• Na 11 weken onderbreking moest GOES  “direkt aan de bak”. Medekoploper FC Lisse kwam op bezoek in Goes. Daags na het imponerende afscheid van club-icoon Hans Wisse, “ in het harnas gestorven”, stond de uitgestelde wedstrijd één dag later op het programma.

  Na bijna 1000 dagen, om precies te zijn 141 weken (987 dagen), speelde GOES weer eens “ouderwets op
  de zondag”.
  De laatste zondagwedstrijd was de afsluitende competitiewedstrijd GOES – O.S.S. ’20  op 26 mei 2019.
  GOES wist deze wedstrijd met 4-1 te winnen en speelde 3 dagen later in de nacompetite voor promotie naar de 2e divisie, tegen FC Lienden. Nadat de thuiswedstrijd op woensdag 29 mei met 0-3 verloren ging, werd ook de return, ook weer 3 dagen later (op 1 juni) met 2-1 verloren, waardoor  GOES was uitgeschakeld.

  Na een meer dan uitstekend debuutseizoen in de 3e divisie (zo.), maakte GOES de overstap naar de zaterdag, met zeg maar tegenvallende resultaten.
  In het seizoen 2019-2020, voor het eerst op zaterdag, was de start hoopgevend, met een 2-3 overwinning bij DOVO in de openingswedstrijd. Van de volgende 7 wedstrijden gingen er maar liefst 6 verloren en werd er alleen nog gelijkgespeeld tegen “rode lantaarndrager”  ONS Sneek (2-2).
  Op 14 maart 2020 werd de wedstrijd FC Lisse-GOES  afgelast, door de Corona-maatregelen. GOES was inmiddels van de voorlaatste plaats (16), opgeklommen naar plaats 11. Na de score van 4 punten uit de eerste 8 wedstrijden, werden er in de resterende 15 wedstrijden, tot aan het definitieve voortijdige einde van deze competitie, 27 punten !!!!! behaald.
  Het seizoen 2020-2021 duurde niet langer dan tot 10 oktober 2020…..

  Omdat GOES-Excelsior ’31  op 26 september 2020 werd afgelast, kwam GOES maar tot 5 wedstrijden.
  Deze gingen allen verloren.
  5 gespeeld, 5 verloren, doelsaldo 2 – 12 en de troosteloze 18e en laatste plaats.
  De opmars, ingezet in het tweede seizoen in de 3e divisie, kende geen vervolg in het 3e seizoen ……..

  Het huidige seizoen kende een bijna identiek vervolg. Van de eerste 11 wedstrijden werd er wederom geen enkele gewonnen. Wel werd er 6x gelijkgespeeld en werd er 5x verloren. Een paar keer gebeurde dat in de slotfase of zelfs in de extra tijd. Kenmerkend waren de verschillende kopbaldoelpunten tegen en doelpunten die ontstonden na persoonlijke fouten. Hoe zou het gaan bij de voortzetting van het seizoen ?

  GOES begon tegen FC Lisse met Klaudio Dervishi tussen de palen (Matthew Lentink geblesseerd) en zonder Reza Maipauw in de verdediging (Corona), die werd vervangen door Julian v.d. Kreeke. Ook trainer Kevin Hollander was afwezig (Corona).
  De thuisclub was als eerste gevaarlijk, maar Gianni Tiebosch vond de keeper op zijn weg. Nog geen minuut later leidde balverlies van Francis Kabwe Manengela de tegentreffer in. Enzo Stroo benutte dit buitenkansje (4’ 0-1).
  Julian v.d. Kreeke miste een voorzet van rechts en nu was het Toon Zwetsloot die van dichtbij de 0-2 scoorde (20’).
  Een zwakke voortzetting van Klaudio Dervishi kon maar net goedgemaakt worden.
  Toch was het GOES dat de achterstand wist te verkleinen. Een aanval over links, gevolgd door een inzet van Gianni Tiebosch, welke werd weggewerkt. Renzo Roemeratoe schoot de rebound binnen (42’ 1-2).
  Het was GOES dat na de rust goed uit de startblokken kwam, maar toch moest Klaudio Dervishi een schot van Jeffrey Klijbroek onschadelijk maken.
  Even later schoot Gianni Tiebosch zijn vrije schop tegen de paal en werd een schot van Francis Kabwe Manengela geblokt. GOES leek zich terug in de wedstrijd te vechten, maar tot tweemal toe werd een vermeende overtreding in “de 16”  weggewuifd. FC Lisse scoorde tweemaal in buitenspelpositie.
  Drie corners op een rij voor GOES leverden geen resultaat op, maar een counter hierop volgend werd slim uitgespeeld en Ludcinio Marengo besliste de wedstrijd (75’  1-3).
  In de slotfase strooide Jeffrey Klijbroek nog wat meer zout in de wonden door de 1-4 in de kruising te knallen (90’ + 2’).
  Rest ons nog om FC Lisse te bedanken, omdat ze op zondag wilden spelen en ook dat zij met rouwbanden speelden ……..

  Scheidsrechter:  Dhr. T. Hardeman (Wijk bij Duurstede)
  Assistenten: Dhr. M. Wolfskamp (Schiedam)  en A. Habib (Amsterdam)

  GEEL: Huib van Hecke (57’) 

  GOES: Klaudio Dervishi; Jelle Klap, Stefan de Bert, Julian v.d. Kreeke, Renzo Roemeratoe; Sven Mbikulu, Ruben Hollemans, Gianni Tiebosch; Huib van Hecke, Sylvio Hage (79’  Souffiane el Ouazzani), Francis Kabwe Manengela (75’  Riad Elloukmani).

  Wisselspelers: Kyaneau van Beelen, Taylen Doesburg, Raúl Witkam.


  Jan Tierie.

  De foto's zijn gemaakt door René van der Vliet