• We weten van vorig seizoen dat RCS altijd een lastige ploeg is om van te winnen. Veel van onze wedstrijden tegen deze tegenstander eindigden in een 3-2 verlies. Jordy is geblesseerd. We starten met Omar als wissel op de bank. Vooraf was trainer Boy Priem benieuwd wat het ging worden, want de trainingen van afgelopen week waren niet echt om over naar huis te schrijven.
    Maar de jongens verassen ons met goed veldspel. We zijn de betere ploeg. De combinaties lopen en er wordt geknokt door iedereen. We winnen de duels. Nu nog afmaken. Diverse schoten laten zien dan de keeper van RCS niet heel balvast is. Na een kwartier spelen schiet Karim de 1-0 tegen de touwen. Het is tijd om te wisselen en Omar komt op het middenveld voor Robbert. Nu zijn we het even kwijt want Omar staat hoog, maar zijn tegenstander ook. Het wordt gevaarlijk in de verdediging. We krijgen heel makkelijk 3 goals tegen. Gelukkig gaan we weer voetballen. Yvo wordt onderuit gehaald in de 16. Strafschop voor Goes. Omar geeft aan dat Karim hem moet nemen. Hij schiet beheerst in de hoek. We gaan met een 2-3 achterstand rusten.

In de rust krijgen ze complimenten. Het spel is best goed. We hoeven niet van deze tegenstander te verliezen. Posities goed te bezetten en de tegenstander uitspelen. Knokken voor die bal. Na 8 minuten spelen scoort RCS wederom... een achterstand van 2-4. De zeer goed spelende Jay valt uit met een blessure. Gelukkig scoort Yvo na 10 minuten in de 2e helft via een mooie diepe bal met een fantastisch schot. 3-4. Jay kan verder spelen en komt er in voor Jesper. 5 minuten voor het einde van de wedstrijd knokt Junairo de 4-4 er in. Pfff wat een wedstrijd. Op de bank denk ik dan maar een gelijkspel. Dan hebben we in ieder geval een punt.
    En echt 1 minuut voor het einde van de wedstrijd schiet Maes de 5-4 binnen. Iedereen is dolgelukkig. De overigens goed fluitende scheidsrechter Guno Oosterwolde laat maar door spelen... Als we maar geen tegengoal krijgen. De jongens blijven scherp en knokken zich nog steeds naar voren. Maes schiet de 6-4 binnen. Nu is het zeker. We gaan met 3 punten van het veld. Goed gewerkt jongens!

Marco de Vrieze