• In de eerste thuiswedstrijd, op 31 augustus 2019, was Jong Almere City de tegenstander in Goes.
  Na een 0-2 ruststand werd het uiteindelijk 0-3.
  De “return” werd niet gespeeld in het Yanmar-stadion, maar op het ernaast gelegen Loogman Carwash
  Academy-veld.
  Trainer Daan Eikenhout had Sherief Tawfik op de reservebank geposteerd, omdat hij maar één keer had kunnen trainen. Zodoende bestond de achterste lijn uit de 4-J’s, n.l. Jelle (Klap), Jarreau (Manuhuwa), Jesse (Bank) en Jop (Dekker).
  Al snel bleek dat de automatismen ontbraken, want meermalen werd een diepgaande speler vrij voor doelman Brian Meulmeester gezet. De doelman wist twee zekere doelpunten te voorkomen.
  Onverwachts kwam GOES op voorsprong. Steve Schalkwijk schoot uit een moeilijke hoek op doel en doelman Stijn Keller wist de bal niet klemvast te krijgen. De rebound werd binnengegleden door Mart de Kroo (13’ 0-1). Lang kon GOES niet genieten van de voorsprong. Slecht wegwerken van de bal door Jesse Bank, gevolgd door een schitterend afstandsschot van aanvoerder Sam Krant, dat in de bovenhoek belandde, betekende 1-1 (14’).
  GOES liet zich niet ontmoedigen en kwam snel weer op voorsprong. Daniël Wissel bediende Mart de Kroo en zijn voorzet werd bij de 2e paal binnengelopen door Steve Schalkwijk (18’ 1-2).
  Almere was hierna dicht bij de gelijkmaker, maar steeds wist de Goese-verdediging goed in te grijpen.
  Binnen “het half uur” werd de voorsprong verdubbeld. Een voorzet van Mart de Kroo werd onderschept, waarbij de scheidsrechter “hands” constateerde. Daniël Wissel greep dit buitenkansje met beide handen aan en schoot de bal, vanaf 11 meter, onberispelijk in de linkerbovenhoek (29’ 1-3).
  Nog maar eens een dieptepass achter de verdediging kostte GOES een tweede tegentreffer. Jelle Goselink
  passeerde Brian Meulmeester (33’ 2-3).
  Nog was de koek niet op in deze enerverende 1e helft. Na een aktie door het centrum scoorde Noah
  Quintin Abid de gelijkmaker (38’ 3-3).
  In de slotfase bereikte Daniël Wissel Steve Schalkwijk, maar zijn schot belandde in het zijnet. Rust 3-3.
  Na de hervattiing opnieuw een kwalitatief goede wedstrijd.De thuisploeg was als eerste het dichtst bij een voorsprong. Noah Abid kopte de bal na een voorzet van links, goed in, maar Brian Meulmeester tikte de bal vanonder de lat, corner. Even later kwam de voorsprong er alsnog. Precies “ op het uur “ tikte Jelle Goselink een voorzet, net vóór de GOES-doelman in het doel en zijn tweede doelpunt zorgde voor een eerste voorsprong, in deze wedstrijd, voor Jong Almere (60’ 4-3).
  Trainer Daan Eikenhout had direkt na de pauze Sherief Tawfik ingebracht voor Remon de Vlieger. Dit betekende een iets andere taktiek met een versterkte defensie, wat meer rust betekende, maar nog meer inzet van de “voorwaartsen’ vereiste. Na de opgelopen achterstand kwam Sylvio Hage in het veld voor Jesse Bank en drie minuten later was het opnieuw gelijk. Een voorzet van Jelle Klap belandde uiteindelijk voor de voeten van Daniël Wissel, die met zijn tweede doelpunt een , volgens velen, terechte einstand van 4-4 op het “scorebord” schoot.
  Scheidsrechter Nick Tunnissen, die uitstekend leidde, kon de kaarten op zak houden.
  Voor GOES een goede generale voor de wedstrijd tegen HSV Hoek……

  Scheidsrechter: Dhr. N.H.H.J. Tunnissen (Venray)
  Assistent 1: Dhr. L. Faber (Heerenveen)
  Assistent 2: Dhr. D. Henskens (Valkenswaard)

  GOES: Brian Meulmeester; Jelle Klap, Jarreau Manuhuwa, Jesse Bank (76’ Sylvio Hage), Jop Dekker; Tim de Winter, Ruben Hollemans, Remon de Vlieger (46’ Sherief Tawfik); Steve Schalkwijk, Mart de Kroo (81’ Nazario de Fretes), Daniël Wissel.

  Wisselspelers: Hiep Nguyen, Boris de Mol, Hakan Basagac, Ralph de Kok.
  Jan Tierie.

  Foto's: Ron Amperse

  Klik hier voor de foto's.