• Op Sportpark Zegersloot in Alphen a/d Rijn moest GOES aantreden tegen ARC (Alphense Racing Club), opgericht op 22 juli 1927.
De thuisclub liep vorig seizoen op het nippertje promotie naar de 3e divisie mis, in de nacompetitie. Het eindigde in de hoofdklasse A op de 4e plaats, na kampioen Rijnvogels, Feyenoord en Capelle.
In de thuiswedstrijden presteert ARC duidelijk beter dan “op verplaatsing”:
  Thuis: 11 7 2 2 23 27 – 16
  
Uit: 10 3 2 5 11 16 – 21 

  Totaal 21 10 4 7 34 43 – 37
  Vóór aanvang van de wedstrijd vinden we GOES terug op plaats 4, met 37 punten (22 wedstrijden) en ARC op plaats 7, met 3 punten minder (34 uit 22).
Bij een overwinning zou de thuisploeg dus op gelijke hoogte komen met GOES.
De wedstrijd in Goes, op 8 oktober 2022, eindigde in 2-1, met Goese doelpunten van Mitchell de Nooijer en Renzo Roemeratoe. Timo de Graaf had ARC al in de 3e minuut op een 0-1 voorsprong gekopt. 
ARC had op het eigen Sportpark alleen verloren van ODIN ’59 (2-3) en Capelle (1-3).
  Dennis de Nooijer had voor dezelfde basis-elf gekozen als vorige week tegen Poortugaal.
Al in de 9e minuut kreeg GOES een tegenslag te verwerken. De niet geheel fit gestarte Steven Smulder moest vervangen worden en Wout den Engelsman kwam voor hem in de plaats.
GOES liet zich niet ontmoedigen en Timo Lijbers kwam, schuin voor het doel, oog in oog met doelman Niels de Vogel, maar wist niet te scoren. Enkele minuten later vond Erwin Franse, na een voorzet van Daniël Wissel, ook de ARC-doelpman op z’n weg. 
Tim de Winter werd ten val gebracht in “de 16”, maar de scheidsrechter liet doorspelen.
De thuisploeg kreeg ook een kans, maar de bal werd voorlangs gekopt.
GOES was de betere ploeg, maar door onzorgvuldigheid en verkeerde keuzes leverden de mogelijkheden geen doelpunten op. Ruststand 0-0.
  Ook in de tweede helft lag het initiatief bij de Zeeuwse tegenstander. Daniël Wissel zette Claude de Smit alleen voor de keeper, maar deze wist redding te brengen. Zoals zo vaak: “Als je zelf niet scoort, enz…..”
Inderdaad, het openingsdoelpunt viel aan de andere kant. Een lage voorzet vanaf links werd fraai binnen geschoten door Arjan Ouwendijk (64’ 1-0).
Erwin Franse kreeg een grote kans op de gelijkmaker, maar diepgestuurd door Timo Lijbers, wist hij, alleen voor de keeper, niet te scoren, mede door ingrijpen van de ARC-doelman.
 GOES bleef zoeken naar de gelijkmaker, maar opnieuw Arjan Ouwendijk schoot een afvallende bal, rakelings naast en even later was het Pepijn Kooij die, ook namens de thuisploeg, op de lat schoot.
Toch wist GOES langszij te komen. Een dieptepass van Daniël Wissel werd door invaller Francis Kabwe Manengela, perfect aangenomen met de borst en daarna onder de doelman door ingeschoten (83’ 1-1).
Een opstootje aan de zijlijn leverde wat tumult en gele kaarten op, maar na afloop was iedereen het erover eens: “ARC was gelukkiger met het gelijke spel, dan de bezoekers”.
De doelman van ARC, Niels de Vogel, werd gekozen tot “Man van de wedstrijd” en dat zegt genoeg …….
  Scheidsrechter: Dhr. J.G. Ordelmans (Borne).

  Assistenten: Dhr. R.M. de Rooi (Hoogkarspel) en dhr. R. Witteveen (Haarlem).
  Geel: Coen v.d. Hoek (36’) en Derek Prins (88’), beiden ARC.

  Jesse Kalwij (57’) en Mitchell de Nooijer (88’), beiden GOES.
  GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe, Steven Smulder (9’ Wout den Engelsman), Mitchell de Nooijer, Dangelo Martien; Tim de Winter, Daniël Wissel, Timo Lijbers (73’ Stefan de Bert), Jesse Kalwij (73’ Reza Maipauw); Claude de Smit (62’ Francis Kabwe Manengela), Erwin Franse.
  Wisselspelers: Dany van Dijk, Dion Aerssens, Eys Murre.
  Jan Tierie.