• GOES moest na de uitstekende prestatie in en tegen Halsteren, met een 0-5 overwinning, aantreden tegen de nr. 12 van de ranglijst, Wittenhorst.
  De tegenstander staat nét boven de zgn. herkansingsplaats en er was de ploeg alles aan gelegen om een “resultaat” proberen te halen in Goes.
  Wittenhorst behaalde in de 11 gespeelde uitwedstrijden 11 punten, met als meest in het oog springend resultaat, de 0-1 overwinning bij Achilles Veen.
  Hoewel de bezoekers ver inzakten en veel mensen achter de bal hadden, kregen ze toch enkele kansjes bij uitvallen, vaak beginnend bij balverlies en/of slordig spel van de thuisclub.
  Ook GOES kreeg mogelijkheden. Rowan Traas kreeg de bal aangespeeld van Erwin Franse, maar schoot de bal voorlangs. Toch kwam GOES op voorsprong. Nu begon Traas op de rechtervleugel aan een actie en wist deze beheerst af te sluiten met een schot in de korte hoek (29’ 1-0).
  Proberen om de rust te halen met deze minimale voorsprong bleek een onmogelijke opgave.
  Een voorzet vanaf links werd prima richting de verre bovenhoek gekopt door Giel Beurskens, maar Matthew Lentink wist de bal uit het doel te tikken, ten koste van een corner. Luc van Kuijck nam deze corner op rechts en liet de bal indraaien, waar Lentink, ernstig gehinderd in het doelgebied, het antwoord schuldig moest blijven (41’ 1-1).
  Aanvoerder Daniël Wissel sprak hier de scheidsrechter over aan en toen hij maar door bleef zeuren resulteerde dat in een vrije schop voor de bezoekers. Uiteindelijk wist Jeroen Verkennis, binnen twee minuten, de achterstand om te buigen in een 1-2 voorsprong, met een doeltreffende uithaal van ruim 20 meter (42’  1-2).
  Met drie wissels begon GOES aan de tweede helft en het leverde de thuisclub uit de eerste de beste aanval de gelijkmaker op. Rowan Traas bereikte met een bekeken boogballetje invaller Claude de Smit, die de bal over Wittenhorst-doelman Ravi Arts in het doel kopte (46’ 2-2).
  Met opvallend veel “blessure-gevallen” probeerde Wittenhorst het spel te ontregelen.
  Desondanks kreeg het de beste kans op een voorsprong.
  Een voorzet van Luc van Kuijck werd gecontroleerd door Jeroen Verkennis met het bovenbeen en van dichtbij, met links, naast geschoten.
  Namens GOES kreeg invaller Mitchell de Nooijer nog een kopkans, uit een rebound na een schot van Erwin Franse, maar de doelman wist zich te herstellen.
  Een “vliegend schot” van Giel Beurskens werd stijlvol, klemvast geplukt door Matthew Lentink.
  In de extra tijd wist GOES geen doelpunten, maar nog wel twee gele kaarten te “ scoren “, waardoor o.a. Daniël Wissel de eerstvolgende competitiewedstrijd UDI ‘19/CSU – GOES is geschorst …….
  Met dit gelijkspel komt er een einde aan een reeks van zes overwinningen op een rij.
  De eerstvolgende wedstrijd is de halve finale in de districtsbeker tegen Zwaluw VFC uit Vught. A.s. donderdag, 18 april 2024, aanvan 20.15 uur, gaat GOES proberen de finale te halen.
  Onderschatting ligt op de loer, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee ……..

  Scheidsrechter: Dhr. R.C.P. v.d. Werff (Drunen).
  Assistenten: Dhr. J.A.C. van Ham (Veldhoven) en dhr. K. van Egmond (Apeldoorn).

  Geel: Timo Lijbers (82’), Daniël Wissel (90’+ 3’) en Matthew Lentink (90’+ 5’), allen GOES.
  Tom Driessen (90’+ 4’) en trainer Sjoerd van der Coelen (90’+ 4’), beiden Wittenhorst.

  GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe (86’ Stefan de Bert), Eys Murre (46’ Mitchell de Nooijer), Roycel James, Yanilio de Nooijer; Sjoerd Verhulst (46’ Claude de Smit), Timo Lijbers, Jeremie Noa (46’ Tim de Winter); Erwin Franse (85’ Steven Smulder), Daniël Wissel, Rowan Traas.

  Wisselspelers: Dany van Dijk, Reza Maipauw.
  Jan Tierie.  Foto's: René van der Vliet