• Na twee grote nederlagen van resp. 1-7 (’s-Gravenzande) en 5-1 (Spijkenisse) was het duidelijk dat er iets moest veranderen in de laatste linie.
  Dennis de Nooijer “toverde” een nieuw centraal duo uit de hoed, bestaande uit Steven Smulder en Mitchell de Nooijer, terwijl Reza Maipauw zijn basis-debuut maakte op de rechterflank, waardoor Renzo Roemeratoe op links was geposteerd.
  Jesse Kalwij (ook basis-debutant) en Timo Lijbers begonnen op het middenveld, aangevuld met Dangelo Martien, die een linie was opgeschoven.
  Het elftal werd gecompleteerd met Matthew Lentink (weer hersteld van de vorige week opgelopen averij) op het doel en de “voorste” linie Erwin Franse, Tim de Winter en Daniël Wissel.
  Voorafgaand aan de wedstrijd werd er één minuut stilte in acht genomen, in verband met het overlijden van oud-GOES-voorzitter Henk Zwartelé en speelden de GOES-spelers met een rouwband.
  Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Een wel heel slecht genomen vrije schop van GOES, ter hoogte van de middellijn, luidde een tegenaanval in van Smitshoek, die de eerste corner van de wedstrijd opleverde. De ingekopte bal van Peter Verhoeve uit deze corner, kon van de doellijn worden gekopt door Steven Smulder.
  Toch was het Smitshoek dat op voorsprong kwam. Dany van Dijk werd verrast door een pass binnendoor en Bobby Vos schoot de bal laag in de verre hoek (34’ 0-1).
  GOES probeerde nog vóór de rust langszij te komen, maar een voorzet van Erwin Franse ging voorlangs en in de voorlaatste minuut werd een schot van dezelfde speler, na een pass van Timo Lijbers, een prooi voor doelman Michael Termijn.
  Het eerste gevaar na de rust kwam van de thuisclub. Na een dieptepass op Dangelo Martien, leverde zijn schot een corner op. Uit deze corner kreeg Daniël Wissel een schietkans, maar de bal ging over het doel.
  Nadat de verlichting was ontstoken op “Het Schenge”, wat in ieder geval wat “lichtpuntjes” opleverde, “kabbelde” de wedstrijd verder.
  Beide ploegen kregen nog wat kansjes, waar een verre inworp van Renzo Roemeratoe, verlengd door Daniël Wissel, ternauwernood werd gemist door Erwin Franse.Een kopbal van Timo Lijbers werd geblokt door een tegenstander.Een counter van Smitshoek, resulteerde in een twee tegen één-situatie, maar werd wel heel matig uitgevoerd.Een vrije schop in de extra tijd, genomen door invaller Wout den Engelsman, ging via een medespeler naast. Geen grote nederlaag dus deze keer, maar voor het eerst dit seizoen wist GOES op eigen veld niet tot scoren te komen.
  Nog twee wedstrijden te gaan tot aan de winterstop. Eerst naar Jodan Boys en ter afsluiting van de eerste competitie-helft op “Het Schenge” tegen Achilles Veen.

  Scheidsrechter: Dhr. F. Berg (Rotterdam).
  Assistenten: Dhr. B.B. Cetin (Zwijndrecht) en dhr. A.M.M. Klerks (Waalwijk).

  Geel: Lorenzo Braaf (67’) en Danilo Alkema (90’), beiden Smitshoek.

  GOES: Matthew Lentink; Reza Maipauw (69’ Dany van Dijk), Steven Smulder ( 84’  Francis Kabwe Manengela), Mitchell de Nooijer, Renzo Roemeratoe; Jesse Kalwij (69’ Claude de Smit), Timo Lijbers, Dangelo Martien (90’ Wout den Engelsman); Erwin Franse, Tim de Winter, Daniël Wissel.

  Wisselspelers: Dion Aerssens, Eys Murre en Ryleigh Doesburg.

  Jan Tierie.


  Foto's: René van der Vliet