• In Nijmegen moest GOES het opnemen tegen Orion, de nr. 12 van de ranglijst, nét boven de streep van de “herkansersplaatsen”.
Orion kende een “valse start” in deze competitie, met maar liefst zes verliespartijen op een rij, waaronder de 5-1 nederlaag in Goes, op 1 oktober 2023. Een voorlaatste plaats (nr. 15) in de stand van de 1e periode (over 10 wedstrijden), was dan ook niet verwonderlijk.
De “omslag” in de 2e periode is opmerkelijk te noemen. Zestien punten in de eerste zeven wedstrijden van deze periode, terwijl bijv. GOES, maar tot 13 punten kwam in even zoveel wedstrijden.
Helaas kreeg Orion te maken met een terugslag en werden de laatste drie resterende wedstrijden van de periode verloren. De zgn. “flow” was even verdwenen.
    De start van de thuisploeg was hoopgevend.
Een slechte trap van GOES-doelman Matthew Lentink stelde Vincent Alberts in staat om de score te openen (6’ 1-0).
Nog vóór de rust had GOES de zaak weer omgedraaid. Een overtreding op Rowan Traas leverde GOES een strafschop op. Daniël Wissel maakte van 11 meter geen fout (36’ 1-1).
Niet veel later een “hoogtepunt” in de wedstrijd. Ingesloten door vier tegenstanders en toch wist Jeremie Noa zich hieruit te ontworstelen én ook nog Sjoerd Verhulst diep te sturen. Deze omspeelde Orion-doelman Bo Routs en zette GOES op een 1-2 voorsprong (39’), wat ook de ruststand was.
De tweede helft was nog geen 10 minuten onderweg toen de wedstrijd min of meer “in het slot” werd gegooid. Nu was het Daniël Wissel die Rowan Traas wegstuurde en deze maakte “1 op 1” met de keeper geen fout (54’ 1-3).
GOES kreeg kansen genoeg om de voorsprong te vergroten, maar egoïstisch gedrag zorgde ervoor dat Orion nog “in de wedstrijd” bleef en zelfs nog enkele kansjes kreeg. Een “vlammend” schot van Mark Carvin Tadeo Jacobs kon door Matthew Lentink met een prima reactie over de lat worden getikt.
Dennis de Nooijer gebruikte al zijn mogelijke wissels en één van hen, Steven Smulder, stond amper één minuut in het veld, toen hij een andere invaller, Claude de Smit, diep stuurde, die de 1-4 binnenschoot (85’).
In de slotminuut kopte aanvoerder Tijn Jellema de bal nog, na een corner over het doel en tenslotte wist Eys Murre “ in het eindsignaal” nog een schot te blokken. De scheidsrechter hoefde geen kaarten te trekken.
    Scheidsrechter: Dhr. R. Brinkman (Drachten).
Assistenten: Dhr. S.J. Peters (Silvolde) en dhr. I.J. Larijn (Dordrecht).
    GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe (68’ Reza Maipauw), Mitchell de Nooijer (55’ Stefan de Bert), Eys Murre, Yanilio de Nooijer; Timo Lijbers, Jeremie Noa (68’ Claude de Smit), Sjoerd Verhulst (84’ Dany van Dijk); Erwin Franse (84’ Steven Smulder), Daniël Wissel, Rowan Traas.
    Wisselspelers: Tim de Winter, Roycel James.
    Jan Tierie.