• GOES moest in de slotwedstrijd van dit seizoen aantreden in de uitwedstrijd bij Achilles Veen. Voor het team van Dennis de Nooijer was er nog een minimale kans om de nacompetitie te halen, maar was dan wel afhankelijk van veel andere uitslagen.
  Ook Achilles Veen zat nog in de race voor de 3e periode-titel. Bovendien zat de ploeg in een goede “flow”.
  De laatste zeven wedstrijden bleef de ploeg ongeslagen (3x winst en 4x gelijk) en  in de laatste 12 wedstrijden werden 21 punten behaald.
  Dus eerst maar eens proberen om zelf tot een goed resultaat te komen ……
  De thuisploeg startte met verfrissend voetbal en kreeg al vroeg enkele kansen. Zo ging een verrassend schot rakelings naast en moest GOES-doelman Matthew Lentink redding brengen bij een schot van Justin Beemsterboer. Toch kwam Achilles als eerste op voorsprong. Jens Verschuren liet Lentink volkomen kansloos met een volley van meer dan 30 meter (8’ 1-0).
  Namens GOES kreeg Mitchell de Nooijer een grote kans na een steekbal van Erwin Franse, maar doelman Jorn Wagenaar wist redding te brengen. Het bleek uitstel van executie. “Hoog druk zetten” van de bezoekers leverden Timo Lijbers en Mitchell de Nooijer balbezit op en na een balletje breed kon Erwin Franse eenvoudig inschieten (26’ 1-1).
  De doelrijpe kansen volgden elkaar in snel tempo op, maar Verschuren schoot van dichtbij naast, een kopbal van Claude de Smit werd gestopt, nogmaals Verschuren die uit de draai naast schoot en Niek Wilbots die eveneens naast schoot.
  GOES bleek effectiever. Na een aanval over verschillende schijven kreeg Jesse Kalwij de bal “in de kluts” mee en rondde hoog in het doel af (36’ 1-2).
  In de slotfase van de eerste helft wist Matthew Lentink nog net redding te brengen bij een inzet van opnieuw Verschuren en in de slotminuut wist Renzo Roemeratoe een gevaarlijke strakke voorzet nog minimaal met het hoofd te verlengen en wist zo verder gevaar te voorkomen. Ruststand 1-2.
  Zoals wel vaker dit seizoen kwam GOES goed uit de startblokken. Achilles-doelman Jorn Wagenaar reageerde niet snel genoeg bij een terugspeelbal en Erwin Franse strafte dit genadeloos af (47’ 1-3).
  De wedstrijd leek vanaf dat moment al beslist en het lag aan de bezoekers zelf dat de score niet hoger opliep. Claude de Smit kwam alleen voor de keeper, die als winnaar uit de bus kwam en even later schoot hij, na een steekbal van Erwin Franse, naast. Invaller Ryleigh Doesburg was nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt, maar zag zijn inzetten of geblokt, dan wel gekraakt worden. Steven Smulder’s inzet werd uit de bovenhoek geplukt en Francis Kabwe Manengela zag de doelman zijn bal via de paal uit het doel werken.
  In de reguliere slotminuut wist Jens Verschuren de spanning toch nog terug te brengen door met een geplaatst schot invaller-doelman Dion Aertssens te passeren (90’ 2-3). Het laatste wapenfeit was een vrije schop van de thuisploeg dat naast ging.
  Zo beëindigde GOES dit memorabele seizoen (het was n.l. voor het eerst dat de hoofdklasse met ingang van dit seizoen de 4e divisie wordt genoemd) op de 4e plaats, na kampioen Kloetinge (die we vanaf deze plaats nog feliciteren), runner-up Capelle en nummer 3, Smitshoek.
  Dennis de Nooijer was desondanks tevreden over de ontwikkeling van zijn jonge ploeg én over het goede voetbal wat zijn ploeg heeft laten zien. Wel was zijn conclusie dat GOES zichzelf tekort heeft gedaan met de negen gelijke spelen en één of meer onterechte nederlagen.
  Binnenkort zal het seizoensoverzicht alle informatie verschaffen.

  Namens velen bedanken we een ieder die heeft bijgedragen aan de vele mooie momenten na drie, zeg maar mindere seizoenen met 2 Corona-seizoenen én  1 seizoen met een kansloze degradatie uit de 3e divisie A (Za).

  Dinsdagavond 6 juni 2023 speelt GOES nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen het nationale team van Sint Maarten op sportpark “Het Schenge”.

  Misschien tot dan en anders een fijne “zomerstop”voor iedereen en tot ziens bij het volgende seizoen 2023-2024.

  Scheidsrechter: Dhr. M. ter Velde (Amsterdam).
  Assistenten: Dhr. S. Degirmenci (Nieuwegein) en dhr. J. Wammes (Breda).

  Geel: Mats van Huijgevoort (84’), Achilles Veen en Eys Murre (90’ + 2’), GOES.

  GOES: Matthew Lentink (70’  Dion Aerssens); Tim de Winter, Renzo Roemeratoe (70’ Eys Murre), Stefan de Bert (54’ Dangelo Martien) , Wout den Engelsman; Timo Lijbers, Jesse Kalwij (54’ Francis Kabwe Manengela), Steven Smulder; Mitchell de Nooijer, Claude de Smit, Erwin Franse (70’ Ryleigh Doesburg).

  Jan Tierie.


  Foto's René van der Vliet