• De tweede competitiehelft is voor GOES begonnen met de thuiswedstrijd tegen Unitas’30.
    In de openingswedstrijd van deze competitie werd deze tegenstander in Etten-Leur verslagen met 2-4.
    Doelpuntenmakers namens GOES: Tim de Winter (2), Sjoerd Verhulst en Daniël Wissel.

Ook in het seizoen 2010-2011, in de 2e klas E, kwamen beide ploegen elkaar tegen.
    De onderlinge resultaten:
    12-09-2010 GOES       - Unitas ’30 2 – 1 (Reguillo Vandepitte, Niels Paardekooper).
    03-04-2011 Unitas ’30 - GOES       0 – 2 (Wouter de Craene, Niels Paardekooper).

GOES liet het in de slotfase van dat seizoen lelijk afweten. Met nog vijf wedstrijden te gaan stond GOES bovenaan, met 49 punten uit 21 wedstrijden en een voorsprong op nummer twee, Terneuzen, van 2 punten, maar aan het eind van de competitie was GOES ingehaald door Terneuzen:

Terneuzen  26 20 2 4 62 73 – 25
    GOES        26 17 4 5 55 62 – 25

Ondanks de teleurstelling voor het mislopen van het kampioenschap, werd via de nacompetitie alsnog promotie naar de 1e klas afgedwongen:

GOES     - RKVVO 2 – 2  (Lunven Vermeer 2).
    RKVVO   - GOES   0 – 1  (Kyle Doesburg).

RCS     - GOES 1 – 0  -----
    GOES   - RCS   3 – 1  (Kyle Doesburg 2, Wouter de Craene).

Als “kers op de taart” werd de beslissingswedstrijd om een plaats in de voorronde van de KNVB-beker
    (Amstel-Cup), met 1-3 gewonnen van BVV, door doelpunten van Robin de Pagter, Yves Nyemb en Kyle Doesburg). Tot zover het verleden en nu het heden:

Unitas ’30  bevindt zich in de gevarenzone. De stand onderin:

Orion           15 5 2  8 17 27 – 29
    Nuenen        15 4 5  6 17 23 – 29
    Venray         15 5 2  8 17 25 – 32

HVCH           15 5 2  8 17 25 – 36
    Unitas ’30     15 4 3  8 15 27 – 37

Nemelaer      15 4 3  8 15 17 – 29
    SC Kruisland 15 1 4 10  7 15 – 34

GOES begon scherp en kwam al vroeg op voorsprong. Claude de Smit opende de score met een fraai schot (7’ 1-0). Daarna was het lang wachten voordat de voorsprong verdubbeld werd.
    Na een combinatie met Erwin Franse schoot Daniël Wissel de bal met “buitenkant rechts” in de verre kruising (45’ 2-0). Nog was “de koek niet op”. Sjoerd Verhulst was attent, na een kopbal van Claude de Smit en schoot de 3-0 ruststand op het scorebord (45’+ 1’).
    Ook in de tweede helft een oppermachtig GOES, al deelden de bezoekers ook wat speldeprikjes uit.
    Sjoerd Verhulst stuurde invaller Wiebe Provoost de diepte in, die koel de 4-0 binnenschoot (79’).
    Aanvoerder Daniël Wissel nam zelf het slotakkoord voor zijn rekening. Een voorzet van Reza Maipauw werd weggewerkt, maar Wissel schoot de rebound “binnen”(83’ 5-0).
    Na een snel genomen vrije schop van Wissel, werd Verhulst onderuit getrokken. De toegekende strafschop werd bekwaam omgezet in een doelpunt, waarmee de aanvoerder zijn hattrick voltooide (86’ 6-0).
    Het was al voor de tweede keer dat hij tot een hattrick kwam in deze competitie. Eerder was hij 3x trefzeker in de thuiswedstrijd tegen SC Kruisland (4-1).
    Verdedigend bleef het voor de 4e keer “nul” tegen en voor het eerst twee keer op een rij.
    Alle vijf de wisselspelers werden ingebracht.
    Mitchell de Nooijer was geschorst (5e gele kaart) en Tim de Winter ziek. Stephan Beekman was afwezig.
    Roycel James, “geruild”  met Wout den Engelsman, is voor de volgende wedstrijd speelgerechtigd.

Scheidsrechter M.J. Kok (Maastricht), met de assistenten B. van Katwijk (Heenvliet) en A.C.M. Werrelman (Heeze), had een makkelijke middag en hoefde geen kaarten te trekken.
    Het was pas voor de tweede keer dit seizoen dat een competitiewedstrijd van GOES “kaartloos” bleef.

GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe (64’ Reza Maipauw), Steven Smulder (82’ Stefan de Bert), Eys Murre, Yanilio de Nooijer (82’ Dany van Dijk); Erwin Franse, Sjoerd Verhulst, Timo Lijbers, Rowan Traas    (73’ Wiebe Provoost); Daniël Wissel, Claude de Smit (73’ Jeremie Noa).

Foto's: René van der Vliet