• Ruim 2500 bezoekers kwamen af op de Bevelandse “derby” GOES – Kloetinge op “Het Schenge”.
  De wedstrijd, vervroegd naar vrijdagavond 24 maart 2023, ging onder toeziend oog van burgemeester mevr. Mulder en haar echtgenoot, van start in een prachtige ambiance.
  GOES ging proberen om “revanche” te nemen voor de 1-0 nederlaag in Kloetinge (ook) op vrijdagavond 14 oktober 2022. Het moest dit doen zonder Mitchell de Nooijer, die wegens “interland-verplichtingen” met Sint Maarten afwezig was. De eerste grote mogelijkheid was voor Claude de Smit, die diepgestuurd werd door Dangelo Martien, maar Mitchell Braafhart wist redding te brengen. Uiteindelijk werd er (onterecht naar later bleek) gevlagd en gefloten voor buitenspel.
  De bezoekers waren gevaarlijk bij een schot van Ruben de Jager, maar zijn schot werd geblokt. De rebound werd daarna ingeschoten door Nizar Mekkaoui, maar de bal ging via de lat over.
  De wedstrijd, waarin Kloetinge een licht veldoverwicht had, wat o.a. resulteerde in een zestal hoekschoppen in de eerste helft, ging richting de rust, toen er toch een doelpunt viel. Een verre bal van achteruit van de “groen-witten” werd prima voorgegeven door Jefry Dijkstra en mooi ingekopt door “doelpunten-machine” Ruben de Jager (40’ 0-1), die alweer z’n 16e doelpunt liet aantekenen.
  GOES antwoordde met een vlijmscherpe counter die resulteerde in een grote kans voor Claude de Smit, maar opnieuw vond hij de Kloetinge-doelman op z’n weg.

  GOES begon de tweede helft met een drietal invallers. Stefan de Bert, Reza Maipauw en Jesse Kalwij kwamen in het veld voor resp. Steven Smulder, Francis Kabwe Manengela en Dangelo Martien.
  Van lieverlee nam GOES het initiatief in de wedstrijd over, wat resulteerde in de verdiende gelijkmaker.
  Een aanval over verschillende schijven werd door Daniël Wissel afgesloten met een perfecte voorzet, die bij de 2e paal werd ingeschoten door de ingevallen Jesse Kalwij (63’ 1-1). Het was in de 2e opeenvolgende wedstrijd dat een invaller de gelijkmaker voor z’n rekening nam, na Francis Kabwe Manengela tegen ARC.
  Twee minuten later bediende Erwin Franse Claude de Smit, maar de spits schoot, gehinderd door een verdediger, naast.
  De opkomende Renzo Roemeratoe bereikte Daniël Wissel, die het schot, met links op de lat zag eindigen.
  Kloetinge moest zich in deze fase beperken tot verdedigen, maar wist met omschakelmomenten toch dreigend te blijven. Zo kon een gevaarlijke voorzet, nog net vóór de ingevallen Kyle Doesburg, worden weggetikt door Reza Maipauw en even later wist Matthew Lentink een inzet van Doesburg uit de bovenhoek te plukken.
  In de 5e minuut van de extra tijd verrichtte Lentink de ultieme redding, toen Doesburg Reguillo Vandepitte bereikte en zijn harde schuiver met een voet wist te keren.

  Al met al een resultaat waar de meesten mee konden leven. Het publiek was de “grote winnaar” van deze avond, met reclame voor het Zeeuwse voetbal.
  Kloetinge, vóór aanvang van deze speelronde, koploper met 5 punten voorsprong op nr. 2, Capelle, leek de voorsprong kleiner te zien worden, maar door een verrassende 1-0 nederlaag bij Achilles Veen, liep de voorsprong zelfs op naar 6 punten.

  GOES gaat volgende week op bezoek in Capelle a/d Ijssel en zou “de buren” en zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen bij een goed resultaat.

  Rest nog een compliment te geven aan alles en iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan het organiseren van en het welslagen van deze vlekkeloze avond.

  Scheidsrechter: Dhr. F. Berg (Rotterdam).
  Assistenten: Dhr. R. Westenberg (Druten) en dhr. G. Nusselder (Utrecht).

  Geel: Renzo Roemeratoe (33’) en Erwin Franse (60’), beiden GOES.
           Jop Dekker (35’), Jorik Mijnhijmer (68’) en Dook van den Berg (84’), allen          Kloetinge.

  GOES: Matthew Lentink; Renzo Roemeratoe, Steven Smulder (46’ Stefan de Bert), Wout den Engelsman, Dangelo Martien (46’ Jesse Kalwij0; Daniël Wissel’Timo Lijbers, Tim de Winter; Claude de Smit, Francis Kabwe Manengela ($6’ Reza Maipauw), Erwin Franse.

  Wisselspelers: Dany van Dijk, Dion Aerssens, Eys Murre en Ryleigh Doesburg.

  Jan Tierie.


  De foto's zijn van René van der Vliet