• Huldiging, wedstrijd, huldiging en feestje.

  19 mei 2024
 • De trotse kampioen van de 4e divisie C, GOES, kreeg in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, Nuenen op bezoek.
  In de ranglijst komen we de Brabanders tegen op plaats 5 en is de kans om een periode-titel over te nemen, verdwenen. Alleen in de 3e periode is er nog een “waterkansje” op een succesje, maar theoretisch gezien zit het seizoen erop voor onze tegenstanders.

  Opmerkelijk feit: Nuenen wist de uitwedstrijden tegen de huidige nrs. 2, 3 en 4 allemaal te winnen en ook nog eens zonder één tegendoelpunt te incasseren:
  Achilles Veen - Nuenen 0 – 2
  Dongen - Nuenen         0 – 1
  UDI ‘19/CSU - Nuenen  0 – 1 

  Men zou kunnen denken: “GOES  moet aan de bak” en dat bleek razendsnel.
  De spelers van Nuenen vormden bij het betreden van het speelveld een “erehaag” voor de kampioenen.
  Een mooi gebaar…..
  Binnen 30 seconden profiteerde Roy Olislagers van een slippertje van Steven Smulder, die eenvoudig de bal verloor (1’ 0-1).
  De meeste toeschouwers hadden nog niet eens plaats genomen op de tribune of langs het veld en net als tegen Achilles Veen in de districtsbeker-finale, kwam GOES wederom (heel) snel op achterstand…….
  GOES herstelde zich knap en ook zonder een aantal “vaste” basisspelers kreeg het voldoende mogelijkheden. Dennis de Nooijer had Roycel James, Yanilio de Nooijer, Eys Murre en Renzo Roemeratoe “rust” gegeven, terwijl Rowan Traas niet geheel fit was.
  Grootste sta-in-de-weg was de boomlange Nuenen-doelman Tibotius Odunze, die tot aan de rust niet te passeren was.
  Na de hervatting draaide GOES de wedstrijd volledig om.
  Timo Lijbers, ook tegen SC Kruisland trefzeker, schoot een afvallende bal fraai achter de Nuenen-doelman (52’ 1-1).
  Amper bekomen van de “euforie” na de gelijkmaker kreeg GOES twee corners op een rij te nemen. Uit de tweede corner was het uiteindelijk Daniël Wissel die Odunze voor de tweede keer passeerde met een fraaie inzet (55’ 2-1). Dany van Dijk wist met een ultieme tussenkomst na balverlies de gelijkmaker te voorkomen. Daarna controleerde GOES de wedstrijd en het was opnieuw de GOES-aanvoerder, Daniël Wissel, die de hoofdrol opeiste. Hij werd gevloerd in het strafschopgebied en wist zelf, vanaf de penalty-stip de stand op 3-1 te schieten (79’).
  Nog was het niet gedaan, want na een snelle tegenaanval van de thuisclub werd de bal, na een voorzet, ongelukkig in eigen doel gewerkt door Dylano Adriana (87’ 4-1).

  Na de wedstrijd feliciteerde Joost de Goffau, wethouder van Sport van de gemeente Goes, de “kampioenen” en overhandigde de “schaal” aan aanvoerder Daniël Wissel.
  Daarna bleef het nog lang onrustig op “Het Schenge” …….

  Rest nog het restant van de bekerfinale tegen Achilles Veen op 2e pinksterdag, 20 mei, aanvang 17.00 uur, die met een 0-2 achterstand hervat wordt én de allerlaatste competitiewedstrijd in Haaren, tegen Nemelaer, zaterdag 25 mei a.s. aanvang 18.00 uur.
  Dan zit het succesvolle seizoen 2023-2024 erop en kan iedereen gaan genieten van de zomerstop. 

  Scheidsrechter: Dhr. R.A.H.J. Souwen (Tilburg).
  Assistenten: Dhr. E.K. Holvast (Rotterdam) en dhr. F. Smit (Oldenzaal).

  Geel: Daan Veldhuis (42’), Nuenen.

  GOES: Matthew Lentink; Reza Maipauw (56’ Yanilio de Nooijer), Stefan de Bert, Steven Smulder, Dany van Dijk; Jeremie noa, Tim de Winter, Timo Lijbers; Sjoerd Verhulst, Claude de Smit, Daniël Wissel.

  Wisselspelers: Roycel James, Yanilio de Nooijer, Erwin Franse, Rowan Traas, Eys Murre, Renzo Roemeratoe, Stephan Beekman.

  Jan Tierie.

  Foto's: René van der Vliet