Home / Senioren / Goes 1 (Zondag) / Verslagen / HSV Hoek- vv GOES (vr.)

HSV Hoek- vv GOES (vr.)

11 november 2017  Vlissingen – GOES      1-2 (0-1) Competitie

19 december 2017  Kloetinge – GOES       1-2 (1-0) Beker
13 januari 2018      Hoek – GOES             2-2 (0-1) Oefenwedstrijd

In een tijdsbestek van iets meer dan 2 maanden, heeft GOES de complete Zeeuwse “voetbaltop” als tegenstander gehad.
Op “de elfde van de elfde” werd Vlissingen, op eigen veld, voor de competitie verslagen met 1-2, Kloetinge werd, eveneens op eigen veld, met dezelfde cijfers uitgeschakeld in het bekertournooi en gisteren tenslotte, werd Hoek in Zeeuws-Vlaanderen, op een verdienstelijk 2-2 gelijkspel gehouden.
De eerste grote kans was voor GOES in de 4
e minuut. Een schot van Tim de Winter werd geblokt, waarna de bal voor de voeten van Daniël Wissel kwam, maar zijn schot ging ruim over. Keeper Brian Meulmeester wist één minuut later een gevaarlijke voorzet te onderschepen, in de 19e minuut pakte hij een kopbal en later in de eerste helft (32’) wist hij een poging van een Hoek-aanvaller die de verre hoek opzocht, onschadelijk te maken. Even later kwam Boy de Jonge nog tussenbeide bij een gevaarlijk ogende Hoek-combinatie.
Vlak voor de rust kwam GOES toch op voorsprong. Daniël Wissel werd diepgestuurd, zijn schot werd gekeerd door doelman Jordi de Jonghe, maar de rebound werd ingeschoten door Remon de Vlieger (43’ 0-1). In blessuretijd bereikte Erwin Franse, na een goede actie, Tim de Winter, maar zijn schot werd gepakt.
Hoek was als eerste gevaarlijk in de tweede helft. In de 48
e minuut werd een toegekende vrije schop over geschoten, maar één minuut later was het wel raak. Douwe Zegers verraste met een frommelgoal, de na rust ingevallen doelman Dennis Uyl (1-1).
Even later maakte Hoek-speler Sascha Beshilaha een gemene overtreding op Ray Kroon
(waar hij terecht geel voor kreeg), maar terwijl er werd afgefloten bleek dat Erwin Franse op weg was naar het doel .....
Hoek nam wat meer het initiatief, maar Dennis Uyl reageerde uitstekend bij een dieptepass en even later werd een voorzet, in kansrijke positie, net naast gekopt.
Halverwege de tweede helft leed invaller Jop Dekker balverlies, maar wist dit zelf weer te herstellen en even later wist hij na een aanvallende actie een corner te forceren.
Dennis Uyl wist, buiten zijn strafschopgebied, koppend een dieptepass te onderscheppen en Klaas van Hecke stuurde Erwin Franse alleen op de keeper af, maar deze wist niet te scoren.
Een counter van GOES, via Sherief Tawfik en Ray Kroon, werd met een sliding-tackle geneutraliseerd, maar twe minuten later was het wel raak voor Ray Kroon, die een voorzet van de diepgestuurde Daniël Wissel beheerst afrondde (81’ 1-2).
Jan Paul van Hecke kwam even later de al uitgespeelde Dennis Uyl te hulp, maar toch kwam Hoek langszij. Een corner werd met een schot uit de draai van dichtbij ingeschoten door Yoshi Verbrugge (83’ 2-2).
Ray Kroon werd nog diepgestuurd, maar kreeg zelf ruzie met de bal en de ingevallen Arsham Haghayegh wistin de slotfase nog een gevaarlijke dieptepass te onderscheppen.
In een onvriendelijke wedstrijd kreeg Boy de Jonge ook nog een gele kaart.

Scheidsrechter: Gerrit de Pater (Krabbendijke).
Assistenten: Kristijan Wagenaar en Jelco de Pater.

GOES: Brian Meulmeester (46’ Dennis Uyl); Klaas van Hecke, Sherief Tawfik, Jan Paul van Hecke, Boy de Jonge (87’ Arsham Haghayegh); Ruben Hollemans (64’ Jop Dekker), Tim de Winter, Remon de Vlieger; Erwin Franse, Daniël Wissel, Francis Kabwe Manengela (46’ Ray Kroon).

Raymond Wolff, Yannick v.d. Woestijne en Rick de Punder waren afwezig.

Jan Tierie

Denzel Paauwe