• RKSV Halsteren 1 (zon) - vv Goes 1 (zon) - vr.

  1 aug 2020
 • Zaterdag 1 augustus speelde het eerste elftal een vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Halsteren. 

  Uitslag: 2-2

  Klik hier voor de foto's van René van der Vliet

  Samenvatting video: Frans van Pagee

   

  GOES start oefencampagne met een gelijkspel tegen Halsteren.

  GOES is de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2020-2021 begonnen, met een uitwedstrijd tegen hoofdklasser Halsteren. De thuisclub stond bij het afbreken van de competitie 2019-20 op een 2e plaats, met 6 punten achterstand op koploper Unitas, maar met 6 punten voorsprong op de nrs. 3 en 4, resp. IFC en Baronie. De “TOP  4”:

  Unitas 20 14 5 1 47 35 – 12        
  Halsteren 20 12 5 3 41 42 – 18
  IFC 20 11 2 7 35 46 – 25
  Baronie 20 10 5 5 35 38 – 19 

  Vorig seizoen troffen GOES en Halsteren elkaar ook in de voorbereiding en toen wist Halsteren met 1-2 te winnen.
  Voorafgaand aan de wedstrijd werd 1 minuut stilte in acht genomen, in verband met het plotseling overlijden van teammanager Kees Dorrepaal van GOES. De spelers van GOES droegen tijdens de wedstrijd rouwbanden.

  Bij GOES ontbraken Nazario de Fretes en Stefan de Bert, in afwachting van de uitslag van de Corona-test én
  Souffiane el Oauzzani, in verband met vakantie. Hiep Nguyen is voor lange tijd uitgeschakeld door een
  kruisbandblessure en ook Hakan Basagac is geblesseerd.
  Er was vooraf afgesproken om de wedstrijd te verdelen in 3 “blokken” van 30 minuten.

  Trainer Kevin Hollander begon het eerste blok met de volgende spelers:
  Brian Meulmeester; Jelle Klap, Ralph de Kolk, Jesse Bank, Amidu Tanko; Sven Mbikulo, Ruben Hollemans, Remon de Vlieger; Huib van Hecke, Siebe Schets, Francis Kabwe Manengela.
  Uitgangspunt, zo leek het, was “hoog druk zetten” en dat leverde vaak balbezit op, gevolgd door verschillende scoringsmogelijkheden. Het “vizier” stond evenwel niet op scherp, want GOES wist niet tot scoren te komen. Halsteren daarentegen wist een snelle tegenaanval wel doeltreffend af te ronden. Een teruggetrokken voorzet vanaf rechts werd vanaf randje strafschopgebied fraai in de verre hoek geschoten door Nishant Jagernath (13’ 1-0).

  Voor het tweede blok was de “line-up” als volgt:
  Matthew Lentink; Jelle Klap, Toon Jochems, Jesse Bank, Amidu Tanko; Sven Mbikulo, Ruben Hollemans, Rico van Nielen; Huib van Hecke, Siebe Schets, Thomas de Rijke.
  Ook in deze “30 minuten” creëerde GOES verschillende mogelijkheden en nu werd er wel gescoord.
  Waar eerst Siebe Schets twee kansen onbenut liet was het in minuut 53 wel raak. Thomas de Rijke werd “weggestoken” en scoorde de gelijkmaker (1-1). In de slotminuut van dit blok, kwam GOES zelfs op voorsprong. Een voorzet vanaf links, werd voorbij de 2e paal teruggebracht, waar Siebe Schets al vallend wist te scoren (60’ 1-2).

  De opstelling voor “blok 3”:
  Klaudio Dervishi; Ralph de Kok, Toon Jochems, Rico van Nielen, Jussi Gerritse; Jerzy van Bergen, Ruben Hollemans, Remon de Vlieger; Ryleigh Doesburg, Francis Kabwe Manengela, Thomas de Rijke.
  Door de zomerse temperatuur bleken de krachten te zijn afgenomen. Halverwege het 3e blok veroorzaakte Rico van Nielen een strafschop, die door Jurik Zimmerman werd benut (75’ 2-2).
  GOES kreeg in de slotfase nog wel de kans op de eerste oefenzege, maar Remon de Vlieger schoot de prima mogelijkheid, na een actie van Francis Kabwe Manengela op links, op de keeper, waarna hij de rebound hoog overschoot.

  Scheidsrechter: Dhr. Pim Visser.
  Assistenten: Dhr. Jan La-Gasse en dhr. Pim van Schilt.

  Samenvattend kunnen we spreken van een nuttige oefenwedstrijd, waarin de beoogde speelwijze nog verder uitgewerkt moet worden. De volgende mogelijkheid hiertoe dient zich al vrij snel aan, want a.s. dinsdag speelt GOES op “Het Schenge” de tweede oefenwedstrijd tegen HSV Hoek.
  De geplande oefenwedstrijd tegen Kruisland kon niet doorgaan.
  Aanvang GOES- HSV Hoek, 19.30 uur.
  Jan Tierie.