• Voor GOES stond de thuiswedstrijd tegen Juliana ’31 uit het Gelderse Malden op het programma.
  De tegenstander, vorig seizoen in de 4e Divisie B (Zo) geëindigd op een fraaie 3e plaats, kende een matige start in deze competitie.
  Op het eind van de 1e periode was de ploeg terug te vinden op plek 14 (van de 16) en de opmars in de 2e periode was opmerkelijk. Een 3e plek was het eindresultaat hierin.

  1e periode 10 2 2 6   8 14 – 22 14e
  2e periode 10 5 4 1 19 23 – 14   3e

  De eerste twee wedstrijden in de 3e en laatste periode, leverden slechts één puntje op:

  Dongen - Juliana ’31 3 – 3 
  Juliana ’31 - Orion    1 – 2 

  De thuisnederlaag tegen Orion kwam onverwachts, na een serie van 9 ongeslagen wedstrijden, met 5
  overwinningen en 4 gelijke spelen.

  Trainer Dennis de Nooijer moest bij gebrek aan een (echte) doelman, gebruik maken van de “talenten” van veldspeler Renzo Roemeratoe. Vaste keeper Matthew Lentink was vanwege interlandverplichtingen met Aruba niet beschikbaar, evenals de reserve-keeper Stephan Beekman. Ook de keeper van GOES 1 (Za) was geblesseerd.

  Na verkeerd inschatten van de situatie door Eys Murre, wist de gevaarlijke Owen Mbila, de bal fraai mee te nemen en Roemeratoe te passeren (8’ 0-1). Niet veel later schoot dezelfde speler, na een passeeractie, voorlangs.
  Daniël Wissel schoot, na een pass van Erwin Franse, met links, naast en ook Yanilio de Nooijer zag zijn schot naast het doel eindigen.
  “Doelman” Roemeratoe wist een inzet van Carlito Armando de Zeeuw corner te tikken en ook een schot van Jeroen Meijers werd door de gelegenheids-keeper uit het doel gehouden.
  Voor GOES zagen achtereenvolgens Daniël Wissel (opnieuw met links), Erwin Franse (voorzet voor de keeper Kevin de Bruin) en Eys Murre (ook gepakt) hun poging mislukken, maar in de extra tijd van de eerste helft, wist GOES toch langszij te komen.
  Een voorzet van Erwin Franse werd onbedoeld met het hoofd verlengd door een verdediger, waardoor Timo Lijbers de stand in evenwicht wist te koppen. Het was zijn allereerste competitiedoelpunt (45’+ 2’ 1-1) en al de 13e GOES-speler die tot scoren wist te komen.
  Direkt na de hervatting was GOES dichtbij een voorsprong. Claude de Smit, ná de rust ingevallen, zag de bal via beide doelpalen in de handen van Kevin de Bruin eindigen.
  Hierna volgde een fase waarin beide ploegen de kans kregen om op voorsprong te komen.
  Namens de bezoekers zochten zowel Tjemme Fisscher als de Zeeuw, het doel te hoog en GOES zag mogelijkheden van Tim de Winter (bal van de doellijn gehaald), Daniël Wissel (schot gestopt) en Eys Murre (bal corner getikt) mislukken.
  In de slotfase was er eerst een grote kans voor Owen Mbila, waar Roemeratoe niet goed opgesteld stond, maar de bal ging over het doel.
  Het venijn zat ‘m in de staart. Roemeratoe schoot de bal met een uittrap, ver naar voren. Twee Juliana-verdedigers liepen elkaar in de weg en zodoende kon Rowan Traas de bevrijdende 2-1 binnen schieten (89’). Naast de eerdere reddingen dus ook een assist op het conto van de doelman …..
  Toch was het hiermee niet gedaan. Vanuit het middenveld werd Sjoerd Verhulst “weggestoken” en hij bepaalde de einstand met zijn 14e competitiedoelpunt op 3-1 (90’+ 1’).Een moeizame overwinning, waardoor de stand bovenin hetzelfde blijft.

  Scheidsrechter: Dhr. R.H.A.J. Souwen (Tilburg).
  Assistenten: Dhr. H.J. van Boxtel (Tilburg) en dhr. J.A. Wammes (Oudenbosch).

  GOES: Renzo Roemeratoe; Mitchell de Nooijer (46’ Claude de Smit), Eys Murre, Roycel James, Yanilio de Nooijer; Timo Lijbers, Jeremie Noa (63’ Tim de Winter), Sjoerd Verhulst ; Erwin Franse, Daniël Wissel, Rowan Traas.

  Wisselspelers: Reza Maipauw, Dany van Dijk, Stefan de Bert en Steven Smulder.

  Jan Tierie.
   

  Foto's: René van der Vliet