Wissel die Erwin Franse diep stuurde. Oog in oog met de keeper rondde hij beheerst af (4’  2-0).
    De bezoekers waren hierna gevaarlijk met een schot van Vincent Alberts. Matthew Lentink moest de bal lossen, maar wist zijn foutje zelf te herstellen. Toch wist Orion de achterstand te verkleinen. Een slim genomen corner, de 1e van de wedstrijd, werd met een schuiver vanaf de 16-meterlijn binnen geschoten door Sam Huismans (12’ 2-1). Lang duurde de vreugde niet bij de bezoekers, want amper één minuut later ontving Claude de Smit een diepe bal, die hij doeltreffend afrondde (13’ 3-1).
    Binnen het kwartier vier doelpunten; De bezoekers kregen “waar voor hun geld”.
    Kansjes voor GOES van basis-debutant Yanilio de Nooijer (schot voor de keeper), Sjoerd Verhulst (uiteindelijk voor de keeper), Daniël Wissel (onverwachts een vrije schop direct op doel geschoten, maar corner getikt door keeper) én het duo Franse/Wissel (die een counter slordig uitspeelden) leverden geen doelpunt op.
    Natuurlijk kan niet elke mogelijkheid een doelpunt opleveren, maar het restant van de eerste helft gaf een rommelig beeld te zien. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de ruststand 3-1 bleef.
    Ondanks de positie op de ranglijst boden de bezoekers aardig tegenstand, maar de pogingen werden door de GOES-verdediging, met als sluitpost Matthew Lentink, onschadelijk gemaakt.

Het eerste wapenfeit ná de rust, was wederom voor de thuisploeg, maar Erwin Franse volleerde de bal over. Tim de Winter werd “randje 16” gevloerd, maar de scheidsrechter liet doorspelen.
    Twintig minuten voor tijd gooide GOES de wedstrijd “op slot”. Een diepe bal van achteruit en Erwin Franse die zijn tegenstander te slim af was, wist alleen op het doel af te gaan en zijn tweede doelpunt én het vierde van GOES te scoren (70’ 4-1).
    Het slotakkoord was voor Tim de Winter. Een pass werd gecontroleerd door Erwin Franse, die precies op tijd de Winter aanspeelde die van dichtbij de eindstand op het scorebord schoot (76’ 5-1).

Volgende week staat voor Orion de “derby” tegen naaste buur Juliana ’31 op het programma, dat de voorlaatste plaats inneemt. Misschien dat Orion deze “zes-punten-wedstrijd” tot een goed einde weet te brengen. Voor GOES staat de thuiswedstrijd tegen EVV Echt vastgesteld op a.s. zaterdagavond, aanvang 19.00 uur. In het daaropvolgende weekend gaat GOES, op zondag 15 oktober 2023, op bezoek in Malden tegen Juliana ’31…….

Om diverse redenen waren zeven spelers niet beschikbaar. Invallers waren Stefan de Bert (37’ voor Steven Smulder), Reza Maipauw (54’ voor Yanilio de Nooijer), Jeremie Noa (54’ voor Sjoerd Verhulst) en Mitchell de Nooijer (67’  voor Renzo Roemeratoe).

Wisselspelers: Stephan Beekman en Wiebe Provoost.

Scheidsrechter: Dhr. M. Jobse (Sint Laurens).
    Assistenten : Dhr. A.A.M. van Vliet (Delft) en dhr. S.P. Berg (Voorschoten).

Geel: Renzo Roemeratoe (54’) en Dennis de Nooijer (57”), beiden GOES.
               Jevrin Nunez (40’) en Sjoerd Freriks (87’), beiden Orion.

Het verslag van Jan Tierie volgt.

Foto's: René van der Vliet