• Op het hoofdveld van “Het Schenge” moest GOES het in een oefenwedstrijd opnemen tegen 3e divisionist Kloetinge. Dennis de Nooijer kon niet beschikken over Tim de Winter en Wout den Engelsman (beiden afwezig) en Ewoud van Troost (blessure) en koos voor de volgende basisopstelling:
  Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe, Mitchell de Nooijer, Stefan de Bert, Reza Maipauw; Steven Smulder, Timo Lijbers, Sjoerd Verhulst; Erwin Franse, Daniël Wissel, Rowan Traas.
  De wedstrijd begon met één minuut stilte, in verband met het overlijden van Paul Telussa, oud-trainer van o.a. Kloetinge. Beide teams speelden met rouwbanden.
  De eerste grote kans was voor Erwin Franse. Na een balverovering en een steekpass kwam hij oog in oog met Kloetinge-doelman Mitchell Braafhart, die redding wist te brengen. Twee minuten later was het wel raak toen Franse opnieuw werd diepgestuurd en nu wel doeltreffend afrondde (16’ 1-0).
  Hoewel er verschillende mogelijkheden waren om te scoren bleef het bij  die ene treffer. Het dichtst bij een doelpunt was GOES. Daniël Wissel zag zijn vrije schop van hoek strafschopgebied eindigen op het aluminium van de kruising.
  De bezoekers waren gevaarlijk via Gianni Vandepitte, maar zijn halve omhaal ging naast en even later leek hij te profiteren van geklungel in de GOES-verdediging, maar opnieuw ging de bal naast. Ruststand 1-0.
  Bij GOES kwam Dany van Dijk in het veld voor Reza Maipauw. Kloetinge-invaller Zenya Deurloo (ex- Heerenveen) schoot een vrije schop naast en uit de tegenaanval vond Dany van Dijk het zijnet.
  Na een snel genomen vrije schop kwam de voorzet bij Jefry Dijkstra die de gelijkmaker leek te scoren, maar via de onderkant van de lat stuiterde de bal terug in het veld. Geen doelpunt beslisten de scheidsrechter en zijn assistent.
  Gedurende de tweede helft werd er ruimschoots gewisseld. Naast Dany van Dijk, kwamen voor GOES nog in het veld Claude de Smit (51’), Jesse Kalwij (60’), Jeremie Noa (60’), Wiebe Provoost (81’) en Eys Murre(83’).
  De wedstrijd werd wat grimmiger en scheidsrechter Rick Sturm moest vier keer geel trekken. Driemaal voor een Kloetinge-speler en éénmaal voor een speler van de thuisclub.
  Eys Murre schoot recht op de keeper en een schot van Deurloo was te zacht om GOES-doelman Matthew Lentink te verontrusten.
  Het was te merken dat GOES iets langer in de voorbereiding zit en al de 3e wedstrijd speelde. Voor Kloetinge was het de openingswedstrijd van de voorbereiding. In de stand kwam geen verandering meer.
  Voor GOES start de competitie op (zondag) 27 augustus 2023 met de uitwedstrijd bij Unitas ’30, terwijl Kloetinge al op (zaterdag) 19 augustus 2023  opent met een thuiswedstrijd tegen Blauw-Geel ’38.

  Scheidsrechter: Rick Sturm.
  Assistenten: Ferdinand Meliefste en Niels Noordhoek.


  Jan Tierie.


  Foto's: René van der Vliet