• Op dinsdag 8 augustus 2023 kwam FC Dordrecht (onder 21) naar “Het Schenge” voor een oefenwedstrijd.
Dennis de Nooijer startte met de volgende basisopstelling: Stephan Beekman; Renzo Roemeratoe, Mitchell de Nooijer, Stefan de Bert, Dany van Dijk; Tim de Winter, Eys Murre, Jeremie Noa; Claude de Smit, Wiebe Provoost, Erwin Franse.
GOES kreeg in de beginfase al diverse mogelijkheden, maar Mitchell de Nooijer zag zijn inzet gekeerd, een schot van Claude de Smit ketste af, Wiebe Provoost werd op het laatste moment gestuit en ook Sjoerd Verhulst zijn schot werd gestopt.
Namens FC Dordrecht ging een halve omhaal van Stan Wassenaar over en ook Sohaib el Idrissi zocht het doel veel te hoog.
Na een vrije schop vindt Sjoerd Verhulst Wiebe Provoost die de bal diagonaal inschiet (20’ 1-0). Even later ging Wiebe alleen op het Dordrecht-doel af en werd ten val gebracht door Tymen van Ramshorst.
Scheidsrechter Niels Boel kon niets anders doen dan de rode kaart te geven.
Niet lang daarna werd een aanval over meerdere schijven uiteindelijk afgerond door Eys Murre (24’ 2-0).
GOES was “los” en een aanval over rechts, voorzet en overstapje en Claude de Smit die afrondde (27’ 3-0).
Het leek eentonig te worden, maar een schuiver van Mitchell de Nooijer ging net naast.
Even later leek een speler van de bezoekers geblesseerd te blijven liggen. Uiteindelijk bleek hij onwel te zijn geworden en kwam de ambulance eraan te pas om de onfortuinlijke speler af te voeren naar het ziekenhuis. In onderling overleg werd besloten om de wedstrijd niet meer uit te spelen.
Inmiddels is de desbetreffende speler één nachtje ter observatie in het ziekenhuis gebleven en mocht hij daarna naar huis. Wel moet er nog een MRI gemaakt worden. We wensen hem een spoedig herstel toe.
J.l.

Zaterdag ging GOES op bezoek bij Halsteren, een ploeg die ook in de competitie tegenstander zal zijn.
Nu had Dennis de Nooijer voor de volgende 11 basisspelers gekozen: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe, Mitchell de Nooijer, Stefan de Bert, Dany van Dijk; Steven Smulder, Timo Lijbers, Tim de Winter; Daniël Wissel, Sjoerd Verhulst, Erwin Franse.
GOES was als eerste gevaarlijk. Een voorzet werd door Stefan de Bert van dichtbij overgetikt. Net binnen het kwartier werd Erwin Franse in “de 16” ten val gebracht, maar scheidsrechter René Gillisse zag er geen overtreding in. Daniël Wissel schoot net over en namens de thuisclub zag Benschop zijn inzet gestopt worden door Matthew Lentink.
GOES was duidelijk de betere ploeg, maar Sjoerd Verhulst zag zijn schot geblokt, een voorzet van Dany van Dijk werd corner gekopt en een schot van Renzo Roemeratoe ging over.
Even later werd een schot van de thuisclub geblokt en de rebound, van vér buiten het strafschopgebied, werd als een raket in de kruising geschoten door Jasper Gunter (37’ 1-0).
GOES leek ineens “wakker geschud” en vrij snel hierna werd een aanval via verschillende spelers afgerond door Tim de Winter (38’ 1-1). Daniël Wissel kreeg de kans om GOES op voorsprong te schieten, maar zijn poging, “direkt op de slof” miste het doel op een haar.
Een riskante breedtepass in de GOES-verdediging werd onderschept door Benschop, maar zijn schot ging over. In de slotfase van de eerste helft werd een slechte trap van Lentink bijna afgestraft, maar het boogballetje ging net naast.
Na “de thee” was het overwicht van GOES nog duidelijker. Dat resulteerde, na verschillende uitgespeelde aanvallen, in doelpunten van Tim de Winter (47’), Renzo Roemeratoe(52’), Rowan Traas (64’), Claude de Smit (76’) en Erwin Franse (79’).
In deze tweede helft werd er nog druk gewisseld.
Wout den Engelsman (46’), Rowan Traas (46’) en later nog Claude de Smit, Eys Murre, Jeremie Noa en Wiebe Provoost kwamen in het veld voor resp. Dany van Dijk, Sjoerd Verhulst, Mitchell de Nooijer, Steven Smulder, Timo Lijbers en Tim de Winter.
We kunnen er gemakshalve wel van uitgaan dat het in de kompetitie moeilijker zal worden ……
Volgende week zaterdag staat er een “team-activiteit” op het programma en dan op 26 augustus 2023 start de competitie voor GOES met de uitwedstrijd tegen Unitas ’30 in Etten-Leur.

Foto's René van der Vliet