• GOES moest in het Carnavalsweekend afreizen naar het Gelderse Waardenburg, voor de inhaalwedstrijd tegen WNC (Waardenburg Neerijnen Combinatie).
 Om het geheugen even op te frissen: De openingswedstrijd van deze competitie 2022-2023, op “Het Schenge” eindigde in 3-3.
 Jesse Dibbets scoorde namens WNC een “hattrick” en driemaal moest GOES een achterstand wegwerken.
 Achtereenvolgens Daniël Wissel (penalty), Tim de Winter en Steven Smulder zorgden ervoor dat de debutant in de 4e divisie (v/h Hoofdklasse), niet met de volle winst uit Goes vertrok.
  WNC presteerde in de thuiswedstrijden aanmerkelijk beter dan op vreemde bodem:
  Resultaat THUIS: 8 5 1 2 16 13 – 9 

  UIT: 10 2 2 6 8 11 – 18
  TOTAAL 18 7 3 8 24 24 – 27
  De resultaten op Sportpark De Korte Woerden, gelegen pal naast de A2, tegen de “Top 3”:
WNC - Kloetinge 1 – 2 (in de slotfase)

  WNC - Smitshoek 1 – 0
  
WNC - Capelle 1 – 0
  Na een prima begin van de competitie, met maar liefst 23 punten uit 12 wedstrijden, resulterend in een fraaie 4e plaats op de ranglijst, is er in de volgende serie van 6 wedstrijden, met slechts één puntje, niet echt sprake van een “flow”.
 Kortom, ondanks de mindere periode een tegenstander om rekening mee te houden.
  Het liep allemaal anders. Al in de 3e minuut onderschepte Claude de Smit een verkeerde pass van Dzenan Keric en schoot hij uit een moeilijke hoek de openingstreffer binnen (0-1). Niet veel later werd de Smit gevloerd in “de 16”, maar de scheidsrechter liet doorspelen.
 Het eerste “wapenfeit” van de thuisploeg viel te noteren in de 14e minuut. Een vrije schop op de achterlijn werd teruggelegd op Sam van Doremalen, maar zijn schot ging hoog over.
 Toch kwam WNC aan scoren toe, alleen had Kay van den Boogaard zijn arm gebruikt bij het controleren van de bal, waarna het doelpunt werd geannuleerd.
 Het venijn zat ‘m in de staart van de eerste helft. In de extra tijd leek een boogbal van Claude de Smit, over de keeper heen, richting het vijandelijke doel te gaan, maar voor alle zekerheid kopte Erwin Franse, zwaar gehinderd door een verdediger, de bal van dichtbij in het verlaten doel (45’+ 2’ 0-2) .
Eén minuut later kwam de Smit opnieuw oog in oog met doelman Dick van Loon, die als winnaar uit de bus kwam. WNC-invaller Gideon Emanuels had in de slotseconden de spanning terug kunnen brengen, maar zijn schot ging voorlangs.
Na de hervatting een oppermachtig GOES. Erwin Franse kreeg de bal gelukkig terug van van Doremalen en met een harde schuiver schoot hij de 0-3 binnen (53’). Vier minuten later ontfutselde Franse de bal van zijn tegenstander en bracht eenvoudig de 0-4 op het scorebord (57’). Balverlies van Joël Sanaky leverde Franse op eigen helft de bal op. Na een solo langs vier tegenstanders wist hij ook de WNC-doelman te passeren en de einstand te bepalen op 0-5 (80’).
Wout den Engelsman en Daniël Wissel waren geschorst, Jesse Kalwij geblesseerd en Dany van Dijk afwezig.
Eys Murre maakte zijn basis-debuut.
  De volgende tegenstander is De Dijk in Amsterdam. Dit betreft de laatste wedstrijd in de 2e periode.
De stand in deze periode:
  Kloetinge: 9 7 0 2 21 19 – 9 

  Capelle 9 6 2 1 20 17 - 8

  ARC 9 6 0 3 18 20 – 16 

  Smitshoek 9 6 0 3 18 15 – 11
  GOES 9 3 3 3 12 18 – 18
  Op 4 maart a.s. start dan de 3e periode.
De eerste wedstrijd voor GOES is thuis tegen Poortugaal.
Voor GOES is het belangrijk om bovenin te komen en te blijven om nog kans te maken op het “toetje” na afloop van de competitie.
  Scheidsrechter: Dhr.mW.M. Kieft (Utrecht).
  
Assistenten: Dhr. E.K. Holvast (Utrecht) en dhr. G. Nusselder (Geervliet).
  Geel: Kay van den Boogaard (64’) en Jesse Dibbets (86’), beiden WNC.
  GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe, Mitchel de Nooijer (67’ Ryleigh Doesburg), Steven Smulder, Dangelo Martien; Reza Maipauw (61’ Tim de Winter), Eys Murre (67’ Stefan de Bert), Timo Lijbers, Erwin Franse: Claude de Smit, Francis Kabwe Manengela.
  Wisselspeler: Dion Aerssens.
  Jan Tierie.