• Na de ruime overwinning op SC Feyenoord (0-5) zou het thuispubliek verwend kunnen worden op “Het Schenge”, waar FC ’s-Gravenzande de tegenstander was. Ook zij hadden een 5-0 overwinning behaald en wel op Achilles Veen.
  Het begin was veelbelovend. In de 4e minuut moest doelman Jurrian Jouvenaar van de bezoekers, ver uit z’n doel komen om koppend redding te brengen. Steven Smulder ontving de bal in de middencirkel en probeerde het met een afstandsschot. Via de onderkant van de lat kwam de bal terug in het veld.
  Amper één minuut later kon Daniël Wissel aanleggen van “rand 16”, maar de bal ging rakelings langs de kruising. Het publiek ging er eens goed voor zitten en niet onterecht, want voordat er 10 minuten gespeeld waren was er 2x gescoord, maar niet door de thuisclub.
  In de omschakeling werd  GOES uitgespeeld en scoorde Twan van Meerten (8’ 0-1). Nauwelijks bekomen van de teleurstelling wist dezelfde speler de rebound binnen te tikken, nadat doelman Matthew Lentink de bal had gelost (10’ 0-2). Even later kopte Frank Broos op de paal.
  GOES leek, de draad weer op te pakken en kwam iets meer in de wedstrijd. Jurrian Jouvenaar zag z’n slechte uittrap bij Daniël Wissel terecht komen. Deze stuurde de bal retour afzender en omdat de doelman uitgleed verdween de bal in het doel (17’ 1-2).
  Ook na deze aansluitingstreffer waren er kleine kansjes voor de thuisclub. Claude de Smit (bal voor de keeper), Steven Smulder (te lang getreuzeld), Timo Lijbers (schot in de korte hoek voor de keeper), nog eens Claude de Smit (na steekbal schot corner getikt), Wout den Engelsman (bal na corner naastgekopt) wisten niet te scoren.
  Hoewel Dennis de Nooijer nog duidelijk hoorbaar riep: “Hij gaat naar z’n rechter”, kapte Frank Broos inderdaad naarbinnen en vergrootte, met rechts, de voorsprong (36’ 1-3), wat ook de ruststand bleek.
  Er leek nog van alles mogelijk. Toch kwamen de GOES-supporters bedrogen uit.
  Binnen 5 minuten werd de achterstand uitgebreid naar vier doelpunten.
  Twan van Meerten voltooide in de 49e minuut z’n hattrick, door geheel vrijgespeeld, zuiver in te schieten (1-4) en één minuut later vond Nick Ruigrok de verre hoek (1-5).
  In het restant van de wedstrijd was het alleen maar aftellen naar het eindsignaal. GOES kreeg in plaats van doelpunten een aantal gele kaarten uit frustratie en ’s-Gravenzande wist nog tweemaal te scoren.
  Invaller Angelo Zwirs tikte een rebound binnen (73’ 1-6) en Frank Broos kopte een voorzet van Nick Ruigrok achter doelman Lentink (84’ 1-7).
  GOES toonde nog enkele stuiptrekkingen. Een mooi schot van Jesse Kalwij belandde op de lat en Timo Lijbers vond de doelman op z’n weg. Gelukkig floot de scheidsrechter na precies 90 minuten af …..
  In de eerste 10 wedstrijden van de 1e periode kreeg GOES slechts 8 doelpunten tegen en in de openingswedstrijd van de 2e periode maar liefst 7 …….
  Voor zover bekend is het de grootste competitie-nederlaag van GOES in de laatste 16 seizoenen …….
  Slaagt Dennis de Nooijer erin, om zijn team weer op te peppen voor de uitwedstrijd tegen Spijkenisse ???

  Scheidsrecher: Dhr. K. van Dijk (Hellevoetsluis).
  Assistenten: Dhr. G. Nusselder (Utrecht) en dhr. S. Degirmenci (Nieuwegein).

  Geel: Reza Maipauw (57’), Dany van Dijk (69’) en Francis Kabwe Manengela (86”), allen GOES.
            Nick Ruigrok (71’), ‘s-Gravenzande.

  GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe, Stefan de Bert, Wout den Engelsman (46’ Reza Maipauw), Dangelo Martien; Tim de Winter (63’ Francis Kabwe Manengela), Steven Smulder, Timo Lijbers; Erwin Franse (63’ Dany van Dijk), Daniël Wissel, Claude de Smit (63’ Jesse Kalwij).

  Wisselspelers: Dion Aerssens, Eys Murre en Ryleigh Doesburg.

  Jan Tierie

  De foto's zijn van René van der Vliet