• Zaterdag 29-02-2020 maakte de eerste selectie de verre reis naar ONS Sneek. Konden er punten meegenomen worden op de terugreis?

Na een lange busreis begon de wedstrijd met één minuut stilte i.v.m. het overlijden van een Lid van Verdienste van de thuisclub.
    Bij het doelpunt van de “Pupil van de Week” bleek dat het doelnet “gaten” vertoonde. De materiaalman moest eraan te pas komen om reparatiewerkzaamheden uit te voeren. Uiteindelijk werd er om 15.07 uur afgetrapt.
    Daan Eikenhout had in de verdediging één wijziging toe moeten passen t.o.v. vorige week. Ralph de Kok speelde op de plaats van Jop Dekker (wintersport). Jesse Bank (voor de afwezige Sherief Tawfik) vormde met Jarreau Manuhuwa het centrum en Jelle Klap maakte “de laatste lijn” compleet op rechts.
    Hiep Nguyen kreeg, na zijn super-optreden vorige week, opnieuw een basisplaats, zodat Mart de Kroo op de bank begon.
    Remon de Vlieger zou een opvallende rol gaan spelen, deze wedstrijd. Het begon al in de 5e minuut, toen hij ijzig kalm een bal teugkopte op doelman Brian Meulmeester. Drie minuten later werd de linkerflank van GOES helemaal uiteen gespeeld. Ook de toegesnelde Jesse Bank kon de voorzet niet voorkomen.
    Sam Crowther, de spits, kon de bal aannemen en slim wegdraaien bij Jarreau Manuhuwa. Daarna was het een “koud kunstje” om van dichtbij de openingstreffer te scoren (1-0).
    De thuiswedstrijd op 28 september 2019 tegen ONS Sneek, die eindigde in 2-2, kende maar twee doelpuntenmakers. Sam Crowther zorgde twee keer voor een voorsprong en Steve Schalkwijk wist in beide gevallen weer gelijk te maken.
    Ook nu was Steve Schalkwijk dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot in de 13e minuut, kwam via de binnenkant van de paal terug in het veld …… Later in de eerste helft kreeg hij nog een geweldige mogelijkheid. Op maat weggestuurd door Hiep Nguyen, schoot hij in een één op éen situatie op keeper Justin van Dam (33’). In de resterende tijd van de eerste helft zette de thuisclub wat meer aan. Sam Crowther kopte een voorzet naast. Jarreau Manuhuwa kopte een voorzet terug op z’n doelman en Ralph de Kok onderschepte een gevaarlijke voorzet. Het “overwicht” leverde zelfs nog een doelpunt op, maar dat werd afgekeurd wegens buitenspel. In de slotfase leverde een tegenaanval. ingeluid door een slechte “kaats” van Steve Schalkwijk, nog een kopkans op, maar Brian Meulmeester was op z’n post. Rust 1-0.
    Na de hervatting ging een schot van Hiep Nguyen ruim over en een aanname van Steve Schalkwijk, na een pass van Hiep, mislukte ternauwernood.
    Aan de andere kant heerste Jesse Bank in de “lucht”, maar ook “laag bij de grond” waren zijn ingrepen “goud” waard.
    OP “het uur” kwam GOES langszij. Daniël Wissel gaf een bekeken lobje over de verdediging, Remon de Vlieger nam de bal met z’n lichaam mee en was daarna gelukkig in het duel met de keeper, waar hij de bal
    “ in de kluts” meekreeg en eenvoudig kon scoren (1-1).
    Even daarvoor was een doelpunt van Remon afgekeurd wegens buitenspel ……
    Het kon in het resterende halfuur beide kanten opgaan. Bij het nemen van een vrije schop gleed Hiep Nguyen weg met z’n standbeen. Steve Schalkwijk schoot, met links, op de keeper en de aanvoerder van de thuisclub, Nick Kuipers, zag z’n vrije schop, van 30 meter, rakelings overgaan.
    In de slotfase combineerde GOES door de verdediging, maar schoot Daniël Wissel te slap in.
    Een scrimmage voor het doel van Brian Meulmeester leverde nog een hachelijk moment op, maar een omhaal en een schot van dichtbij, wat hoog overging, waren de laatste wapenfeiten.
    Uiteindelijk konden beide teams leven met één punt. Voor de zevende keer op rij, bleef GOES ongeslagen.
    Proficiat …….

Scheidsrechter: Dhr. M.A. de Bruin (Nootdorp)
    Assistent 1: Dhr. R. Bruining (Emmen)
    Assistent 2: Dhr. D. Reinshagen (Enschede)

GEEL: Wesley Tankink (61’) ONS Sneek
    Hiep Nguyen (65’) en Tim de Winter (70’) beiden GOES.

GOES: Brian Meulmeester; Jelle Klap, Jarreau Manuhuwa, Jesse Bank, Ralph de Kok; Tim de Winter (75’ Mart de Kroo), Ruben Hollemans, Remon de Vlieger (83’ Sylvio Hage); Steve Schalkwijk, Hiep Nguyen, Daniël Wissel.

Wisselspelers: Miquel Crucq, Ruben Besuyen.

Foto's: René van der Vliet

Klik hier voor de foto's.