• GOES moest voor de laatste uitwedstrijd van dit seizoen, voor de tweede keer aantreden in de provincie Utrecht. Op 2 april j.l. ging de wedstrijd in Woerden tegen Sportlust ’46 met 3-0 verloren.
De “laatste strohalm” begon in Veenendaal met de wedstrijd tegen DOVO. Alleen de geboren optimisten hadden nog een sprankje hoop op handhaving voor GOES, via de nacompetitie.
Bij GOES was Francis Kabwe Manengela, afgelopen donderdag nog afwezig wegens gezinsuitbreiding, weer een basisplaats toebedeeld, terwijl Riad Elloukmani (geblesseerd) niet beschikbaar was.
GOES kwam sterk uit de startblokken. Al in de 1e minuut kreeg het twee 100% kansen. Na een dieptepass van Ruben Hollemans kreeg Francis Kabwe Manengela de eerste mogelijkheid, maar zijn schot werd geblokt. Vervolgens kwam de rebound bij Guillaume Clinckemaillie, maar die vond doelman Jeroen Vrolijk op zijn weg. Niet veel later kreeg ook Sven Mbikulu een kans, maar opnieuw werd het schot geblokt.
De thuisclub was trefzekerder. Een counter werd afgerond door Lulinho Martens (4’ 1-0).
Het was aan Matthew Lentink te danken dat de score niet snel opliep.
De snelle doelpuntenmaker voelde zich “als een kind in een snoepwinkel” met zoveel ruimte achter de GOES-verdediging. Hoewel ook de bezoekers enkele kansen kregen,( schot Manengela over, kopbal Mbikulu naast en een voorzet van Renzo Roemeratoe die van dichtbij werd gemist door Sylvio Hage), sloeg DOVO opnieuw toe. Martens werd nog maar eens diep gestuurd en zijn “voorzet op maat” kon bij de tweede paal worden binnengetikt door Nick Hak (28’ 2-0).
Bij GOES was het wel duidelijk: Dit is onbegonnen werk en men leek zich al neer te leggen bij de onvermijdelijke degradatie.
Na de hervatting werd een inzet van Manengela corner getikt door de DOVO-doelman. Bij de corner kwamen twee GOES-spelers, Hollemans en Hage, met elkaar in botsing en moesten behandeld worden aan het hoofd, waarbij DOVO-verzorgster Jill Warmenhoven ook haar diensten aanbood.
Beide spelers moesten, zoals dat hoort buiten het veld, maar terwijl Ruben Hollemans ter hoogte van de middellijn al klaar stond, liet scheidsrechter Roeleveld eerst de DOVO-aanval uitspelen ……
Halverwege de tweede helft schoot Reza Maipauw op de lat, terwijl invaller Guido van Dijk namens de thuisploeg, de paal raakte. Jelle Klap schoot, na een vrije schop van Gianni Tiebosch, over.
Renzo Roemeratoe voelde zich aan de zijlijn “alleen op de wereld’, maar zag wel een tegenstander met de bal verdwijnen. Hij wist zelf zijn fout te herstellen.
Dat lukte Stefan de Bert even later niet. Knullig balverlies in de as van het veld en Martens die eenvoudig de 3-0 liet aantekenen en ook tot “man of the match” zou worden uitgeroepen.
GOES, na vier seizoenen 3e DIVISIE, waarvan er twee door Corona vroegtijdig werden beëindigd (en wat misschien wel goed uitkwam), gedegradeerd naar de HOOFDKLASSE.
A.s. zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen voor GOES, dus de laatste wedstrijd op 3e divisie-niveau,
maar óók de laatste wedstrijd van aanvoerder Ruben Hollemans, die terug keert naar zijn oude club Serooskerke.
Vanaf deze plaats wil ik Ruben, namens vele anderen, bedanken voor zijn inzet en voorbeeldfunctie in de afgelopen zeven seizoenen.
Later in deze week kom ik hier uitgebreid op terug.
We hopen U te mogen begroeten op “Het Schenge”.
    Scheidsrechter: Dhr. M. Roeleveld (Vinkeveen).
Assistenten: Dhr. R. Westenberg en dhr. J.A. Koorneef.
    GEEL: Sven Mbikulu (22’), Gianni Tiebosch (28’) en assistent-trainer Gerrit Petersen (28’), allen GOES.
 Lars Rebergen (39’), DOVO.
    GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe, Stefan de Bert, Ruben Hollemans, Jelle Klap; Francis Kabwe Manengela, Sven Mbikulu, Reza Maipauw (70’ Souffiane el Ouazzani), Giannie Tiebosch; Guillaume Clinckemaillie (70’ Julian v.d. Kreeke), Sylvio Hage.
    Wisselspelers”Klaudio Dervishi, Raúl Witkam.
    Jan Tierie.