Goes strikt spelers van Hoek, Kloetinge en Terneuzen

Voetbalvereniging Goes maakt zeven nieuwe spelers bekend voor de selectie van volgend seizoen.

De derdedivisionist trok drie spelers aan die momenteel bij Hoek zitten: Francis Kabwe Manengela, Sven Mbikulu en Stefan de Bert. Laatstgenoemde traint alleen mee bij de Zeeuws-Vlaamse club, omdat hij van de KNVB geen overschrijving van PEC Zwolle kreeg.

Voor Kabwe Manengela betekent het een terugkeer. Tussen 2016 en 2018 was hij ook actief op Het Schenge. Hij promoveerde toen met de club achtereenvolgens naaar de hoofdklasse en de derde divisie. Toen ging hij naar Halsteren, dat hij afgelopen zomer na een jaar verruilde voor Hoek. Daar komt hij weinig aan spelen toe.

Van Kloetinge komen aanvaller Huib van Hecke en de 17-jarige, linksbenige verdediger Jussi Gerritsen over. Van Hecke is de derde speler van het gezin die naar de club gaat. Eerder speelden ook Klaas en Jan-Paul bij Goes. Jan-Paul is nu basiskracht van NAC Breda, Klaas speelt bij Kloetinge.

Amidu Tanko maakte de overstap van zondag-derdeklasser Terneuzen en Souffiane el Ouazzani stapt over van Dosko uit Bergen op Zoom. Die club speelt in de eerste klasse op zondag, waarin ook Vlissingen uitkomt waar de nieuwe Goes-trainer Kevin Hollander nu werkzaam is.

Tegenover deze aanwinsten staat het afvallen van Renzo Roemeratoe. ,,Jammer’’, vindt Hugo Barends, de technische man bij Goes. ,,Maar Renzo wil graag blijven zaalvoetballen bij Groene Ster Vlissingen en dat is lastig om te combineren met spelen in de derde divisie.’’

De teller voor volgend seizoen staat op zeventien spelers voor volgend seizoen. ,,We richten ons op een selectie van twintig man, met achttien veldspelers en twee keepers. Vooral in de aanval zijn we nog op zoek. Daarvoor lopen de contacten.’’