• GOES ging op bezoek in Uden waar UDI ’19/CSU bestreden moest worden. De tegenstander, vorig seizoen samen gedegradeerd met Dongen uit de 3e divisie B, resp. als nr. 18 en 17, kan grillige cijfers overleggen.
  Zo eindigde het in de 1e periode op plek 3, ná GOES en Dongen. GOES werd periode-winnaar met 23 punten uit 10 wedstrijden, gevolgd door Dongen (21 uit 10) en UDI ’19/CSU (20 uit 10).
  In de 2e periode vinden we de ploeg pas terug op plek 11, met 11 uit 10.
  Ook in de 3e en tevens laatste periode, bevindt UDI ’19  zich in de middenmoot, met 7 punten uit 5 wedstrijden.
  Opvallende statistiek: Vooral de resultaten op het eigen complex “Sportpark Parkzicht” spreken voor zich.
  Van de 12 thuiswedstrijden tot nu toe, werden er maar liefst 9 gewonnen, terwijl er 2x werd gelijkgespeeld (tegen Achilles Veen en SV Venray) allebei met 1-1.
  Alleen Nuenen wist in Uden te winnen, met 0-1.
  Vijf keer werden er “thuis” geen tegendoelpunten geïncasseerd en in de andere zeven thuiswedstrijden werd telkens maar één doelpunt toegelaten …….
  Is de oogst in thuiswedstrijden 29 punten uit 12 wedstrijden, in schril contrast is de “buit” in 13 uitwedstrijden slechts 9 punten …..
  Kortom, het zou geen makkelijke middag worden voor GOES.

  GOES moest aanvoerder Daniël Wissel missen (schorsing), terwijl ook Mitchell de Nooijer (blessure) en Roycel James (niet fit) niet beschikbaar waren.
  Toch kwam GOES vroeg op voorsprong. Na een prima aanval werd een schot van Rowan Traas geblokt, waarna de rebound werd “binnen geschoten” door Jeremie Noa (9’ 0-1).
  De thuisploeg “moest aan de bak” en de GOES-verdediging moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden. Hulp uit onverwachte hoek hielp hun uiteindelijk. Een erg gemakkelijk gegeven strafschop (Eys Murre kreeg de bal via zijn knie tegen de arm, die langs zijn lichaam was) werd eenvoudig benut door Stijn van den Broek (23’ 1-1).
  Een goed uitgespeelde aanval van UDI ’19/CSU leverde een voorsprong op. Noud Kraan hoefde alleen het laatste tikje te geven (27’ 2-1).
  Eys Murre ontving na een sliding toch een gele kaart, maar toen de snelle Rowan Traas onreglementair werd afgestopt, terwijl hij een vrij veld voor zich had, bleef de kaart op zak …..
  In de slotfase kreeg Jordy Huybers, na een solo, nog een kans, maar de bal ging naast. Ruststand 2-1.

  Vrij snel “na de thee” wist GOES de stand gelijk te trekken. Erwin Franse soleerde langs een drietal verdedigers en schoot de 2-2 op het scorebord (47’).
  Niet veel later werd Rowan Traas op de achterlijn vrijgespeeld, maar was er niemand voor het doel.
  De thuisploeg ging zich meer met het spel bemoeien en dat leverde kansen op. Een eerste poging eindigde op de lat en de rebound werd van de doellijn gehaald door Stefan de Bert.
  Net “binnen het uur” kreeg de thuisclub opnieuw gemakkelijk een strafschop. Stefan de Bert blokte de bal en zijn tegenstander “struikelde” erover ……
  Stijn van den Broek maakte opnieuw geen fout (59’ 3-2).
  In de resterende tijd kreeg zowel GOES (invaller Dany van Dijk, Timo Lijbers en Erwin Franse) als UDI ’19/CSU nog mogelijkheden, maar tot doelpunten kwam het niet meer.

  Scheidsrechter: Dhr. F.E. ter Brake (Dedemsvaart).
  Assisteneten: Dhr. A.A.M. van Vliet (Delft) en dhr. D.H.K. Maurmair.

  Geel: Eys Murre (30’), Yanilio de Nooijer (30’) en Rowan Traas (90’+ 1’), allen GOES.
            Paul van der Vlist (84’), UDI ’19/CSU.

  GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe (60’ Reza Maipauw), Stefan de Bert (82’ Dany van Dijk), Eys Murre, Yanilio de Nooijer; Timo Lijbers, Steven Smulder, Jeremie Noa (53’ Tim de Winter); Erwin Franse, Sjoerd Verhulst (53’ Claude de Smit), Rowan Traas.

  Wisselspelers: Roycel James, Stephan Beekman.
  Jan Tierie.

  Foto's René van der Vliet