• Voor de dichtstbijzijnde tegenstander in deze competitie, wat afstand betreft (52 km.), moest GOES naar Halsteren. De tegenstander is bezig aan een wisselvallig seizoen.
  In de 1e periode eindigde Halsteren op een teleurstellende 12e plaats, met 11 punten uit 10 wedstrijden.
  Een prima 2e periode leverde een periodetitel op én daardoor deelname aan de nacompetitie voor promotie. Met 24 punten uit 10 wedstrijden bleef het GOES, winnaar van de 1e periode, 4 punten voor.
  Door deze “opmars “  wist Halsteren op te klimmen naar de 4e plaats in de ranglijst en werd de achterstand op koploper GOES teruggebracht naar 8 punten.
  De 3e en laatste periode begon Halsteren met een 0-1 overwinning bij Best Vooruit, gevolgd door een thuisnederlaag tegen Dongen (0-2) en een 2-1 nederlaag in Nijmegen tegen Orion.
  GOES zag in de thuiswedstrijd tegen Halsteren, op 28 oktober 2023, in blessuretijd een overwinning door de vingers glippen, door de gelijkmaker van Jeroen Beerendonk (2-2).
  Als koploper zat GOES in een “flow” met één gelijkspel, gevolgd door vijf opeenvolgende overwinningen in de laatste zes wedstrijden.
  Dennis de Nooijer zette bijna dezelfde basisopstelling op het wedstrijdformulier als in de wedstrijd tegen Juliana ’31. Gelegenheidsdoelman Renzo Roemeratoe nam weer de rechtsachter positie in en Matthew Lentink keerde terug in het doel. Mitchell de Nooijer (rugklachten) begon op de bank.

  Op het natuurgras van Sportpark “De Beek” kreeg GOES al snel in de beginfase een unieke kans op de openingstreffer. Jelle Voermans vloerde Sjoerd Verhulst en Daniël Wissel nam plaats achter de bal voor het nemen van de toegekende strafschop.
  Doelman Mike Giannotta wist de ingeschoten bal te keren, waarna Erwin Franse de rebound, via de onderkant van de lat terug in het veld zag komen.
  Een tegenvaller voor GOES, maar de ploeg ging niet bij de pakken neerzitten. Jeremie Noa schoot de bal naast en een vrije schop werd in de muur geschoten.
  Daniël Wissel raakte in het eigen strafschopgebied de bal helemaal verkeerd, maar Matthew Lentink wist de “steekbal” te onderscheppen.
  De thuisploeg kreeg een tweetal corners op een rij te nemen, maar dat leverde alleen een kopbal op van Jordy Buijs, dat overging.
  GOES kwam toch op voorsprong. Daniël Wissel zag Erwin Franse vertrekken en gaf een perfekte pass die hij “tegendraads” inkopte (29’ 0-1). In het resterende kwartier, vóór de rust, kregen de bezoekers nog een aantal mogelijkheden, maar doelpunten leverde dat niet op.
  GOES kwam “scherp” uit de kleedkamer. Waar het er naar uitzag dat Halsteren alles in het werk zou stellen om “in de wedstrijd” te komen en GOES het eerste kwartier “door moest zien te komen”, gebeurde het tegenovergestelde.
  Binnen één minuut maakte Daniël Wissel alsnog zijn doelpunt, door met een geplaatst schot doelman Mike Giannotta te passeren (46’  0-2). Voordat er een kwartier gespeeld was, werd de wedstrijd definitief “in het slot gegooid”. Na een passeeractie bereikte Erwin Franse met zijn voorzet Rowan Traas, die met “rechts” de stand op 0-3 bracht (54’). Het was de 6e achtereenvolgende wedstrijd, waarin Traas tot scoren kwam, met als hoogtepunt een hattrick tegen Dongen.
  Kreeg de thuisclub dan helemaal geen kansen?  Ja zeker wel, maar doelman Matthew Lentink heerste “als een vorst” in zijn doelgebied en ook de verdedigers deden er alles aan om de 8e “clean sheet” te halen.
  Voor GOES waren er mogelijkheden voor Erwin Franse (inzet gekeerd), Renzo Roemeratoe (hard schot gestopt) en Daniël Wissel (ook gered) maar Giannotta wilde niet wijken.
  Met nog een kwart wedstrijd te spelen, ging de doelman wel in de fout. Erwin Franse wist hem de bal te ontfutselen, waarna Daniël Wissel invaller Claude de Smit bereikte die doeltreffend afrondde (66’ 0-4).
  De doelman raakte bij deze actie geblesseerd en werd vervangen door ex-GOES doelman Lorenzo Hoekman.
  Daniël Wissel werd nog ten val gebracht en mocht voor de tweede keer aanleggen vanaf 11 meter. Deze keer benutte hij de strafschop wel (73’ 0-5).
  In de slotfase bereikte Steven Smulder Claude de Smit, die scoorde, maar dat deed hij in buitenspelpositie.
  Iedereen was het erover eens dat GOES een uitstekende wedstrijd had gespeeld en goede zaken had gedaan. Het werd echter nog mooier toen bleek dat nr. 3, Achilles Veen, op een 1-1 gelijkspel bleef steken bij Nuenen.
  Daags erna was er dan nog een enorme meevaller  omdat nr. 2, Dongen, met 1-0 verloor bij UDI ‘19/CSU.
  Dus ziet de “top 5” van de 4e divisie C er als volgt uit:

  GOES *         24 17 4 3 55 79 – 27
  Dongen         24 14 5 5 47 50 – 29
  Achilles Veen 24 13 7 4 46 50 – 28
  UDI ‘19/CSU 24 11 5 8 38 33 – 22
  Halsteren ** 24 11 5 8 38 43 – 48 

  Een “riante” voorsprong voor GOES, maar laten we niet op de zaken vooruit lopen.
  De volgende wedstrijd is GOES – Wittenhorst, a.s. zaterdag 13 april, aanvang 14.30 uur.

  Scheidsrechter: Dhr. A.D.O.  Wolff (Amersfoort).
  Assistenten: Dhr. J. Adu Boahen (Schijndel) en dhr. I.J. Larijn (Dordrecht).

  Geel: Erwin Franse (45’ + 2’) en Rowan Traas (52’), beiden GOES.
             Jelle Voermans (8’) en Jeroen Beerendonk (51’), beiden Halsteren.

  GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe (70’ Stefan de Bert), Eys Murre (70’ Steven Smulder), Yanilio de Nooijer; Jeremie Noa (56’ Tim de Winter), Sjoerd Verhulst (56’ Claude de Smit), Timo Lijbers; Erwin Franse, Daniël Wissel, Rowan Traas (70’ Reza Maipauw).

  Wisselspelers: Dany van Dijk, Mitchell de Nooijer.

  Jan Tierie. 


  Foto's: René van der Vliet