• GOES ging op bezoek in Malden (Gld.) voor de wedstrijd tegen Juliana ’31.
Ala we de ranglijst in ogenschouw nemen, was het vóór dit weekend de nummer voorlaatst (15) tegen de koploper (1). Wat gegevens vooraf:
Vorig seizoen was Juliana ’31 in de 4e div. B (zo) geëindigd op de 3e plaats.
GOES, zoals wellicht bekend, in de 4e div. A (za), eindigde op de 4e plaats.

  Resultaten:
Juliana ’31 3e 30 15 5 10 50 64 – 44. 

  GOES 4e 30 15 9 6 54 65 – 41.
  Juliana ’31 wist wel beslag te leggen op een periodetitel en kon via de nacompetitie promotie naar de 3e divisie afdwingen ……..
Helaas was het avontuur in de nacompetitie van korte duur.
  Het resultaat:
Juliana ’3 - Baronie 1 – 0 

  Baronie - Juliana ’31 2 – 0
  In deze huidige competitie wist Juliana ’31 de thuiswedstrijd tegen Dongen te winnen met 2 – 1 en bij Nemelaer werd een 2 – 2 gelijkspel afgedwongen. Bij elkaar dus 4 punten (uit 7 wedstrijden) en een doelsaldo van 10 – 18.
  De wedstrijd gaf een heel ander beeld te zien dan de stand op de ranglijst deed vermoeden. De thuisclub kwam zelfs op voorsprong. Een voorzet werd onvoldoende weggekopt en uiteindelijk wist Thomas Loning de openingstreffer te scoren (18’ 1-0).
GOES moest in de achtervolging, maar tot aan de rust leverde dat weinig tot geen kansen op. Het was al in de 5e minuut van de extra speeltijd toen Erwin Franse de bal voorgaf en in een melee van spelers was het uiteindelijk Sjoerd Verhulst die de gelijkmaker binnen tikte (45’ + 5’ 1-1). De thuisploeg kreeg hierna zelf óók nog een mogelijkheid om de ruststand te veranderen, maar Jop van Lith schoot over.
  Na “de thee” liet GOES zich meteen van een andere kant zien. Erwin Franse vond Tim de Winter, die vrijstaand met een geplaatst schot doelman Kevin de Bruin kansloos liet (48’ 1-2). Niet veel later werd de voorsprong verdubbeld. Claude de Smit vond bij de 2e paal Daniël Wissel, die de bal terugkopte naar Sjoerd Verhulst en deze wist de bal binnen te werken (51’ 1-3).
Alle ingrediënten waren aanwezig om een grote overwinning te behalen, maar het tegendeel was waar.
Alle mogelijkheden om te scoren werden om zeep geholpen en zoals zo vaak: Als je zelf niet scoort, enz…..
In de slotfase bereikte een vrije schop Owen Mbila, die in de verre hoek binnenkopte (89’ 2-3).
De thuisploeg “rook bloed” en was nog dichtbij de gelijkmaker. In de 4e minuut van de extra tijd belandde de bal bij Alaksandar Lejic die de bal met een volley maar net voorlangs schoot.

Deze wedstrijden zitten er nu eenmaal tussen en als je dan toch (verdiend of onverdiend) de 3 punten mee naar huis neemt, geeft dat een euforisch gevoel en maakt de terugreis een stuk aangenamer.
Scheidsrechter Ooms hield bijna 70 minuten de kaarten op zak, maar in het restant werd de gele kaart maar liefst 8x tevoorschijn gehaald.
Reza Maipauw kreeg na 2x geel, zelfs de rode kaart voorgeschoteld, omdat hij na een blessurebehandeling zonder toestemming weer het veld was in gekomen, wat zijn 2e kaart opleverde. Naast Daniël Wissel kreeg ook Dennis de Nooijer geel. De thuisploeg ontving ook 4x geel.
  Bij GOES ontbraken Matthew Lentink en Mitchell de Nooijer wegens interlandverplichtingen en Wout den Engelsman was evenmin beschikbaar.
  Scheidsrechter: Dhr. N.A. Ooms (Veldhoven).
Assistenten: Dhr. D.R. Cummins (Uithoorn) en dhr. R.P. Ijsseldijk (Deventer).
  GOES: Stephan Beekman; Renzo Roemeratoe (63’ Reza Maipauw), Eys Murre, Stefan de Bert, Yanilio de Nooijer; Tim de Winter, Sjoerd Verhulst (69’ Jeremie Noa), Timo Lijbers (81’ Rowan Traas); Erwin Franse, Claude de Smit, Daniël Wissel.
  Wisselspelers: Quinten Rouws (k), Steven Smulder, Wiebe Provoost.
  Jan Tierie.