• GOES had wat recht te zetten na de nederlaag in de “derby” tegen Kloetinge (1-0) én de uitschakeling in de districtsbeker door SVOD ’22 (4-3).
  De vraag was of dat zou gaan lukken.
  Tegenstander was Capelle, de nr. 8 van de ranglijst. Vorig seizoen, in de hoofdklasse A, geëindigd op een fraaie 3e plaats, achter kampioen FC Rijnvogels en “runner-up” SC Feyenoord.
  Het eerste echte wapenfeit kwam op naam van de bezoekers. Na een afgeslagen corner werd de bal direkt “op de slof “ genomen door Joshua Kassels. Doelman Matthew Lentink ranselde de bal uit het doel.
  Claude de Smit was de eerste speler van GOES die in schietpositie kwam, maar zijn “afzwaaier “ ging meters naast. Na een verre bal vanuit de Capelle-verdediging, was het Dennis van der Heijden die een gevaarlijke voorzet gaf. Het was Wout den Engelsman, die met een prachtige ingreep de bal wist te onderscheppen. Het spel golfde hierna wat op en neer, maar het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen.
  Ryan Purvis wist drie verdedigers te passeren en daarna Joshua Kassels aanspeelde. Deze kapte naar binnen en produceerde met links een “zwak” schot. Olaf van der Sande wist, met een man in z’n rug, van dichtbij de bal zodanig te raken met zijn hak, dat Matthew Lentink kansloos was (42’ 0-1).
  Na de hervatting werd GOES “in het zadel geholpen” door Wesley Pollemans. Via Erwin Franse en Claude de Smit ging de bal richting cornervlag. In een duel met Franse, maakte Pollemans geheel onnodig hands met z’n elleboog en mocht Daniël Wissel aanleggen van 11 meter.
  Capelle-doelman Marc van Splunter gokte op de verkeerde hoek en de GOES-aanvoerder bracht zijn team langszij (47’ 1-1).
  Na een aantal corners, verdeeld over beide teams, wist GOES toch op voorsprong te komen. Mitchell de Nooijer zette een aanval op door een pass op Daniël Wissel. Na een één-twee combinatie met Claude de Smit schoot Wissel van 25 meter de bal beheerst in de hoek (59’ 2-1).
  GOES ging verder met waar het mee bezig was en even later werd een voorzet van Wissel bijna in eigendoel geschoten. Doelman van Splunter wist de bal vanonder de lat te tikken.
  Even later wist Wout den Engelsman een aanval te onderbreken en zelf de tegenaanval in te leiden. Hij zette Mitchel de Nooijer aan het werk en diens voorzet viel, via via voor de voeten van Francis Kabwe Manengela. Zijn schot werd gekeerd door doelman van Splunter.
  Toch wist GOES nog te scoren. Na een overtreding op Wissel werd de vrije schop snel genomen door Tim de Winter die Renzo Roemeratoe aanspeelde. Hij schoot door de benen van de keeper de eindstand op het scorebord (83’ 3-1).
  Erwin Franse had hier nog verandering in kunnen brengen. Na een actie van Mitchell de Nooijer kreeg hij een uitgelezen mogelijkheid, maar hij schoot hoog over.
  Al met al een verdiende overwinning voor de mannen van Dennis de Nooijer.
  Scheidsrechter Rick Sturm, uit Oostkapelle, leidde de wedstrijd rustig en bekwaam, hierbij geassisteerd doorJeffrey Adu Boahen en Jasper van Ham.

  Door het puntenverlies van koploper ODIN ’59, in de thuiswedstrijd tegen Poortugaal (3-3) én de winst van de achtervolgers Kloetinge, GOES en Smitshoek, volgt er volgende week een spannende ontknoping van de 1e periode.

  De stand:

  ODIN ’59     9 6 2 1 20 26 – 15
  Kloetinge     9 5 4 0 19 15 –   9
  GOES          9 5 3 1 18 18 –   8 
  Smitshoek   9 5 3 1 18 23 – 15
  WNC           9 5 2 2 17 15 – 12 

  Het programma:

  ARC - ODIN ‘59
  Kloetinge - Nieuwenhoorn
  SC Feyenoord - GOES
  WNC - Smitshoek

  Geel: Steven Smulder (75’), GOES en Lars Bosscha (90’), Capelle.

  GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe, Stefan de Bert, Wout den Engelsman, Dangelo Martien; Tim
  de Winter, Steven Smulder, Mitchell de Nooijer (88’ Jesse Kalwij); Erwin Franse (90’ Ryleigh Doesburg), Daniël Wissel, Claude de Smit (64’ Francis Kabwe Manengela).

  Timo Lijbers Geschorst

  Wisselspelers: Dany van Dijk, Dion Aerssens, Eys Murre, Reza Maipauw.

  Jan Tierie. 

  De foto's zijn van René van der Vliet