ING

HOOFDKLASSER RKSV HALSTEREN WINT VAN 3E DIVISIONIST VV GOES

Dinsdagavond speelde RKSV Halsteren (zondag) en VVGOES een vriendschappelijk wedstrijd tegen elkaar.

De wedstrijd was georganiseerd om veel spelers van VV GOES de nodige speelminuten te laten maken. Dit betekende dat veel spelers die normaal als wissel op zaterdagen op de bank zitten of weinig speelminuten krijgen nu de kans hadden op een echte wedstrijd. Halsteren is immers de koploper in de Hoofdklasse en zal deze wedstrijd ook aanpakken om kampioenskoers te blijven. 

Bewust had interim trainer Daan Eikenhout gekozen voor een sterke tegenstander om deze spelers zoveel mogelijk weerstand te laten ervaren zoals dit ook op speeldagen gebeurd. Een aantal sterkhouders van de selectie zoals Daniel Wissel, Jelle Klap, Steve Schalkwijk en Mart de Kroo hadden dan ook een avond vrijaf gekregen. 

Daarnaast hadden keeper Brian Meulmeester en middenvelder Tim de Winter zich op de speeldag ziek afgemeld. Een afgeslankt team met een aantal zeer jeugdige spelers zoals Boris Mol (keeper JO19), Ryleigh Doesburg (JO19), Klaudio Dervisi (keeper VV GOES zaterdag) en Hakan Basagac zijn talenten in de dop en moeten nog naar een bepaalde status toe groeien. 

De basisopstelling bestond dan ook uit Klaudio, Ralph, Sherief, Jesse, Miquel, Ruben Hollemans, Hiep, Nazario, Hakan, Sylvio en Sjoerd.  Een aantal tieners, begin twintigers en 2 ervaren spelers die hun sporen in de voetballerij al verdiend hadden. Door het meedoen van Sherief steeg de gemiddelde leeftijd naar 21 jaar.

De basis 11 werd gecompleteerd door 5 wissels te weten Jarreau, Jop, Remon, Boris en Ryleigh. 

Sjoerd Verhulst  had op deze koude dinsdagavond in de maand december zijn debuut in de hoofdmacht van VV GOES nadat hij maandenlang door een slepende blessure vanaf de zijlijn had moeten toe kijken.  Een vervroegd sinterklaas cadeau voor de snelle buitenspeler die overgekomen is van 2e klasser Oostkapelle. 

De selectie van Daan Eikenhout begon weifelend aan de wedstrijd. Dat was op zich ook niet zo vreemd omdat we nog nooit in deze samenstelling gespeeld hadden. Sommige spelers speelden ook op een positie waarin ze de laatste weken of maanden niet of nauwelijks gespeeld hebben

In de 2e min kwam Halsteren al vroeg op voorsprong door oud speler van VV GOES Tom de Bonte. Hij mocht een bal van buiten de 16m zone vrij aannemen en de bal binnen schieten. Dat VV GOES in de beginfase nog aan elkaar moesten wennen was duidelijk waarneembaar. Na 10 min spelen was het wederom Halsteren die wist te scoren en zodoende een 2-0 stand op het bord wist te zetten. Na 15 min spelen nam VV GOES het initiatief waarbij Hakan middels een schot uit de 2e lijn de keeper van Halsteren onder vuur nam

In de 20e min mikte Hiep met een boogbal over de uitgekomen keeper van Halsteren maar helaas voor Hiep viel de bal net aan de verkeerde kant van de paal en dus naast het doel. In de 32 min kwam VV GOES even met de schrik vrij toen er door een vermeende buitenspel situatie op de paal geschoten werd en de 3-0 niet doorging. 

In de 33e min komt de bal via een uitstekende steekpass bij de diepgaande Sylvio Hage terecht en hij kan ongehinderd doorlopen op de keeper. Helaas voor Sylvio schoot hij tegen de benen van de uitgekomen keeper en was deze kans een gemiste kans op de aansluitingstreffer. 

In de 35e min een prima boogbal van Hiep zoals hij ook in de 20e min deed. Echter nu vanaf de andere kant van het veld maar ook nu viel de bal weer naast de verkeerde kant van de paal. Een sterke fase van VV GOES en we hadden in die fase ook echt een doelpunt verdiend. De 1e helft werd uitgespeeld en met een 2-0 achterstand gingen we om de thee.

In de rust 3 wissels voor VV GOES. Sjoerd werd vervangen door Ryleigh, Klaudio voor Boris en Jarreau verving Sherief in het hart van de defensie. 

Ook in de 2e helft bij Halsteren een aantal mutaties en hielden beide ploegen ook een beetje qua spel elkaar in evenwicht. In de 55e min kwam dan toch de verdiende aansluitingstreffer voor VV GOES.  Sylvio schoot na aangeven van Nazario de bal hard en droog binnen. In de 67e min was het echter weer de thuisploeg die de marge op 2 doelpunten wist te zetten. Via een steekpass vanuit het middenveld werd 1 van de diepgaande spelers in stelling gebracht en hij schoot de 3e goal prima binnen. 

In de slotfase van de wedstrijd bij VV GOES nog 2 wissels. Aanvoerder Ruben Hollemans werd vervangen door Remon de Vlieger en Jop Dekker kwam binnen de lijnen voor Miquel Cruq. Jarreau nam als reserve aanvoerder de band van Ruben over. 

In het laatste kwartier van de wedstrijd zag je de krachten bij beide ploegen wel een beetje wegvloeien en de wedstrijd kabbelde rustig naar het eindsignaal. De ploeg van trainer Erwin de Nijs pakte de overwinning op VV GOES.

Nogmaals een nuttige wedstrijd omdat een aantal jonge ervaren spelers mochten laten zien wat ze op fysiek, technisch en tactisch vlak allemaal konden. Uiteraard probeerden een aantal spelers de trainer er van te overtuigen dat zij wellicht bij de eerstvolgende competitiewedstrijd in de basis moeten beginnen. 

Wanneer je een selectie van 22 spelers hebt dan ontstaat er op trainingen en wedstrijden een gezonde onderlinge strijd om zich in de basis te spelen. Vorig seizoen hadden we een krappere selectie en begonnen we na de winterstop met maar 13 fitte spelers.  Veel spelers waren toen eigenlijk al zeker van speeltijd. Nu ligt dat anders en liggen de fitte concurrenten op de loer om het stokje over te nemen. 

Aanstaand weekend geen competitiewedstrijd voor VV Goes. Dat is jammer omdat we de laatste 3 wedstrijden de opwaartse lijn gevonden hadden. Volgend weekend spelen we de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar. We spelen dan tegen Ter Leede. Benieuwd of sommige spelers zich op basis van deze wedstrijd zich voor die wedstrijd in de basis elf gespeeld hebben. 

Highlights

Pupil van de week

ING

© Copyright VV GOES 2004 - 2020

Website door: De Punder Media Logo De Punder Media