• Het doek lijkt gevallen …..
De 2-2 eindstand in de voorlaatste thuiswedstrijd tegen ACV leverde de volgende stand op in “de kelder” van de 3e divisie A (Za):
  13 VVSB 32 10 7 15 37 48 – 62 - 14

  14 ODIN ’59 32 9 8 15 35 47 – 63 - 16
  
15 DOVO 32 9 8 15 35 38 – 54 - 16

  16 VVOG 32 9 7 16 34 56 – 77 - 21
  
17 Ajax 32 9 5 18 32 34 – 51 - 17
  
18 GOES 32 6 10 16 28 44 – 73 - 29
  In theorie is voor een plaats in de nacompetitie alleen VVOG nog te achterhalen.
GOES moet dan beide wedstrijden winnen (DOVO uit en SteDoCo thuis), terwijl VVOG beide wedstrijden zou moeten verliezen. Wel moet dan ook nog een negatief doelsaldo van – 8 worden goedgemaakt.
De “veilige” 14e plaats is inmiddels uit het zicht verdwenen.
Uiteraard is ook Ajax nog in te halen, maar het gaat in deze fase om een nacompetitieplaats.
Kortom: Het lijkt bijna onmogelijk, dus kan men rekening houden met degradatie naar de hoofdklasse ……
Overigens is dat maar voor één seizoen, want met ingang van het seizoen 2023-2024 wordt de naam van de hoofdklasse veranderd in 4e Divisie. Klinkt toch effe wat anders……..
  De vorige degradatie was na het seizoen 2013-2014 uit de Hoofdklasse A.
GOES wist in de slotwedstrijd in Amsterdam tegen De Dijk, met 2-5 te winnen en, op het nippertje, direkte degradatie te ontlopen. Feitje: Scheidsrechter deze wedstrijd, Max Kok uit Maastricht.
In de nacompetitie voor handhaving ging het alsnog mis.
Wist GOES de uitwedstrijd tegen De Meern nog af te sluiten met een 1-1 gelijkspel, op ”Het Schenge” werd het na een 1-1 ruststand, uiteindelijk een 2-3 nederlaag. Degradatie naar de 1e KLASSE en het zou vier seizoenen duren vooraleer er weer een stap omhoog zou volgen …….
  Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. ACV, in Assen op een doordeweekse avond met 0-2 verslagen door GOES, kwam in de 13e minuut op voorsprong.
Na een één-twee in het strafschopgebied wees scheidsrechter Max Kok uit Maastricht wel heel gemakkelijk naar de stip, na een licht contact met Ruben Hollemans. Arjen Hagenauw wist wel raad met dit buitenkansje (0-1).
GOES ging niet bij de pakken neerzitten en een kwartier later was de stand weer in evenwicht.
Eerst was een kansje niet besteed aan Guillaume Clinckemaillie, die “ uit de draai “ naast schoot, maar na een vloeiende aanval kwam GOES toch langszij. Ruben Hollemans gaf diep op Renzo Roemeratoe, die eerst terugkapte en daarna voorzette met links. Sylvio Hage schoot zonder aarzeling de gelijkmaker binnen
(28’ 1-1). De bezoekers kregen de kans om toch met een voorsprong de rust in te gaan. Jelle Klap verkeek zich op een hoge bal en Jaap van Dijken zag zijn harde inzet op de buitenkant van de paal spatten.
Ook in de tweede helft kwam ACV weer als eerste op voorsprong. Een onzuivere inspeelpass werd onderschept en Gijs Jasper kon in vrije positie aangespaeeld worden. Zijn diagonale inzet in de verre hoek
betekende de 1-2 (53’).
ACV, nog steeds kansrijk voor de 4e plaats (en in strijd met DVS ’33 Ermelo en HSV Hoek) die recht geeft op nacompetitie voor promotie, kreeg met nog een kwart wedstrijd te spelen een tegenvaller te verwerken.
Het was opnieuw Roemeratoe die met een voorzet Clinckemaillie bereikte en met een kopbal doelman Ben Wormmeester wist te verschalken (67’ 2-2).
Het was de eerste competitietreffer voor Guillaume, dus wie weet …..
Ook in de slotfase van deze wedstrijd weer een opmerkelijk feit. In de 85e minuut een vrije schop voor GOES, 10 meter over de middellijn. Het meest voor de hand liggend zou een bal richting het vijandelijke doel zijn geweest, maar in tegendeel, de bal kwam bij doelman Matthew Lentink ……
Sylvio Hage stuurde Renzo Roemeratoe de diepte in en door een flinke schouderduw ??? (waarbij de lichte overtreding van Hollemans in de eerste helft verbleekte), kwam deze niet aan afronding toe….
Geen tijd om te treuren, want zaterdag staat de laatste uitwedstrijd in Veenendal tegen DOVO op het programma. We gaan U zien…….
  Scheidsrechter: Dhr. M.J. Kok (Maastricht).
Assistenten: Dhr. F. Winter (Assendelft) en dhr. G. Nusselder (Utrecht).
  GEEL: Boy Spijkerman (24’) en Arjen Hagenauw (32’), beiden ACV.

  Reza Maipauw (90’), GOES.
  GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe, Stefan de Bert, Ruben Hollemans, Jelle Klap; Riad Elloukmani
(58’ Souffiane el Ouazzani), Sven Mbikulu (85’ Julian v.d. Kreeke), Reza Maipauw, Gianni Tiebosch; Sylvio Hage, Guillaume Clinckemaillie.
  Wisselspelers: Klaudio Dervishi en Raúl Witkam.
  Jan Tierie.

  Foto's: Rene van der Vliet