• GOES ging op bezoek in het “Westland”, waar men ging proberen om de 1-7 thuisnederlaag weg te poetsen.

  De eerste kans, al in de 1e minuut, was echter voor de thuisploeg, maar de inzet werd geblokt door Mitchell de Nooijer. De formatie van Dennis de Nooijer, die met dezelfde basis-elf was gestart als vorige week, kreeg in de 15e minuut de eerste corner, direkt gevolgd door de tweede. Jesse Kalwij bereikte Daniël Wissel, die zich vrij kapte. Zijn schot, met links, werd nog gekeerd door Jurrian Jouvenaar, maar de rebound werd ingeschoten door “goaltjes-dief” Claude de Smit (16’ 0-1).

  Niet veel later een vloeiende aanval van de bezoekers. Mitchell de Nooijer bereikte met een strakke inspeelpass Timo Lijbers, die op zijn beurt Erwin Franse diepstuurde. Het “beproefde recept” werkte ook dit keer, want zijn voorzet werd wederom ingeschoten door Claude de Smit (25’ 0-2).

  In het restant van de eerste helft probeerde de thuisploeg “de bakens te verzetten”, maar GOES “gaf geen krimp”, met een uitblinkende doelman Matthew Lentink als betrouwbare sluitpost, die o.a. een hard schot, van dichtbij, van Twan van Meerten, wist te keren. Ook bij een vrije schop van Roy van Beek stond hij op z’n post. Rust 0-2.
  Ook in de tweede helft probeerden de gastheren de achterstand te verkleinen, maar GOES bleef “spelde-prikken” uitdelen. Een snelle combinatie in “de 16” mislukte ternauwernood en Erwin Franse, die alleen op Jouvenaar afging, produceerde een “afzwaaier”.
Wout den Engelsman wist een gevaarlijke tegenaanval te neutraliseren en Matthew Lentink was ook in de tweede helft “in goeie doen”. 
De sfeer in het veld werd wat onvriendelijker. Pascal Broch kreeg een gele kaart (76’), omdat hij Claude de Smit in de rug sprong en één minuut later was er weer een confrontatie tussen beide spelers, die de GOES-speler een rode kaart opleverde.
Ook in de resterende tijd kwam GOES niet echt in de problemen. Sterker nog, de betere mogelijkheden waren voor de Zeeuwen, maar een 3 tegen 2-situatie werd wel heel slordig uitgespeeld en niet veel later was het Steven Smulder, die Renzo Roemeratoe bereikte, maar zijn inzet ging, met een stuit, over.

  In de 7e minuut van de extra tijd viel toch nog een ere-treffer voor FC ’s-Gravenzande. Na een corner werd de rebound ingeschoten door Patrick Fonseca (1-2). Direkt hierna klonk het eindsignaal.

  Een overwinning van het collectief is de terechte conclusie.
  Omdat van de “top 7” van de ranglijst, alleen Nieuwenhoorn (de koploper van de 3e periode) verloor (met 5-0 van Capelle) bleven de verschillen bijna intact.

  Alleen in de stand van de 3e periode deed GOES goede zaken. Naast Nieuwenhoorn verloor ook Achilles Veen twee kostbare punten (1-1 bij Spijkenisse), waardoor Capelle nu koploper is. 
Omdat deze ploeg al winnaar is van periode 2, staat GOES er nu als beste voor.
De huidige stand in periode 3:
  Capelle 6 12 14 – 6 

  GOES 6 12 14 – 7 

  Nieuwenhoorn 6 12 15 – 15 

  Poortugaal 6 11 13 – 9 

  Achilles Veen 6 11 8 – 7 

  ARC 6 10 14 – 11 

  Kloetinge 6 10 10 – 10 

  Smitshoek 6 10 10 – 11

  Met nog vier speelrondes voor de boeg, is er dus nog van alles mogelijk. We gaan het met belangstelling volgen. De volgende wedstrijd is, na het vrije weekend, de thuiswedstrijd tegen Spijkenisse.
  Scheidsrechter: Dhr. E.D.E. van Yren (Zwijndrecht).
  
Assistenten: Dhr. C.M. Koster (Goudzwaard) en dhr. P. Meuldijk (Terneuzen).
  Geel: Rick Boers (63’), Pascal Broch (76’) en Roy van Beek (77’), allen FC ’s-Gravenzande.

  Tim de Winter (66’), GOES.
  Rood: Claude de Smit (77’), GOES.

  GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe, Mitchell de Nooijer, Wout den Engelsman, Dangelo Martien (56’ Reza Maipauw); Jesse Kalwij (55’ Steven Smulder), Timo Lijbers, Tim de Winter; Daniël Wissel, Claude de Smit, Erwin Franse.
  Wisselspelers: Stefan de Bert, Francis Kabwe Manengela, Dion Aerssens, Eys Murre, Ryleigh Doesburg.
  Jan Tierie.