• Op het schitterend gelegen Sportpark “Bergenshuizen” in Vught, moest GOES gaan proberen om zich voor de tweede keer, in zeven seizoenen, te plaatsen voor de finale om de districtsbeker Zuid 1.
De splinternieuwe accommodatie, die amper twee maanden in gebruik is, biedt onderdak aan de bloeiende vereniging Zwaluw VFC.
Vorig seizoen promoveerde de ploeg naar de tweede klasse en heeft nu, met de huidige 3e plaats, uitzicht op een tweede promotie op een rij.
GOES lukte dat al twee keer.
Aan het eind van het seizoen 2010-2011 promoveerde GOES, via de nacompetitie, naar de 1e klasse en vervolgens één seizoen later, ook weer via de nacompetitie, naar de Hoofdklasse.
Vijf jaar later werd dit “kunststukje” herhaald en promoveerde de club van de 1e naar de Hoofdklasse én vervolgens het seizoen erop, naar de 3e Divisie, allebei via de nacompetitie.
  Sjoerd Verhulst was licht geblesseerd, evenals Wiebe Provoost en Roycel James moest in de warming-up geblesseerd afhaken. Stefan de Bert werd in het centrum van de verdediging geposteerd en Claude de Smit in de aanval.
  Na een afwachtend begin kreeg GOES, na een overtreding op Yanilio de Nooijer, een vrije schop.
Aanvoerder Daniël Wissel zette zich achter de bal en krulde deze richting de korte bovenhoek. Via doelman Bart Hulsbosch én de binnenkant van de paal belandde de bal in het doel (19’ 0-1).
De thuisploeg was niet geïmponeerd en was dichtbij een doelpunt, toen de bal, na een corner van Martin de Laat, via de lat over ging.
Timo Lijbers zag zijn kopbal aan de andere zijde, ook uit een corner, gekeerd worden door Hulsbosch.
Een nieuwe overtreding leverde alweer een vrije schop op voor de bezoekers, maar nu werd de bal nog net corner getikt.
“ Op het half uur” wist Eys Murre een splijtende dieptepass te onderscheppen en bij een tegenaanval was doelman Matthew Lentink attent.
Het wordt eentonig, maar opnieuw kreeg GOES een vrije schop op een “gevaarlijke plaats”. Daniël Wissel plaatste de bal nu richting de verre hoek en zag tot zijn verbazing dat de bal door zowel de Goese aanvallers als de Vughtse verdedigers werden gemist, waardoor Hulsbosch ook werd verrast (33’ 0-2).
En nog was het niet gedaan met de vrije schoppen. Eerst schoot Daniël Wissel in de muur en niet veel later wist ook Steven Smulder “de muur” niet te passeren. Ruststand 0-2.
Waarschijnlijk zal trainer Pierre van Berkel zijn spelers opdracht hebben gegeven om “er een schepje bovenop te doen” om het nog een wedstrijd te laten worden, en dat lukte.
Binnen twintig seconden na de aftrap lag de bal in het GOES-doel. Een pass van Tommy Kreté werd afgerond door Mateo Malbasic (46’ 1-2).
Zo leek het inderdaad nog “een heet avondje” te worden.
Een schot van Daniël Wissel mislukte volledig. De bal ging bij de cornervlag over de zijlijn. Erwin Franse zag zijn voorzet onderschept worden.
Matthew Lentink wist een vrije schop van Zwaluw VFC te pakken, terwijl collega Hulsbosch een voorzet van Renzo Roemeratoe onderschepte.
Quinten van Haaren zag zijn kopbal, na een vrije trap vanaf de zijkant, via de lat over het doel gaan en even later caramboleerde de bal zo in de handen van Lentink.
Met nog een kwart wedstrijd te gaan stuurde de net ingevallen Jeremie Noa, Erwin Franse diep, die alleen op Hulsbosch kon afgaan, ook nog over zijn schouders kon kijken, en geen fout maakte (67’ 1-3).
De marge was weer twee doelpunten, maar dat was van korte duur. Na een corner wist van Haaren, bijna ongehinderd, nu wel de bal in het doel te koppen (73’ 2-3).
De algemene indruk ontstond dat het wel eens op “strafschoppen nemen” zou kunnen uitdraaien.
Het leek dat de vrij jonge thuisploeg de krachten zag wegvloeien.
Nadat de ingevallen Mitchell de Nooijer met een enkelblessure moest uitvallen, werd de wedstrijd uiteindelijk toch beslist in het voordeel van GOES.
Een inzet van Rowan Traas, na voorbereidend werk van Daniël Wissel en Erwin Franse, werd eerst nog gekeerd op de doellijn door een verdediger, maar de rebound werd door Traas hard in het doel geknald (84’ 2-4).
Nu leek de strijd echt beslist en ook de vijf minuten extra tijd waren niet voldoende om voor een daverende verrassing te zorgen.
Desondanks mag de thuisclub terugzien op een bijna perfect beker-avontuur, met plaatsing voor de kwalificatie-ronde van de TOTO/KNVB-beker en was deze halve finale “het bekijken meer dan waard”.
De talrijke bezoekers hebben kunnen genieten van een boeiende bekerwedstrijd en we wensen de thuisclub nog veel succes in de rest van het seizoen.
  Twee dagen eerder wist Achilles Veen zich al te plaatsen voor de finale door Heerjansdam met 0-2 te verslaan.
Op donderdag 9 mei 2024 (Hemelvaartsdag) wordt de finale GOES – Achilles Veen gespeeld op “Sportpark D ’n Donk” in Oisterwijk, bij voetbalvereniging Trinitas. Aanvang 17.00 uur.
  Scheidsrechter: Dhr. D.A.P.H. van Helden (Prinsenbeek).
Assistenten: Dhr. D. van Veenendaal (Venlo) en dhr. K.J.L. van Iersel (Tilburg).
  Geel: Thijs van Rooij (45’ + 3’) en Mateo Malbasic (59’), beiden Zwaluw VFC.
  GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe, Eys Murre, Stefan de Bert, Yanilio de Nooijer (65’ Mitchell de Nooijer) (82’ Reza Maipauw); Timo Lijbers, Steven Smulder (65’ Tim de Winter), Daniël Wissel (89’ Dany van Dijk); Erwin Franse, Claude de Smit (65’ Jeremie Noa), Rowan Traas.
  Wisselspelers: Roycel James, Stephan Beekman.
  Jan Tierie.