• Na een periode van zes weken zonder competitievoetbal, moest GOES op bezoek bij de ongenaakbare koploper, Sparta Nijkerk.
  Als we het uiteindelijke resultaat bekijken, een 3-0 nederlaag, zou een logische gedachte kunnen zijn dat GOES “weggespeeld” was.
  Niets is echter minder waar. Hoewel GOES regelmatig werd teruggedrongen en de thuisploeg slordig met de afronding omging, brak de rust aan zonder doelpunten. Met name Steve Schalkwijk kreeg een drietal goede mogelijkheden, maar steeds was doelman Gino Coutinhio, o.a. NEC en AZ, een sta-in-de-weg.
  Omdat ook GOES-keeper Brian Meulmeester enkele malen redding wist te brengen, met medewerking van de verdediging, was de 0-0 ruststand te billijken.
  Na de thee duurde het niet lang, vooraleer Sparta toch op voorsprong kwam. De gevaarlijke Gilbrano Plet, kapte op links Jelle Klap uit en schoot de bal met rechts in de verre hoek (52’ 1-0). Niet veel later kreeg Steve Schalkwijk weer een kans, maar opnieuw haalde Coutinho de bal uit de bovenhoek. Ook Remon de Vlieger was vóór de openingstreffer in schietpositie gekomen, maar zijn schot met rechts ging voorlangs.
  De koploper kreeg meer ruimte en dat resulteerde in de 69e minuut in een tweede doelpunt. Bryan Burgerhout stond aan het eind van een snelle aanval (2-0).
  Dat uitblinker Gilbrano Plet er in de slotfase nog 3-0 van maakte (88’) was alleen nog van belang voor de statistieken.
  Het feit dat Sparta-doelman Gino Coutinho werd verkozen tot “man off the match” is op zich een compliment aan het adres van interim-trainer Daan Eikenhout en z’n team.
  Jammer is dat vele zich “GOES-supporters” noemende personen schitterden door afwezigheid ……..
  Volgende week komt DOVO op bezoek in Goes.

  ATTENTIE, ATTENTIE, ATTENTIE ……. AANVANG 14.30 uur !!!!!!!!!!!

  Scheidsrechter: Dhr. N.B. Smit (Huizen)
  Assistent 1: Dhr. J. v.d. Waaij (Rotterdam)
  Assistent 2: Dhr. R.C.H. van Rijn (Geffen)

  GEEL: Jop Dekker (22’) GOES

  GOES: Brian Meulmeester; Jelle Klap, Jarreau Manuhuwa (77’ Nazario de Fretes), Sherief Tawfik, Jop Dekker; Tim de Winter (77’ Sylvio Hage), Ruben Hollemans, Remon de Vlieger (62’ Hiep Nguyen); Steve Schalkwijk, Mart de Kroo, Daniël Wissel.

  Wisselspelers: Boris de Mol, Miquel Crucq, Hakan Basagac, Jesse Bank.

  Jan Tierie

  Foto's: Ron Amperse

  Klik hier voor de foto's.