• GOES moest de 1e competitiehelft afsluiten tegen Achilles Veen, de enige Brabantse tegenstander in de 4e divisie A (Za.). Vorig seizoen werd de competitie in de hoofdklasse A, afgesloten op een fraaie 5e plaats.
  Dit seizoen gaat het wat moeizamer en vinden we onze opponent terug op plaats 13.
  Op een kil “Het Schenge”, waar al vrij snel de veldverlichting werd ontstoken, was de eerste kans voor Erwin Franse, die al in de 1e minuut naast schoot.
  GOES bleek in deze eerste helft de bovenliggende partij en kreeg verschillende kleine mogelijkheden, maar omdat achtereenvolgens Erwin Franse, Claude de Smit, Tim de Winter, nogmaals Erwin Franse, Dangelo Martien en Daniël Wissel het vizier niet “op scherp” hadden staan, bleef Achilles “in de wedstrijd”.
  Ook zij kregen wat mogelijkheden, maar doelman Matthew Lentink stond steeds op zijn post en Mitchell de Nooijer wist met een prima sliding een kansrijke uitbraak te onderbreken. Opvallend waren de glijpartijtjes bij verschillende GOES-spelers.
  In de tweede helft een soortgelijk spelbeeld, met in “het derde kwart van de wedstrijd”, opnieuw Matthew Lentink die enkele reddingen verrichtte en mislukte inzetten van de GOES-voorwaartsen.
  Daniël Wissel en Tim de Winter zagen hun inzet resp. over gaan en gekraakt worden door een tegenstander.
  Nadat een vrije schop van Achilles, vanaf een kansrijke positie, in de muur werd geschoten, veerde het GOES-publiek op bij een doelpunt van Daniël Wissel. Helaas was er buitenspel geconstateerd.
  Een uitglijder van een Achilles-speler leverde hen toch een vrije schop op (????) en Steven Smulder een gele kaart ……
  Niet veel later kon er toch gejuicht worden. Mitchell de Nooijer raakte een voorzet zodanig dat doelman Rick van der Steen kansloos werd (71’ 1-0).
  Aan de andere kant was het geluk aan de zijde van GOES, nadat een vrije schop via de bovenkant van de lat over ging. GOES was hierdoor niet aangeslagen en Jesse Kalwij zorgde voor verdubbeling van de voorsprong.
  In zijn derde opeenvolgende wedstrijd waarin hij in de basis startte, wist hij met een geplaatst schot, nog wel met links, de bal in de bovenhoek te sturen. Zijn allereerste doelpunt voor GOES en de 10e GOES-speler die in deze competitie tot scoren komt (78’ 2-0).
  Erwin Franse deed ook nog een duit in het zakje, door komend vanaf links naar binnen, de bal in de verre hoek te schieten (80’ 3-0).
  En nog was “de kooek niet op”. Goed druk zetten op de Achilles-verdediging leverde GOES een corner op.
  Volgens een beproefd recept werd de bal ingeschoten door Daniël Wissel (83’ 4-0).
  Binnen 13 minuten vier doelpunten ……..
  De wedstrijd was hiermee gestreden. GOES gaat de winterstop in op een fraaie 3e plaats, met één punt achterstand op nr. 2, Capelle en een gat van zeven punten op “winterkampioen” Kloetinge.
  Op 21 januari 2023 begint de tweede competitiehelft met de uitwedstrijd tegen nr. 8, WNC, in Waardenburg. De openingswedstrijd van dit seizoen eindigde in 3-3.

  Scheidsrechter: Dhr. M.R.G. Vink (Oosterhout).
  Assistenten: Dhr. A. Dorsman (Barendrecht) en dhr. K.M.L. Rombouts (Tilburg).

  Geel: Steven Smulder(67’), Claude de Smit (74’) en Wout den Engelsman (90’), allen GOES.

  GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe, Steven Smulder, Mitchell de Nooijer (85’ Wout den Engelsman), Dangelo Martien; Tim de Winter, Jesse Kalwij, Timo Lijbers (85’ Francis Kabwe Manengela), Erwin Franse (85’ Ryleigh Doesburg); Daniël Wissel, Claude de Smit.

  Wisselspelers: Dany van Dijk, Dion Aerssens, Eys Murre, Reza Maipauw.

  Vanaf deze plaats fijne feestdagen toegewenst en we zien U graag, gezond en wel, terug in 2023.

  Jan Tierie.


  De foto's zijn van René van der Vliet