• GOES – ODIN ’59.
    In de wedstrijd om plaatsing voor het hoofdtournooi om de TOTO KNVB beker, moest GOES aantreden tegen competitie-genoot ODIN ’59.
Op een zwaar bespeelbaar veld, door een enorme bui in de beginfase van de wedstrijd ook nog eens glad geworden, kreeg Thomas de Rijke een grote kans. Na een dieptepass van Ruben Hollemans, gleed hij bij het “afdrukken” onderuit ….
De bezoekers hadden een veldoverwicht wat resulteerde in verschillende corners en vrije trappen. Doelman Matthew Lentink, die in het bekertournooi in het doel stond, kon makkelijk overeind blijven.
Veelvuldig balverlies van GOES, ballen die van de voet af sprongen en onnauwkeurige passes zorgden ervoor dat GOES niet in het goede ritme kwam.
Huib van Hecke was in de spits geposteerd op de plaats van de geblesseerde Siebe Schets.
Het venijn zat in de staart van de eerste helft. Matthew Lentink kon een keihard schot alleen maar keren, maar wist de ingeschoten rebound van dichtbij, met een snelle reactie opnieuw te stoppen. Bij het verder uitverdedigen verspeelde Francis Kabwe Manengela de bal, die uiteindelijk bij Thom de Vries terechtkwam.
Zijn schot, uit de draai, verdween onhoudbaar in de bovenhoek (45’+ 1’ 0-1).
Tekenend voor de slechte eerste helft van GOES was de mislukte uitvoering van de allereerste corner, vlak na de openingstreffer.
In de tweede helft een meer gelijkwaardige wedstrijd. Een harde schuiver van Remon de Vlieger werd gestopt door doelman Joost Meendering. Met nog een kwartier te spelen zette Jelle Klap een aanval op over rechts. Na een combinatie kwam de bal bij toeval bij Ruben Hollemans, die met “een streep in de bovenhoek” de stand weer in evenwicht schoot. GOES was in deze fase de bovenliggende partij. Een vermeende overtreding in “de 16” op Francis Kabwe Manengela werd weggewuifd.
Er resulteerde alleen een verlenging van 2x 15 minuten. Ook in deze extra tijd kansjes voor beide ploegen.
Huib van Hecke’s schot werd geblokt en een vrije schop van Jelle Klap ging naast.
Nick Burger van ODIN raakte eind 1e verlenging de bal totaal verkeerd.
Thomas de Rijke kreeg de bal na een corner verkeerd op het hoofd. Aan de andere kant wist Matthew Lentink de bal, na een vere inworp, over de lat te tikken. Sven Mbikulu wist met een goede ingreep, erger te voorkomen en Huib van Hecke tenslotte, zag zijn schot in de extra tijd van de 2e verlenging, nog net uit de hoek worden getikt door Joost Meendering. Eindstand 1-1.
Strafschoppen !!!!!!
Een zenuwslopende strafschoppenserie.
In de reguliere serie van 5 miste namens GOES, alleen Matthew Lentink, die over en naast schoot bij een
4-3 stand. Hij maakte zijn “fout” gelijk goed door de penalty van Luke Vahle te stoppen. Huib van Hecke bracht de stand weer in evenwicht (4-4).
Bij de strafschoppen “om en om” een vlekkeloze serie van “tien” tot 9-9.
Maurice Blokzijl zag zijn strafschop gestopt worden door Matthew Lentink, maar scheidsrechter Niels Boel liet hem overnemen, omdat Matthew te vroeg van zijn lijn was gekomen ……
Nu maakte Maurice geen fout en zorgde voor een 10-9 voorsprong. Jerzy van Bergen schoot de stand, ijzig kalm, weer in evenwicht.
Inmiddels waren alle spelers die bij het eindsignaal van de 2e verlenging binnen de lijnen stonden, aan de beurt geweest.
22 strafschoppen, tussenstand 10-10. Ook de volgende acht strafschoppen werden benut (14-14). Luke Vahle, die eerder ook al miste namens de bezoekers, zag ook zijn 2e strafschop gestopt worden door Matthew Lentink. Alle druk op de schouders van de piepjonge Huib van Hecke.
“Doet ie het, of doet ie het niet”, ging het door de hoofden van de slechts enkele aanwezigen op “Het Schenge”.
Joost Meendering stopte de bal en ODIN leefde nog …..
Sterker nog, Dustin Mijnders zette zijn ploeg weer op voorsprong (15-14).
Nu was het de beurt aan Jelle Klap. De ook nog “jonge” routinier bezweek onder de druk en even later werd de ODIN-keeper bedolven onder zijn medespelers.
34 strafschoppen eindigden in een stand van 15-14 !!!!!!
De “gelukkigste ploeg” heeft gewonnen en we wensen hen veel succes in het hoofdtournooi tegen Volendam.
Volgende week zaterdag, 17 oktober 2020, staat de competitiewedstrijd ODIN ’59 – GOES op het programma.
Kijken of het dan ook zo spannend wordt …….
    Scheidsrechter: Dhr. N. Boel

Assistent 1: Dhr. J. Pleijte

Assistent 2: Dhr. R. Janssen
    GEEL: Souffiane Oauzzani (44’) en Ralph de Kok (90’+ 3’) beiden GOES.

Nick Burger (79’), Niels Jager (99’) en Jim Hulleman (101’) allen ODIN ’59.
    GOES: Matthew Lentink; Jelle Klap, Stafan de Bert, Ralph de Kok (106’ Jerzy van Bergen), Rico van Nielen (106’ Amidu Tanko);
Francis Kabwe Manengela, Ruben Hollemans, Remon de Vlieger (67’ Nazario de Fretes), Souffiane El Oauzzani (95’ Sven Mbikulu); Thomas de Rijke, Huib van Hecke.
    Wisselspelers: Brian Meulmeester, Jussi Gerritse, Jesse Bank, Hakan Basagac.