• Na het puntenverlies van GOES tegen resp. Wittenhorst thuis (2-2) en UDI ’19/CSU uit (3-2), zagen de koplopers de voorsprong slinken tot 6 punten op Achilles Veen en Dongen.
  Tegenstander was SV Venray. Vorig seizoen eindigde de ploeg op een 6e plaats in de eindrangschikking, met 46 punten uit 30 wedstrijden.
  Dit seizoen was de start matig. De eerste vier wedstrijden leverden welgeteld één schamel puntje op.
  Aan het eind van de 1e periode  vonden we de Limburgers terug op plek 13, met 11 punten uit 10 wedstrijden.
  In de 2e periode krabbelde de ploeg wat op en een 8e positie (17 uit 10) was het resultaat.
  De “opmars” duurde voort:
  SV Venray kwam als trotse koploper van periode 3, naar “Het Schenge” met 15 punten uit 6 wedstrijden.
  De ploeg zit in een “flow”.
  Van de laatste 10 wedstrijden werden er 7 gewonnen, speelde het 2x gelijk en ging alleen de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen verloren (0-1).
  Oók bleef de ploeg de laatste vijf uitwedstrijden ongeslagen, met alleen een 1-1 gelijkspel bij UDI’19/CSU.
  Tel daarbij op dat GOES in Venray met 4-3 werd verslagen en het belang van de wedstrijd was duidelijk.

  GOES begon de wedstrijd voortvarend, met o.a. Timo Lijbers (schot geblokt), Steven Smulder, Daniël Wissel en Rowan Traas (alle drie over het doel) en de eerste gelegenheid voor de bezoekers kwam pas in de 18e minuut via Danny Pelzer, die naast schoot.
  De eerste corner van de wedstrijd was voor de bezoekers, maar werd afgeslagen. Bij de daaropvolgende tegenaanval botsten twee spelers van Venray tegen elkaar, waarop de scheidsrechter affloot.
  Niet veel later veroverde GOES de bal, maar werd de tegenaanval afgefloten voor een blessure ……
  GOES kwam toch op voorsprong. Daniël Wissel bereikte met een slim balletje Rowan Traas. Zijn voorzet werd afgerond door Erwin Franse (33’ 1-0).
  Een voorzet van Venray zeilde voorlangs het doel van Matthew Lentink en na een voorzet van Renzo Roemeratoe werd Tim de Winter voldoende gehinderd om gevaarlijk te worden.
  Wat volgde was een slordige slotfase van beide ploegen. Namens GOES zagen Steven Smulder en Tim de Winter hun schoten, beiden met links, geen doel treffen. Ruststand 1-0.
  Na de hervatting kreeg Niek Versteegen, die in Venray twee keer scoorde tegen GOES, een opgelegde kans voor de gelijkmaker, maar zijn schot was krachteloos en Matthew Lentink had geen moeite. Toch moest hij later in de wedstrijd één keer de bal uit het net halen, maar het kopbaldoelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel…..
  Een overtreding op invaller Sjoerd Verhulst leverde GOES een strafschop op. Aanvoerder Daniël Wissel schoot onberispelijk raak (76’ 2-0). Goed voorbereidend werk van Rowan Traas, die mede- invaller Claude de Smit aanspeelde, zorgde voor een “riante” voorsprong (81’ 3-0).
  Zo liep het op Bevrijdingsdag goed af voor GOES, in deze misschien wel cruciale wedstrijd in het slot van deze competitie. De “vreugde” werd nog groter toen na afloop bleek dat mede-concurrent Dongen thuis met 0-1 had verloren van Nuenen. Pikante bijzonderheid is dat op de laatste speeldag de wedstrijd Achilles Veen – Dongen op het programma staat.

  Na de bekerfinale op Hemelvaartsdag tegen Achilles Veen, moet GOES aantreden in de uitwedstrijd tegen SC Kruisland. Hoewel de komende tegenstander “onder de fatale streep” staat, mag er geen sprake zijn van onderschatting. Veel succes……

  Scheidsrechter:  Dhr. R. Tiesinga (Amsterdam).
  Assistenten: Dhr. S.P. Berg (Voorschoten) en dhr. J.A.C. van Ham (Veldhoven).

  Geel: -------

  GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe (82’ Stefan de Bert), Eys Murre, Roycel James, Yanilio de Nooijer; Timo Lijbers, Steven Smulder (82’ Dany van Dijk), Tim de Winter (66’ Jeremie Noa); Erwin Franse
  (79’ Claude de Smit), Daniël Wissel, Rowan Traas (66’ Sjoerd Verhulst).

  Wisselspelers: Reza Maipauw, Stephan Beekman

  Jan Tierie.


  Foto's: René van der Vliet