• Het seizoen 2023-2024 is van start gegaan voor GOES. Na enkele trainingen werd de eerste wedstrijd in de voorbereiding gespeeld in én tegen Dongen.
  Dennis de Nooijer bracht voor de eerste helft de volgende spelers binnen de lijnen:
  Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe, Mitchell de Nooijer, Ewoud van Troost (Tern Boys), Reza Maipauw; Tim de Winter, Timo Lijbers, Daniël Wissel; Sjoerd Verhulst, Claude de Smit, Rowan Traas.
  GOES kwam al snel op voorsprong in Brabant, tegen de club die ook in competitieverband bij GOES in de 4e divisie C uitkomt. Een corner van GOES werd door een verdediger met het hoofd verlengd. Sjoerd Verhulst, die overkwam van SVOD ’22, ontving de bal en wist met een harde schuiver het openingsdoelpunt van het seizoen op zijn naam te zetten (5’ 0-1).
  Hoewel de thuisploeg beschikte over een aantal technische en vaardige spelers, was GOES verreweg de gevaarlijkste ploeg. Nog binnen het halfuur werd de voorsprong verdubbeld.
  Alweer uit een corner kopte Rowan Traas (Patrijzen) op het doel en via een verdediger verdween de bal ín het doel (25’ 0-2).
  Doordat de thuisploeg “hoog” druk zette ontstond er een enorme ruimte achter hun verdediging.
  Het lijkt een kwestie van “afstemming” bij zowel het geven van de dieptepass/steekbal als het vertrek van de diepgaande speler. In veel gevallen ging de vlag van de assistent-scheidsrechter de lucht in.
  Een “ aanval uit het boekje “ leverde het volgende GOES-doelpunt op. Een cross-paas van Rowan Traas bereikte Timo Lijbers en diens voorzet kon worden ingetikt door Claude de Smit (32’ 0-3).
  Waren er geen kansen voor de thuisploeg dan ?
  Jazeker, maar de verdedigend ingestelde GOES-spelers wisten met prima ingrepen “de nul” te houden tot aan de rust.

  Na de “thee” kwamen er bij GOES zeven nieuwe spelers in het veld. Dat resulteerde in de volgende formatie:
  Matthew Lentink; Eys Murre, Stefan de Bert, Wout den Engelsman, Reza Maipauw; Jesse Kalwij, Steven Smulder, Rowan Traas; Jeremie Noa, Claude de Smit, Wiebe Provoost (JVOZ o18).
  Erwin Franse en Stephan Beekman (k), waren nog niet helemaal fit, terwijl Hiep Nguyen en Ralph de Kok nog hard werken aan hun herstel.
  De eerste mogelijkheid in de tweede helft was voor Dongen. Een slechte pass leverde een kans op, maar het schot(je) was een gemakkelijke prooi voor Matthew Lentink. Eén minuut later was GOES effectiever.
  Rowan Traas stelde Claude de Smit in staat om met een “intikker”de 0-4 te scoren (50’).
  Na een actie van de gevaarlijke nr. 15 (helaas waren er geen spelersnamen bekend) van de thuisploeg probeerde een collega-aanvaller “achter het standbeen” te scoren, maar opnieuw had Matthew geen enkele moeite om de inzet te stoppen. Toch kwam het Dongen-doelpunt niet lang daarna.
  Een voorzet werd prachtig ingekopt door de nr. 12 (63’ 1-4). Een poging om met een “lob” de achterstand nog verder te verkleinen, mislukte. De bal ging “over”.
  Dany van Dijk was inmiddels in het veld gekomen voor Reza Maipauw en even later kwamen ook Tim de Winter en Timo Lijbers weer terug in het veld, voor Rowan Traas en Claude de Smit.
  Jeremie Noa (Terneuzen) bereikte met een steekbal Steven Smulder, die de 1-5 binnenschoot en Timo Lijbers wist, een slechte paas te onderscheppen en daarna eenvoudig de 1-6 eindstand op het scorebord te schieten (85’). Eén zwaluw maakt nog geen zomer….., maar het begin is hoopgevend.

  Jan Tierie.


  Foto's: René van der Vliet