• Voor GOES stond de tweede thuiswedstrijd in deze competitie op het programma. Tegenstander was Best Vooruit, samen met Achilles Veen de enige ploeg zonder puntverlies.
Achilles Veen speelde dit seizoen drie wedstrijden en Best Vooruit slechts twee. De uitwedstrijd tegen Dongen moet nog ingehaald worden.
  De tegenstander van GOES eindigde vorig seizoen in de 1e klasse B (Zo.) op de 5e plaats met 43 punten uit 26 wedstrijden. Via de nacompetitie werd promotie naar de 4e divisie afgedwongen.
  De onderlinge resultaten tussen GOES en Best Vooruit:

  1e klasse C (2011-2012)
  GOES - Best Vooruit 2-1

  Best Vooruit - GOES 0-4
  GOES eindigde op plek 6 en Best Vooruit nét boven “de gevarenzone”. De 1e periode werd gewonnen door GOES en door een 100 % score in de nacompetitie (2x winst tegen Heidebloem en ook 2x winst tegen Nemelaer) werd voor het eerst in het bestaan van de VV GOES de hoofdklasse bereikt.
  De tweede keer dat beide ploegen elkaar troffen was in de nacompetitie van het daaropvolgende seizoen.
GOES was in het debuutseizoen in de hoofdklasse 2012-2013 nét boven de direkte degradatieplaatsen geëindigd. Via de nacompetitie moest geprobeerd worden om het verblijf in de hoofdklasse te verlengen.
Wittenhorst werd in die nacompetitie 2x verslagen. Thuis met 2-1 en uit met 1-4.
Best Vooruit had TOP verslagen met 6-1 en in Oss werd met 1-1 gelijkgespeeld.
GOES en Best Vooruit moesten onderling uitmaken wie in het seizoen 2013-2014 uit zou komen in de hoofdklasse. Het werd uiteindelijk GOES.
In Zeeland wist GOES de tegenstander met 1-0 te verslaan en de meer dan spannende eindfase in Brabant leverde een 1-1 eindstand op. GOES ook in 2013-2014 in de hoofdklasse.
  Vanwaar deze lange inleiding. Dat is vooral omdat er over de wedstrijd weinig te vertellen is. Het krachtsverschil was zodanig groot dat het zou volstaan om alleen de doelpuntenmakers te noemen:
  13’ 1-0 Claude de Smit

  20’ 2-0 Claude de Smit

  26’ 3-0 Wout den Engelsman
  
55’ 4-0 Sjoerd Verhulst
  
59’ 5-0 Daniël Wissel
  
68’ 5-1 Tim Fiolet
  Het eerste doelpunt ontstond na een voorzet van Erwin Franse. Claude de Smit controleerde de bal in 2x en scoorde de openingstreffer.
Nummer twee was een aanval over veel schijven. Eys Murre, Wout den Engelsman, Daniël Wissel, Timo Lijbers en tenslotte Claude de Smit die de aanval afrondde.
De corner van Daniël Wissel werd binnengewerkt door Wout den Engelsman (3-0) en Erwin Franse bood de 4-0 op een presenteerblaadje aan Sjoerd Verhulst (4-0), die hiermee in alle vier de competitiewedstrijden heeft gescoord.
Na zijn bijdrage in eerdere treffers was het nu Daniël Wissel zelf die met een prima effectvol schot in de verre bovenhoek de 5-0 verzorgde.
Tim Fiolet redde de zgn. “eer” door op aangeven van Nordin Errouk de eindstand op 5-1 te bepalen.
Dennis de Nooijer was na afloop een tevreden trainer die blij was met het vertoonde spel, maar zijn ploeg wel veel mogelijkheden onbenut zag laten.
  Scheidsrechter: Dhr. D.H.R. Drost (Tilburg).
Assistent: Dhr. B. Cetin (Zwijndrecht).
Assistent: Dhr. A. Dorsman (Barendrecht).
  Geel: Eys Murre (90’), GOES.
  GOES: Matthew Lentink; Stefan de Bert (66’ Dany van Dijk), Eys Murre, Wout den Engelsman, Renzo Roemeratoe (61’ Rowan Traas); Timo Lijbers, Steven Smulder, Sjoerd Verhulst (61’ Wiebe Provoost); Erwin Franse, Claude de Smit (66’ Jeremie Noa), Daniël Wissel.
  Wisselspeler: Stephan Beekman.
  Jan Tierie.