• Het was echt December weer zaterdagochtend, en iedereen was nog wat brak van het late slapen en het verlies van het Nederlands elftal gisteravond.

  Maar iedereen was er op tijd. Ook de hele fanclub inclusief de juffrouw van een paar van de boys waren er en verzamelden zich rond Robbie in de dug-out.

  De tegenstander was Wolfaartsdijk, hun trainer een collega van Robbie en oud klasgenoot van mij. Hij wilde er alles aan doen ons geen kampioen te laten worden vandaag.

  En we wisten waar zij toe in staat zijn. Omdat we ze eerder een keer troffen en hun onze 4-0 voorsprong omzetten in een 5-4 nederlaag…

  Guno onze scheidsrechter floot, en de game was on. We zochten naar openingen. En kregen kansen Edzel miste vanuit een corner goed genomen door Najim.

  Tot dat Cheriff op aangeven van Najim binnen schoot. 1-0 met nog beetje tijd tot de pauze. Saleh een van onze top verdedigers gaaf aan dat hij niet fit was en maar 1 helft wilde spelen.

  En Majed onze spel verdeler viel geblesseerd uit. Dus Robbie had een klus het voor de 2e helft goed te organiseren. Said in de verdediging… Nee dat wilde hij niet en later bleek terecht.

  Dus wisselde hij met Edzel.

  Ibrahim mocht even op Najim zijn plaats spelen. En Yazan deed het ook goed voor in .Onze trouwe verdediging met Marwan, Adam en een altijd sterk spelende Hamza zorgen dat elke aanval van de tegenstander geen doelpunt werd.

  En soms moest keeper Kevin ook even laten zien wat hij kon en pakte hij de bal rustig weg, en zorgde weer voor een goede opbouw. Want je keeper is ook je eerste aanvalle. Maar toen gebeurde het gevreesde. Handsbal volgens mij aangeschoten hands maar goed.

  De bal werd randje 16 meter neer gelegd. De goed spelende Adam ging in de vries kou op de grond liggen in de muur  maar helaas, 1-1.

  Licht in paniek wisselde Robbie her en der. En melden Saleh en Majed zich weer fit. Essay was de hele wedstrijd goed aan het voetballen en speelde met gemak de veel grotere tegenstanders weg.

  Maar voor alsnog moest de verdediging nog steeds aan de bak. Tot dat het publiek de boys goed begon aan te moedigen en de combinaties begonnen te lopen.

  Marwan-Majed–Najim en er uit. Maar de goals bleven uit tot dat Said liet zien waarom hij liever aanvalt en de 2-1 maakte. Met nog een kwartier op de klok bleef het goed lopen.

  Mooi voetbal ik zag zelfs een pana van Cheriff .

  De scheidsrechter floot en YESS Kampioen. We zijn zeer trots op het team!

  Ouders, jeugdopleiding vv Goes, shirt sponsor DA GIOVANNI pizzeria Antwerpen onze dank voor jullie inzet.

  (en Robby van de kantine die al er altijd is voor de boys)

  Volgende week laatste wedstrijd van 2022 en in het nieuwe seizoen: 1of 2 klasse hoger spelen.

  Eind uitslag 2-1

  Sportieve groeten : Charles, Robbie en Robbert