• Jubileumwedstrijd vv G.O.E.S.-AJAX 19 juli 1995

  24 mei 2020
 • Een historische wedstrijd in een historisch jaar

  Woensdagavond 19 juli 1995 werd een historische avond voor de voetbalvereniging G.O.E.S. (opgericht 15 september 1895).

  Op deze warme zomeravond speelde het eerste elftal van vv G.O.E.S., ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de thuisclub, een vriendschappelijke wedstrijd tegen AJAX, dat in 1995 een succesvol jaar beleefde. AJAX werd landskampioen,won de Nederlandse Supercup, op 24 mei 1995 won AJAX de Champions Leaque, ook de UEFA Super Cup en de Wereldbeker voor clubteams werden een prooi voor de Amsterdammers

  AJAX, onder leiding van Louis van Gaal, speelde drie wedstrijden op Zeeuwse bodem. De eerste wedstrijd was tegen het Zeeuws Elftal in Vlissingen (0-9), de tweede wedstrijd was tegen het jubilerende vv G.O.E.S. (0-7) en tot slot speelde AJAX op het veld van vv Breskens tegen een Zeeuws Vlaamse selectie (1-11).

  Zo’n 5.000 toeschouwers waren naar Sportpark Het Schenge gekomen om deze unieke wedstrijd te zien. AJAX was naar Goes gekomen met o.a. de gebroeders De Boer, Jari Litmanen, Marc Overmars en Edgar Davids en natuurlijk de Cup met de Grote Oren. 

  Die avond werd er ook afscheid genomen van twee memorabele spelers van vv G.O.E.S., Frank de Bie en Ron Krijger, beide speelden al vanaf hun jeugd bij de vereniging.

  Het werd die avond een hele happening en een mooie afsluiting van het 100-jarig jubileum.

  Er zijn beelden van deze avond en wedstrijd gemaakt. Het is een mooie terugblik geworden van een historische avond die ongeveer 80 minuten duurt onderverdeeld in vier fragmenten. Als u op één van de vier links klikt ziet u een stukje historie.